съдове от йена глас или гювеч?

  • 5 882
  • 42
# 15
всичко сготвено в гювеч е "смъртоносно хубаво"

 Peace много точно казано
Виж целия пост
# 16
всичко сготвено в гювеч е "смъртоносно хубаво"
На същото мнение съм Peace
Виж целия пост
# 17
трябва да добавя, че това "смъртоносно хубаво" го взех от линка, който ми изпрати Taneto  Embarassed

Пак може да си използваш йената: аз от много години сервирам на гостите си храната, включително салати, основни ястия, гарнитури в големи съдове, чинии и т.н.,
И аз имам много йени, но ги използвам повече за съхранение на яденето в хладилника, или когато задушавам нещо в микровълновата.

и аз така си мислех  Embarassed

а за гювеча, мисля този уикенд ако ми остане повечко време, да отида да си купя един  Embarassed убедихте ме!  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 18
никога не съм се замисляла да купувам гювеч Rolling Eyes
обаче като ви чета... Mr. Green
По удобни са ми стъклените-виждам какво става вътре без да вдигам капака,много по лесно се мият.Затова ползвам именно тях.
много обичам да ги ползвам, даже и пред тенджерите, каквото мога готвя в йенските Grinning
Виж целия пост
# 19
В гювеча става по-вкусно определено но пък се мие по-шикахд дш йената, ама нали занеш на тоя свят няма две хубави неща на едно място Wink но няма да сбъркаш да си купиш аз имам около 10-на йени и 3 гйювеча с развични размери ползвам ги всичките когато вързам готвя в йена че в гювеча е мално по-бавно и малко по-хубаво Peace
Виж целия пост
# 20
става по хубаво в гювеч.Аз имам и двете и правя разликата Peace
PeaceНапълно подкрепям.
Виж целия пост
# 21
И аз съм за готвеното в гювеч става много по вкусно - да си облежеш пръстите  Laughing  Купи си мисля че няма да съжаляваш
Виж целия пост
# 22
И аз съм за готвеното в гювеч става много по вкусно - да си облежеш пръстите  Laughing  Купи си мисля че няма да съжаляваш

НАПЪЛНО ПОДКРЕПЯМ ТОВА МНЕНИЕ  Peace , ПЪК И ПО ЛЕСНО СЕ МИЕ ГЮВЕЧ ОТ ЙЕНА... СПОРЕД МЕН  newsm78
Виж целия пост
# 23
Готвя и в йена и в гювеч - не правя разлика в резултата! Thinking
Гювеч има по-афтентичен вид,изглежда битово и навява аромати от механи и тежки вина!Йената има по-модерен вид,съвременен и напомня за голам град!Ако си похапнеш със завързани очи Mr. Green,никога няма да разбереш в какво е било сготвено яденето!
Виж целия пост
# 24
А полезно ли е, защото съм чувала, че имало олово в глазурата на керамичните съдове?

Може да направиш проверка, като драснеш с игла по съда, не трябва да остава следа, това означава че е гледжосан качествено и с хубави бои.
Колкото до това дали има разлика и според мен няма.
Виж целия пост
# 25
Още един плюс за гювеча: в него можеш да готвиш през нощта - хем на нощна тарифа  Wink, хем бавно и на слаба фурна ястието става по-вкусно. Снощи пекох пуешко с кисело зеле, та се сетих да споделя  Simple Smile
Йената не може да се ползва така - течността ще изври и ястието отива на боклука, а в гювече течността не се губи....
Виж целия пост
# 26
Ееее ама ти няма да си истинска форумска домакиня ако нямаш гювеч Mr. Green
Шегувам се разбира се, аз имам само йена, имах гювеч, който се спука на второто печене и още не съм си купила нов, щото незнам дали ще издържи newsm78
Та използвам темата някой ако знае къде правят/продават качествени глинени или керамични гювечи да свирка Whistling
Виж целия пост
# 27
Камамбер, пукнал ти се е гювеча,ако си го сложила в загрята фурна.Трябва да се слага в студена фурна и в него да се готви на не много висока температура!
Аз ползвам един от 6-7 години,от най-евтините и не се е пукнал още,макар да казват,че тези съдове нямат дълъг живот! Peace
Виж целия пост
# 28
От както имаме гювеч просто не спираме да готвим в него!Имам чуството, че никога неможеш да сбъркаш манджа, ако я приготвяш в гювеч.Става много лесно, здравословно и наистина "смъртоносно вкусно"! Peace
Виж целия пост
# 29


И да на забравиш да "забучиш" една дървена лъжица в него при поднасяне на ястието  Joy

А пък боб в гърненце е специалитетът на семейството ми, защото, като поканя гости, питат ще има ли боб в гърне, но да знаеш, че и в гювеча може да стане. Така че давай смело   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия