Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Минахме на АМ и кърма.Какво да очаквам???

  • 339
  • 5
Здравейте мами.След дълга борба с кърменето и ненаддаване на бебо с нито грам за 20 дни,почнах да давам АМ-Фризолак. #Cussing out #Cussing out Cry
Въпроса ми е Какво да очаквам при такова комбинирано хранене-повече или по-малко колики,повече сън или по-малко,какви ще му станат акитата-цвят ,консистенция.Дали ще получи запек или диария.Или нещо друго което ви се е случило.
Виж целия пост
# 1
здравей, може би в съдедния форум, ще получиш повече информация по въпросите, от които се интересуваш. Тук, ако споделиш нещо повече за проблемите ви с кърменето, може да получиш съвети. Аз личен опит нямам, но мисля, че акитата стават по-твърди от АМ, а за Фризолака съм чувала, че някой бебета ги запича. За коликите и спането мисля, че е индивидуално. Ако не е спяло от глад, може би сега ще спи повече.
Виж целия пост
# 2
Здравей,ние сме на кърма и Аптамил.Значи акитата не се променят нито на цвят нито като консистенция-виж чувала съм за Фризолак че запича,така че ако се запечете да знаеш,че е от него-да смениш млякото.По принцип НАН и Фризолак запичат.Иначе акото си е жълто и не се наблюдава нито диария,нито запек-това е защото кърмата си казва думата..Относно коликите-ами не се увеличават,но не намалят-същите са си. LaughingЗа съня- може да се увеличи нощното спане,заради приема на АМ-индивидуално е.При мен няма нищо друго интересно-то си е същото като при кърменето-само се храни с шише Laughingи се мие и стерилизира по-често.И може да се храни през по-дълъг интервал,защото АМ засища повече.По принцип аз храня също когато тя си поиска,както е при кърменето.
Виж целия пост
# 3
Времето ще отговори на всичките тези въпроси. Децата са различни и предварително едва ли би могла да предвидиш какви ще са реакциите от смесеното хранене и конкретното АМ при твоето бебче. Всяка майка тук ще ти каже как е било с нейното бебе, но дали така ще бъде и с твоето, не е сигурно.
При нас въвеждането на АМ (точно заради минималното наддаване в продължение на 2-3 месеца) бавно, но сигурно сложи край на кърменето. Въпреки огромното ми желание и наличието на кърма, бебека си търсеше шишето с АМ, а гърдата ми я буташе с ръчички. Така че имай предвид и тази опастност.
По въпроса за изхождането - при моята бебка въвеждането на АМ не породи никакви промени, акаше си по един път на ден както и докато беше само на кърма. Продължи да си се храни на около 3 часа. От скоро мина на по-големи интервали.
Виж целия пост
# 4
Фризолака запече мойта щерка.Но някои бебета го приемат добре. Иначе изпражненията бяха жълти на цвят ,доколкото помня. После минах на друго АМ- Нутрилон Комфорт и станаха кафяви .Отначало хранех детето всеки път ,когато проплаче ,но постепенно регулирах храненията през три часа ,защото педи каза ,че от честото хранене получава повече киселини и стомахчето не почива. За килограмите - наддаваше  много добре  ,на горната граница  на възприетите норми.Не боледува до една година.

За съжаление с времето постепенно  ще откаже да суче ,заради АМ,което поема ,а и кърмата ще намалее.Аз кърмих и дохранвах до третия месец,когато бебето  отказа да суче.Успявах само нощните хранения,когато спеше и се хранеше, да й пробутам кърма.Ако беше будна ,категорично отказваше да суче.

Използвай биберони с малки дупки ,така ще кърмиш по-дълго.Ползвах тези на Авент за съответния месец.
Виж целия пост
# 5
polina-malina, аз не съм виждала постинг от теб (извини ме ако си писала , а аз съм го пропуснала) в който да пишеш за проблеми с кърменето.
Имаш голям шанс да си увеличиш кърмата и да махнеш АМ, ако желаеш. Опиши как протича всичко при вас, какъв е проблема (или копирай постинга си, ако вече си търсила помощ)
Увери се, че си направила наистина абсолютно всичко за да не ти намалява кърмата. Ако не ти се занимава вече, не искам да ти се меся, просто предлагам с наша помощ да махнеш АМ. Ние сме насреща. Знам, че това не е въпроса ти, но аз да си кажа...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия