Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 59

  • 14 075
  • 160
# 105
Патешко с портокали и ябълки
Виж целия пост
# 106

Пилешки шницел, хрупкави печени картофки (wedges) и млечен чеснов сос
Виж целия пост
# 107
Колко е красиво, пъстро и лятно в любимата ми тема! Страхотни сте, момичета. Heart Eyes

Честито на всички, които са имали поводи за празнуване последните дни. Hug

Крем супа от тиквички с пържен лук и пикантен зехтин


Тиролски питки със семена от резене и кашкавал


Песто от гриловани зеленчуци


Фусили с песто от гриловани зеленчуци и сирене Heart Eyes


и дежурната кана с домашен студен чай
Виж целия пост
# 108
Пържени филии.

Разделна закуска.
- с кашкавал за ММ
- с топено сирене за бургери, купувано от Одрин, сама си го ям.На село:
любимите на внучката боб "шушулки", май последния ще е за сезона. ММ нещо му се мръщи...
И пак заради нея, патешки бутчета с нашите домати и краставици.

Скрит текст:
първите глафиоли, любимите ми
Виж целия пост
# 109
Терин за сандвичи в жегите
Виж целия пост
# 110


Брускети с протеинов хляб с крема сирене, риба тон и каперси
Виж целия пост
# 111






Виж целия пост
# 112

Всяка година по същото време - arroz caldoso de mariscos или на български яхния с ориз и морски дарове. Голяма играчка е, но е едно от най-любимите ми яденета лятото. Испания в една чиния.
Може ли рецепта?
Виж целия пост
# 113

Всяка година по същото време - arroz caldoso de mariscos или на български яхния с ориз и морски дарове. Голяма играчка е, но е едно от най-любимите ми яденета лятото. Испания в една чиния.
Може ли рецепта?
Разбира се. Първо продуктите - миди, скариди, калмари, червена месеста чушка, голям зрял домат, чесън, лук, бяло вино, ориз за ризото. Подправки - черен и червен пипер, малко шафран, имам подправка за паея, слагам и от нея за цвят, сол. Първо правя бульон от скаридите, задължително с главите и мидите, около литър и половина да е. После идва ред на т.нар. софрито. В зехтин запържвам лука, чушката, чесъна, да са напълно готови. Добавям чаша ориз и запържвам за още няколко минути, слагам подправките, като шафрана съм разтворила в гореща вода. След това добавям около 100 грама бяло вино. Следва малко по малко бульона от скаридите и мидите. В отделен тиган се запържва калмара. Когато ориза е готов се добавят първо настърганите домати, а след няколко минути и всички морски дарове и се оставят да поврат за пет минути, за да се обединят вкусовете. Завършвам с магданоз. Много е важно течността да е около пет пъти повече от ориза, за да стои ястието като яхния, дори като гъста супа. Ароматът му е божествен, а със сосчето отива бая хрупкаво хлебче.
Виж целия пост
# 114
Гювечета
Виж целия пост
# 115
Шницел от бут, пържени тиквички, салата доматки с песто и моцарела.
Виж целия пост
# 116
Време си е за един цветен, шарен летен гювеч с много зеленчуци

Виж целия пост
# 117
По рецептата на Мikkey за Торта 🍰 Парадисо, но с nettarine /нектарини/и като мини мъфини:
Виж целия пост
# 118
Тиквички по гръцки беше част от вечерята у дома днес. Хрупкави и вкусни се получават. 😋🥒☺️🍴
https://inthebeniskitchen.com/2024/06/24/%d1%82%d0%b8%d0%ba%d0%b … 1%86%d0%ba%d0%b8/
Виж целия пост
# 119
Честит Еньовден на всички. Торта с бял шоколад и череши за имения ден на майка ми.


Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия