За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 22 774
  • 760
# 525
В събота на пазара Красно село видях магазин/сергия с различни сортове тикви.С/у дългият блок,до оградата на паркинга.
Такава спагетена ми бяха дали преди много години от село,хранели животните с тях.
Беше много блудкава и безвкусна,но за тиквеник става.
Виж целия пост
# 526
спегетените са специален сорт и много не се намират у нас. иначе има едни кръгли сиви, май свински им викат - правила съм пълнена с  кебап и стана на конци.
Виж целия пост
# 527
Спагетени има понякога в големите вериги магазини.
Виж целия пост
# 528
Търся изпитана рецепта за слакиш с кондензирано мляко.
Виж целия пост
# 529
Търся изпитана рецепта за слакиш с кондензирано мляко.

Поничка (Ciambella) с кондензирано мляко

Медена торта (Торт *Пчелкин дом*)
Виж целия пост
# 530
Скрит текст:
Търся изпитана рецепта за слакиш с кондензирано мляко.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/07/blog-post_23.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2016/06/blog-post.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/04/blog-post_4.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_25.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/12/blog-post_7.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2021/12/blog-post_28.html
Виж целия пост
# 531
Имаше една торта с  кондензирано мляко, Дулсе де лече (нещо такова беше името)
Виж целия пост
# 532
Имаше една торта с  кондензирано мляко, Дулсе де лече (нещо такова беше името)

Ето рецептата на Йоли - Торта с Дулсе де лече.
Тортата е лесна и много вкусна. Аз разделям сместа на две и така пека два блата, по лесно ми е.
Виж целия пост
# 533
Търся изпитана рецепта за слакиш с кондензирано мляко.

Кекс с кондензирано мляко


Шоколадов кекс с кондензирано мляко


Козунак с кондензирано мляко


Кокосов флан
Виж целия пост
# 534
Бях в болница.Всичко е готово и  само варено,и топлено. Така и не разбрах, какъв е соса  на месото, като не е пържено, а сварен.Някой има ли престава? Не е сладък, солен е.И аз не знам, затова питам.Даа, и всичко това е от диета, без нищо друго.

Виж целия пост
# 535
Е, кой може тук да каже как някой е правил сос със неизвестни съставки и технология? Каквото и да има вътре, просто е сварено и сгъстено накрая с нишесте или брашно - това е принципът, пък вече конкретният сос какъв е, Божа работа (и на готвача).
Виж целия пост
# 536
Влизам да благодаря на дамата, която пусна рецептата за соленки със синьо сирене. Извинявам се, че не помня име, но ги правеше за снахата. Станаха фантастични!
Виж целия пост
# 537
Уважаеми кулинар(к)и,

Моля за идея какво да сготвя със 100 мл готварска сметана и 500 гр кафяви кралски печурки. Може и 2 неща да са, но без супа, че имам цял казан.
(Сега правих едни пилешки хапчици с гъби и сметана по Мики, супер вкусни, и това ми остава като продукти).

И още един въпрос  - как да не ми сладни тиквена супа?
Сложих тиква, картоф, морков, лук. И сол. Но сладнее много.
Виж целия пост
# 538
На тиквена кремсупа харесвам да сложа печен лук, ама така хубаво да е покафенял по краищата. Дава един много специфичен вкус който набързо ми убива асоциацията с десерт, поне на мен. Пасирам го заедно с останалото в супата, даже го слагам и да ври заедно с останалото, но е запечен предварително. На сух тиган, в еърфраера, понякога съм слагала и във фурната разрязана на 4 глава докато пека и нещо друго. Всякак става. Ти сладостта няма как да я "махнеш" щом тиквата си е сладка, та евентуално нещо такова ако смяташ че ще подобри нещата.
Виж целия пост
# 539
Увааеми кулинар(к)и,
..........
И още един въпрос  - как да не ми сладни тиквена супа?
Сложих тиква, картоф, морков, лук. И сол. Но сладнее много.
Тя си е сладка, няма как да стане друга.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия