съдове от йена глас или гювеч?

  • 5 883
  • 42
искам да попитам има ли разлика в готвенето в йена глас и в гювеч?
просто вкъщи имам доста съдове от йена глас и в тях правя разни задушени неща, но със съпруга ми се чудим дали има разлика между това, което се получава в тях и готвеното в гювеч, респ. дали трябва да си купим такъв  Embarassed  newsm78

мерси предварително за отговорите!   chef  bouquet
Виж целия пост
# 1
Разбира се, че има. В гювеча всичко става по-вкусно  Simple Smile
Миналата година подарявах 6 литров гювеч за 16-17 лева - не е голям разход, за да не си купите  Simple Smile
Виж целия пост
# 2
не става въпрос за разхода - 10-20 лв. къде ли не сме ги дали, просто исках да знам дали има смисъл да го купувам, защото наистина имам най-разнообразни съдове от йена глас и не искам само да трупам съдове...
Виж целия пост
# 3
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=152791.0


Виж целия пост
# 4
мерси за линка! ще се възползвам от рецептите в най-скоро време   chef


честно казано имах такова подозрение (че всичко сготвено в гювеч е "смъртоносно хубаво"), но исках да сондирам мнение  Embarassed
Виж целия пост
# 5
Има и други теми за гювеча, само да ти се чете  Wink
Аз ти пуснах една от по-новите  Simple Smile
Няма да сгрешиш с покупката, само прецени сама колко голям да си вземеш  Simple Smile
Виж целия пост
# 6
мен ме интересуваха по-точно предимствата и недостатъците на едното и другото!

щом е толкова вкусно в гювеч, за какво ще си ползвам тогава всичките неща от йена глас  Embarassed (все са ми подаръци трябва да призная)! логично ще бъде тогава да готвя в гювеча, а не в йена глас!
Виж целия пост
# 7
Не бих казал, че има разлика. Когато готвиш с похлупак, се получава едно и също - независимо дали в гювеч или в Йена-глас. Просто германците, като по-прости  Mr. Green, не са имали гювеч и са измислили огнеупорното стъкло. Ама после им дошъл акълът в главата и направили и те глинен съд, който наричат Römertopfр т.е. римска тенджера. Ама и те не знаят защо я наричат така, вместо да използват благозвучната турска дума гювеч.  Mr. Green
Виж целия пост
# 8
всичко сготвено в гювеч е "смъртоносно хубаво"

 Peace много точно казано
Виж целия пост
# 9
мен ме интересуваха по-точно предимствата и недостатъците на едното и другото!

щом е толкова вкусно в гювеч, за какво ще си ползвам тогава всичките неща от йена глас  Embarassed (все са ми подаръци трябва да призная)! логично ще бъде тогава да готвя в гювеча, а не в йена глас!

Пак може да си използваш йената: аз от много години сервирам на гостите си храната, включително салати, основни ястия, гарнитури в големи съдове, чинии и т.н., за да може всеки да се самообслужва колкото му се яде. Така че приготвяш вкусното ястие в гювеча, който от самото готвене се е позацапал, а прехвърляш после и сервираш в красивата стъклена йена, освен ако не практикуваш сервиране по чиниите  Wink
Виж целия пост
# 10
става по хубаво в гювеч.Аз имам и двете и правя разликата Peace
Виж целия пост
# 11
Още един глас за гювеча. Peace
В него става много по-вкусно.И аз имам много йени, но ги използвам повече за съхранение на яденето в хладилника, или когато задушавам нещо в микровълновата.
Виж целия пост
# 12
В гювеча определено става по-вкусно, защото самата глина играе голяма роля за вкуса на храната. Peace
Виж целия пост
# 13
А полезно ли е, защото съм чувала, че имало олово в глазурата на керамичните съдове?
Виж целия пост
# 14
Разлика има,но изобщо не е толкова голяма.По удобни са ми стъклените-виждам какво става вътре без да вдигам капака,много по лесно се мият.Затова ползвам именно тях.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия