***РАЗДЕЛНО ХРАНЕНЕ – РЕЦЕПТИ***

  • 549 284
  • 90
# 60
Мерси за рецептите  Grinning
Виж целия пост
# 61
 Попаднах на тази прекрасна рецепта за фокача, съобразена е с разделното хранене:

За тестото:

1 с.л. зехтин
160 мл вода (възможно е да е необходимо да се добави в процеса на месене)
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
320 гр. брашно
¾ ч.л. суха мая

 Продуктите се слагат в машината за хляб в реда, в който са написани.
Наблюдавайте месенето, защото понякога е необходимо да се добави още вода!
Оставете да втаса 20 минутки. Друг вариант е да го приготвите вечерта и да го оставите в хладилника. Така може да го ползвате на следващия и дори по-следващия ден.

За топинга:
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 с.л. червена къри паста
3 с.л. песто дженовезе (надявам се, съдържащите се в него следи от ядки и пармезан не оказват влияние върху разделността на храненето)
олио за пържене
 зехтин

 Нарязаният на полумесеци лук и чесънът, надребно, се задушават в 1-2 с.л. олио, заедно с къри пастата, докато омекнат.
Тестото се разточва и се прехвърля в намазаната със зехтин тавичка, надупчва се с вилица и се намазва със зехтин, пестото и задушените лук и чесън.
Пече се на 190 градуса, докато получи приятен загар   chef
Виж целия пост
# 62
Браво Надинка,

благодаря много. Почвам да ги използвам
Виж целия пост
# 63
Здравейте, аз съм нова в темата. Упорито чаках да отслабна от само себе си след раждането, обаче, вече 8 мес. това не се случва. Не мога да спазвам диети, тъй като съм с гастрит. Та, единственото ми спасение е Вашата темичка за разделно хранене. Много се радвам, че споделяте рецепти и благодаря за това. Ще Ви следя с интерес.

nadinka- при натискане върху линка на първа страница към "Таблица за съчетаване на храните при разделно хранене" ми показва, че няма такъв файл.
Ако някоя от Вас има тази таблица, ще съм благодарна да я сподели.
Виж целия пост
# 64
ЗАПИС chef
Виж целия пост
# 65
Здравейте и поздравления за темата.  bouquet Hug bouquet
Принудена съм у дома да минеме на разделно хранене (синът ми развива хипертония). След много четене реших да се присъединя към вас - предлаганите рецепти са разнообразни и в повечето случаи лесни за изпълнение.
Имам обаче само един въпрос - не зная дали е уместно тук но.... с тези ястия хапвате ли хляб при този начин на хранене?
Благодаря предварително на всички
Виж целия пост
# 66
Хляб се яде с въглехидрати, не се смесва с белтъчини.
Виж целия пост
# 67
Табличката  за съчетаване на храните при разделното  хранене не се отваря  newsm78. Ще е от голяма полза за начинаещите като мен.  Може ли линк??!!
Виж целия пост
# 68
Не знам да става въпрос за същата таблица, но аз ползвам ето тази:
http://media.snimka.bg/1883/010022031-big.jpg

Тази също не е зле, но с първата определено става по-бързо:
  http://dama.bg/uploaded/images/table.jpg
Виж целия пост
# 69
 http://forum.zonatabg.net/index.php/page,page3746.html
Виж целия пост
# 70
Браво, много удобна ....., а какво значи зеленчуци /млечна киселина/? newsm78
Виж целия пост
# 71
Туршиите
Виж целия пост
# 72
Благодаря! Hug
Виж целия пост
# 73
Попаднах на тази прекрасна рецепта за фокача, съобразена е с разделното хранене:

За тестото:

1 с.л. зехтин
160 мл вода (възможно е да е необходимо да се добави в процеса на месене)
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
320 гр. брашно
¾ ч.л. суха мая

 Продуктите се слагат в машината за хляб в реда, в който са написани.
Наблюдавайте месенето, защото понякога е необходимо да се добави още вода!
Оставете да втаса 20 минутки. Друг вариант е да го приготвите вечерта и да го оставите в хладилника. Така може да го ползвате на следващия и дори по-следващия ден.

За топинга:
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 с.л. червена къри паста
3 с.л. песто дженовезе (надявам се, съдържащите се в него следи от ядки и пармезан не оказват влияние върху разделността на храненето)
олио за пържене
 зехтин

 Нарязаният на полумесеци лук и чесънът, надребно, се задушават в 1-2 с.л. олио, заедно с къри пастата, докато омекнат.
Тестото се разточва и се прехвърля в намазаната със зехтин тавичка, надупчва се с вилица и се намазва със зехтин, пестото и задушените лук и чесън.
Пече се на 190 градуса, докато получи приятен загар   chef

интересна рецепта...благодаря bouquet
ще я пробвам
Виж целия пост
# 74
Здравейте, имам една тиква и се чудя какво мога да направя с нея. Рецепти има много, но не намирам нито една за РХ. Моля ви, споделете ако някой е готвил тиква.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия