Краят на шоколада?

  • 5 037
  • 149
# 135
Дойдоха шоколадите. Реших да отворя един млечен с нибс.  50 % какао.
Сладостта е доста ограничена и съм приятно изненадана.
Нищо общо с други млечни, които са доста по-сладки.

Ох, но сега съм на антибиотици, та вкуса ми е променен. Но аз ям бавно шоколади, тъй че няма страшно.
Виж целия пост
# 136
Винаги ще различа рожков от какао, колко пъти се опитвах да правя сладкиши с рожков - ами не и не. Нищо общо няма вкусът.
Виж целия пост
# 137
Ох, тоя рожков. Петмез от рожков е върховен. Но като заместител на какаото ми куца. Правих течен шоко с него, ами не е същото, но за диета става, внушаваш си и... воала шоколад. Аз обаче с внушенията явно не съм таман и не можах да се довнуша качествено и изхвърлих наистина качествен продукт правен от ръцете ми. Качествен, но не вкусен и тъй си мухляса. По добре без него.
Виж целия пост
# 138
Рожков да замести шоколад.
Само на цвят.
Вкуса е друг.
Не минава номера.
Минава при хора, които са аматьори в яденето на шоколад.
Виж целия пост
# 139
Не е въпроса да минава, а да замести, но не, не замества.
Толкова заместващи десерти съм сътворила, биват, но не е същото. Просто са различни. За диетуващите - манна небесна, за хората нямайки нужда - експеримент и не дай Боже да се наложЕ. Joy
Виж целия пост
# 140
...
Повече бих се притеснила, ако кафето е застрашено от изчезване. Ето това вече бих го преодоляла трудно.
Ако кафето изчезне един ден ще се върнем отново в детството и ще си варим...ръж.😂
Иначе за заместител на кафе официално се води цикорията, но на мен не ми е приятна на вкус..
Виж целия пост
# 141
Че на какаото кое му е недиетичното че за диетични сладкиши да се замества? Не се заяждам, моля да не се чете така, искрено съм любопитна с какво пречи че рожков да е по-добър избор.
Виж целия пост
# 142
Маслено е. Какаото. Най просто казано. Дори обезмасленото се консумира в ограничени количества.
Инак щяхме да ядем суровата какаова маса като заместител на черния шоколад. Не става.
Виж целия пост
# 143
Какаото и кафето няма с какво да се заместят. Вкусът и на рожков, и на ръж, нямат нищо общо с тези на кафето и шоколада. Не бих ги консумирала, по-добре без нищо. Дано не се стига до там, разбира се.
Виж целия пост
# 144
Понякога се стига.
Виж целия пост
# 145
Маслено е. Какаото. Най просто казано. Дори обезмасленото се консумира в ограничени количества.
Инак щяхме да ядем суровата какаова маса като заместител на черния шоколад. Не става.
Ясно, аз понеже се "пазя" от захар/въглехидрати но не и от мазнини, изобщо нямаше да ми хрумне че количеството мазнина в някоя там лъжица какао в цял десерт би накарало някого да го заменя, явно някои гонят много ниски щом и обезмасленото не върши работа.

Кафето... дано не се стига и до него. Но по-скоро бих пила хубав чай отколкото ръж и цикория и да се залъгвам че пия кафе.
Виж целия пост
# 146
Голям майтап. Отивам на магазина и понеже следя цената на Рошен-а 80 и гледам и не вярвам на очите си - 2,20. Вчера беше 4,20. По същият начин стана и увеличението му преди три месеца. От днес за утре. Взех един сега, че в хладилника има 4 шоколада от онази пратка.
Рошен е всичко друго, но не и шоколад. Някаква смес от соеви екстракти, маргарин, палмова мазнина, изкуствени оцветители, подсладители, ароматизатори и хомеопатични следи от най-евтиното възможно какао. Който не вярва - да пробва да отчупи едно парченце и да го запали. Гори като свещ, дори няма нужда от фитил.

Аз поне шоколад хапвам, когато е студено. През лятото предпочитам шоколадов сладолед. Особено шоколадовото ескимо на "Белая бяроза" - чист сметанов сладолед с какао, вкусът му направо ме връща в детството ми...
Виж целия пост
# 147
...
Повече бих се притеснила, ако кафето е застрашено от изчезване. Ето това вече бих го преодоляла трудно.
Ако кафето изчезне един ден ще се върнем отново в детството и ще си варим...ръж.😂
Иначе за заместител на кафе официално се води цикорията, но на мен не ми е приятна на вкус..

Не харесвам кафето, така и не го пропих. Фен съм на чаят. Но кафето от цикория на Инка ми е от любимите напитки, сутрин често си правя. Напоследък обаче по-трудно го намирам в магазините около нас, дано да не изчезне.

Рожковът е вкусен, обаче няма нищо общо с шоколада.
Виж целия пост
# 148
Ех, вчера купих един рошен 80 да видя.
Виж целия пост
# 149
Ех, вчера купих един рошен 80 да видя.
Шоколадът не трябва да е пластичен (различно е от омекнал). Трябва да се отчупва "рязко" при температура около 20 градуса. Ако маже - има намесени други мазнини.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия