Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 61

  • 50 761
  • 592
Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари!


"Тема за всеки, който иска да покаже, разкаже и коментира.
Нека да имаме свободата да покажем ежедневното ни меню в снимки и коментари.
Да можем свободно да изкажем мнението си за видяното - да похвалим,
да критикуваме, да попитаме.
Има едно единствено условие - когато се пише текст на рецепта да БЪДЕ в скрит текст!
Моля само за едно - нека няма злобнички подмятания и хапливи забележки! Предупреждение – ВСЕКИ пост със  снимки взети назаем от чужди блогове или интернет – ще бъдат изтривани ! 



На мобилната версия няма иконка за скрит текст, таговете се изписват на ръка:

Код:
[spoiler]текст, който желаете да "скриете"[/spoiler]
Виж целия пост
# 1

Туршиено, като за новата есенна тема. Един буркан със стоте чушки, които не пропускам да правя всяка година.
Виж целия пост
# 2
Само един боб засега. Мерси за темата!


И проба с новата тенджера.



Скрит текст:






Баба Мими още повече остаря.
Виж целия пост
# 3
Като за начало на темата - един домашен сладолед с наситен портокалов вкус и парченца бискивидки. Flowers Tangerine

Трябваше да внедря някъде част от курабийките ми ...и воала!


Скрит текст:

Дядо ми, лека му пръст, лаконично би го нарекъл - дробено бащице. Grinning
Не е много фотогеничен, но пък е невероятно вкусен. Relaxed
Благодаря за новата тема. Flowers Rose
Хич не ми е здравословна, но пък е толкова вдъхновяваща!
Виж целия пост
# 4
Привет в Новата ни тема. Благодаря, Ала-Бала! Слънчева и вкусна да е есента!
  Днес набързо моите тиквенички ( когато са със зеле са зелнички, а по корейски май са ячеджон...нещо такова...)
 
   Хубав следобед!
Виж целия пост
# 5
Благодаря за новата тема, с ухание на златна есен, Бени!
Sysly, вчера мислех за такава баница и ще правя в почивните дни. Твоята изглежда много вкусна. Heart Eyes
Нели, добре дошла! Тортата ти е повече от чудесна! Hug Биляна, честита радост и здраве на проходилите крачета! Heart
Студен сладкиш с вкус на тирамису ви представям днес. Прави се за броени минути и е разкошен. 😋🥄😍
https://inthebeniskitchen.com/2024/10/24/%d1%81%d1%82%d1%83%d0%b … 0%b8%d1%81%d1%83/
Виж целия пост
# 6
Благодаря за новата тема!:fallen_leaf:Flowers Maple Leaf
Прясно зеле с наденица

Кюфтета по чирпански
Виж целия пост
# 7
Честит рожден ден на баба Мими! Страхотна торта, тези малини са толкова едри, че помислих, че са някакви бонбони-топчета Grinning

При нас кюфтаци и пържени картофи, нищо особено, но в нашата къща, където всички са на диета и си броят въглехидратите, това е рядко лакомство Joy



И салата Цезар

Виж целия пост
# 8

Невидимия кекс на Мики чудесен е !!
Баба Мими жива и здрава да си !!!
Виж целия пост
# 9
AnyHr, дай инфо за твоя крем карамел във фраера и каква марка и мощност е.
Нещо не мога да се спогодя с моя....Благодаря.
Скрит текст:

Ала-Бала, точна и прецизна както винаги. Relaxed
Виж целия пост
# 10

Запис в новата тема.
С тия вашите вкусотии и страхотни снимки само им се каня…
Тия дни семпло, че мама и дете са сами и трябва да огрявам на много места. Пилешка пържола от бут на тиган, печени сладки картофи и малко краставица. На малкия дюнер със същите продукти.
Виж целия пост
# 11
Честито всички, които празнуват и мерси за новата тема!
Днес правих свинско с праз по рецепта на Пепчо, но малко вкарах мои подправки.
А от вчера дояждаме огретен с картофи на Бени и притурка класическа зелена салата:


Виж целия пост
# 12
Включвам се и аз.. с днешният обяд на детето
И предишните...
Скрит текст:











Виж целия пост
# 13
Здравейте,
Благодаря за темата и аз Heart

От мен сладки фунийки с шоколад и сладко
И сладки орехчета





Тайна, честит празник Flowers Rose

Скрит текст:



Скрит текст:
Виж целия пост
# 14
AnyHr, дай инфо за твоя крем карамел във фраера и каква марка и мощност е.
Нещо не мога да се спогодя с моя....Благодаря.

Марката на фраера е VOLTZ (Вьолтц), май от емаг го поръчах преди няколко години.
8 литра, 1800 W.
Крем- карамелът го приготвям като първо пускам на 200⁰ за 4 мин и после 35 мин на 100⁰ или 25 на 110⁰ (рецептата е от нета). Винаги става така- твърд и гладък.
В София имам Ronson- пак е 8 л, но мощността мисля е 1400 W (купувах го от Технополис) и по същия начин приготвям крем- карамела.
Много вкусно при всички!
Виж целия пост