За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 22 438
  • 760
Добре дошли в новата тема!
https://www.bg-mamma.com/?topic=1673089 старата е тук, ако някой е забравил питане в нея.
Виж целия пост
# 1
smilinglady, по въпроса ти от миналата тема за крушите, ето няколко идеи:

Кейк с круши

Ароматен конфитюр от ябълки и круши

Сладко от сини сливи и круши

Сладкиш с карамелизирани плодове

Шоколадов конфитюр от круши
Виж целия пост
# 2
На въпроса на Бела, няма как да цитирам директно че вече е заключено
"natka при паниране как се размеква? В смисъл от къде взима достатъчно течност гриса ?"
Не се размеква, разбира се. Както и написах, панировката е хрупкава, което и ми харесва в сравнение с галета или паста за паниране.
Виж целия пост
# 3
Аз не смея. КАто гледам колко са твърди топчетата и като гледам колко е малко течността малко мляко и като гледам колко бързо се запечатва .
Може да тествам на нещо дребничко. Може би s експериментите ще се роди истината Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Добре де, пуканки ядеш ли? Нали ти е ясно че и те са царевица дето е сготвена набързо и без течност? И то цели зърна, а не смлени...
Виж целия пост
# 5
Ям. Обаче веснъж така го бях сготвила този грис, а беше варен , че можех със същия успех да си го гриза от пакета. Дали водата беше малко, дали след това като го запекох с подправки .... това ми беше най-трагичния опит с този грис . Затова ако ще панирам с него ще пробвам първо на малко. Нищо не ми пречи пак да объркам нещо.
Виж целия пост
# 6
Това е италианския вариант на качамака. Запечен на фурна. Става много пухкав и мек.
https://ipeychev9.blogspot.com/2016/05/blog-post_28.html
Виж целия пост
# 7
Бенин, мерси за темата!
Това е най-любимият ми вариант на полентата https://pep-4o.blogspot.com/2011/07/blog-post_18.html?m=0
Виж целия пост
# 8
Благодаря! Записах се. Не мога да дам отговори за качамак, защото това не го ям в никакъв случай, у дома това никога не се е готвило, затова и не обичам, бъркано брашно...м..не.
Виж целия пост
# 9
Здравейте!
За първи път купих замразена Гьоза от Лидъл и не знам как се готви. Трябва ли да се размрази първо, на пара ли, печена на тиган ли? Как става най-вкусно?
Виж целия пост
# 10
Здравейте!
За първи път купих замразена Гьоза от Лидъл и не знам как се готви. Трябва ли да се размрази първо, на пара ли, печена на тиган ли? Как става най-вкусно?
Директно запържваш в тиган, след като добият цвят отдолу, наливаш малко вода и похлупваш да се задушат.  И сос за топене да има, така е най вкусно. Simple Smile
Виж целия пост
# 11
От къде в София мога да купя хубави непочистени скариди и миди? Мидите може да са само ядка.
Виж целия пост
# 12
ze-ze, миди има в Метро, ядки, чилийски. Приятел рибар каза, че били хубави. Пресни няма никъде.
 
Виж целия пост
# 13
Благодаря Мики! И аз за там съм чувала, че са хубави, но не съм ходила отдавна. Дано има и непочистени скариди с едно ходене да спретна пазара.
Виж целия пост
# 14
Метро поне е лесно за проверяване какво предлагат, гледаш на сайта им, даже дали нямаше възможност да се провери за конкретен магазин наличност на нещо.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия