Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 82 (м. юли)

  • 2 832
  • 93
# 30
Ох, аз май съм пускала тук, ама пак да се поФаля. Laughing Лазаня и аз правя, но с тиквички. Става и с патладжан.

Тази е малко попрепечена, но се изяде.

Виж целия пост
# 31
ЧРД, Елора! Здрава и щастлива да си! 🎈🍀💙
Виж целия пост
# 32
Тенк ю Херзи.

Лазаните изглеждат много добре.
Виж целия пост
# 33
☕добро утро! Много вкусни идеи давате, а и фб постоянно ми върти разни рецепти с тиквички (подслушва ме 🤭🤭или е просто сезон)

ММ беше мн активен на почивката, не спря да крачи. Искаше в един момент да фаства- викам му, ти луд ли си, сега сме се докопали до този така любим ресторант 🤭🤭🤭 и се отказа. Гарантирано се е качил на Кантарев , а аз ще го заобикалям като прокажен поне седмица хаха ако мн ми докривее,, може и чак на есен 🤭

Сега отивам до магазина за яйца 😆 Това е най-бързото, докато се организираме към старото нормално
Виж целия пост
# 34
Сезон им е, всеки който ги отглежда се вижда в чудо какво да ги прави че стават по много и изведнъж. Докато се обърнеш и вече не им смогваш да ги изядеш Grinning
Съответно навсякъде публикуват рецепти.
Виж целия пост
# 35
Аз само да се добера до село 😜и ще фризеросам заготовки

Мрязя първи ден след отпуск- работа, пране и деца във ваканция 🤪 Да завали, че поне да разхлади

ПП: ММ явно се е срещнал с Кантарив- само маха по стълбите нагоре-надолу 😂
Виж целия пост
# 36
И аз ако си ходя скоро, вече правя планове кого да хвана за "доброволец" с рендето, за да замразим настъргани Joy
Имат много в градината и се чудят какво да ги правят, но за такъв тормоз ще трябва лично да ида, от разстояние няма да ми се вържат на акъла... Grinning
Виж целия пост
# 37
Не се ли разкашкват тия настъргани тиквички след замразяване? После как ги готвиш?
Виж целия пост
# 38
В супа, в омлет, те настъргани и пресни да се сготвят колко текстура мислиш че им остава? Grinning При размразяването и водата почти сама им се отцежда, освен това. Руло от тиквички и подобни дето се правят с настъргани също ще станат, както и кюфтета от тиквички но последното вече не е баш за нас.
Скрит текст:
Иначе моите хора се убиват да ядат кюфтета от тиквички... ако се излъжа да направя, което е рядкост и пак с доброволец работя, щото Натка зор да стърже и изстисква една камара тиквички няма, още по-малко пък за нережимна храна Laughing
Виж целия пост
# 39
Честит Рожден Ден на патерица, Елора! Бъди здрава, успешна и много щастлива! Да се сбъдне това, за което си мечтаеш!

Natka, кюфтетата от тиквички няма ли да станат режимни ако не се сложи картоф?
Аз сложих 2 тиквички във фризера, че нямах време да ги правя и още не съм решила какво да сготвя с тях.
Виж целия пост
# 40
Замразявала съм тиквички, но не ми харесват. Замразих ги нарязани, не обичам да стържа. Разкашкват се.
Днес пълнени печени чушки с яйца и сирене. Не съм правила от години такива чушки. Или ги правя на салата, или на лютика. Баба ми правеше страхотна домашна лютика през лятото.
Виж целия пост
# 41
От замразени тиквички може да стане хубава крем супа.
Виж целия пост
# 42
О да, то за кремсупа дори не е нужно и да ги режеш кой знае как, на едро там колкото по-лесно да се приберат в пакет и давай. Особено ако ти е голям фризерът и не те бърка как ще ги наместваш.
Това ясно, ама искам и настъргани, харесват ми в омлет. Особено от тези навитите японски омлети. В супа съм мятала пакетче настъргани вече съвсем към края, не да се разварят съвсем ами само да се попарят там и да има да се влачи из нея нещо както ако има фиде Grinning Обичам по повече неща да ми плуват в купичката, като правя супа винаги си е "навалица" в нея и по възможност и цветно да е. Във всякакви запеканки или тип яйчен мъфин също идеално влизат така настъргани. Замразявала съм си когато съм имала достъп до домашното производство, което винаги е в повече  и без това, та защо не?

Скрит текст:
А кюфтетата от тиквички дето говоря за тях толкова са и кюфтета ама всички така ги знаят... Няма картофи и по принцип в тях, но има брашно. То е настъргани тиквички, изцедени там колкото можеш и смесени с яйца и брашно до гъста смес, която се сипва с лъжица в тигана с мазнина. И натрошено сирене има малко, плюс чесън и копър де, това са подробности. Моите хора много ги обичат (ако има кой да направи, че и там ме работят като с козунака - те не можели да ги направят като мен Grinning ). Ако някой друг се хване да ги настърже и изцеди, се навивам но само тогава. В тая къща се готви като за казарма, никакъв шанс да се хвана аз. Но сигурно с това ще ги подкупя да настържат и за фризера Grinning
Знам че сигурно ще могат да станат подобни и с някакво режимно брашно да обере течността но пак си е пържене, което ама грам не ме влече Grinning Абе правя може би веднъж в годината... ама не всяка година де Grinning
Знам че могат да станат и в еърфраер или на фурна, ако е достатъчно суха сместа да се оформят. Обаче... познахте, за едната гарнитура такава играчка няма да е, та аз за същото време два пъти ще направя основното...
Не съм останала да няма какво да ям, че точно с такава бъзикня да се захвана,  мързи си ме за такива неща.
Виж целия пост
# 43
Честит рожден ден, Елора! Жива и здрава, много щастие и късмет!
Преди няколко дни правих кюфтета от тиквички по Зоната, но спокойно стават и за тук. Настъргана тиква, чедър, извара, яйца, две супени лъжици овесени трици и хуск, за да обере течността. Подправки на вкус. Пекох на фурна, много ми харесаха.
Виж целия пост
# 44
Още веднъж благодаря момичета.

На мен ми иде да ги направя 13 дни тия хапове, не 14.
За щастие Joy
Дроб сърма съм.
Иначе червеното на лицето още си седи.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия