как правите таратора?

  • 3 291
  • 57
# 15
краставицата - на кубчета, мляко и вода 1към1, орехи и чесън слагам, ако не ем домързи. копър не слагам, мъжо му се мръщи. олио слагам малко на око. и сол  Simple Smile
Виж целия пост
# 16
С олио,копър,чесън,без орехи.За киселото мляко нямам определена доза.Или не разреждам с вода,или слагам съвсем малко (зависи колко дъсто е млякото).Режа краставицата.
Виж целия пост
# 17
Настъргани краставици, мляко, вода, чесън (понякога), олио и черен пипер. И ние го пием в чаши  Simple Smile
Виж целия пост
# 18
Краставици на кубчета (не обичам настъргани), мляко, вода, сол, 2-3 капки олио, копър, орехи и за мен повечко чесън. За детето без орехи, копър и чесън.
Чувала съм, че някои слагат и малко оцет. Също има и рецепта с маруля, ставал много вкусен.
Виж целия пост
# 19
Краставицата нарязана на кубчета или настъргата, добре разбито мляко, олио, чесън и сол. Водата и млякото са 1:1 Копър и орехи понякога.
Виж целия пост
# 20
Краставицата на дребни кубчета. Задължително слагам чесън, копър на ситно и орехи на дребно. Зехтин и киселото мляко къ м водата на око но горе долу 1:1. Това е по-гъст го обичам аз Whistling
Виж целия пост
# 21
не погледнах дали някой е писал, но аз добавям и малко индийско орехче Peace към останалите изброени: краставица, к.мляко, чесън, олио, черен пипер, копър, вода (и аз го обичам по-гъстичък)
Виж целия пост
# 22
Киселото мляко и водата да са 1:1 .
Настъргана краставица на ситното ренде или на ситни кубчета.
Супена лъжичка олио
Сол на вкус
Копър и чесън ако имам Peace
Орехи не слагам.
Виж целия пост
# 23
Не мислех, че някой ще пита за това, но...лично аз стържа на ситното ренде, мляко и вода 1:1, олио, сол, копър, оцет, понякога и чесън, но напоследък без.

А оцет пък защо ???  newsm78

А иначе по въпроса у дома го обичаме с настъргани краставици, зехтин, сол, чесън и копър. Не слагам орехи, а млякото го разреждам с водата на око, никога не меря дали е 1 към 1.  eat  Hands Thumbsup
Виж целия пост
# 24
Защото обичам кисело, а и краставица без оцет ми е  Sick
Виж целия пост
# 25


   Краставицата винаги я режа, с настъргана става буламач. Слагам и копър, зехтин или олио, разреждам с малко вода, а чесъна е задълже. Понякога в моя слагам и орехи, става вкуснотийка.
Виж целия пост
# 26
Аз предпочитам да е с настъргани краставици, по малко чесън и повече копър, малко олио и водата да е повече от млякото ( да не ми е много гъст. Харесвам го и с орехи. Мъжо обаче го яде с нарязани по на едро краставички и повече олио и почти да няма вода ( с преобладаващо мляко ) , повече чесън и копър. Та обикновенно правя в 2 съда Simple Smile...
Виж целия пост
# 27
С настъргани краставици, чесън и копър - задължително, олио/зехтин, сол, а млякото - много добре разбито (да не стои на бучки), по-редичък и непременно се пие от чаши. Така научих всичките си близки, даже и родителите ми, които в началото ми се смееха на прищявката.
Но пък така е по-удобно, отколкото да сърбаш с лъжица!  Wink Laughing

И аз така го правя,въпреки,че повече ми харесва ако краставицата е нарязана на дребно,но пък по-лесно ми е да я настържа   Simple Smile
Виж целия пост
# 28
Мляко и вода 1:1, краставиците задължително на малки кубчета, олио, сол, много копър и малко чесън. Така го правя.
Но се е случвало да се върнем от някъде и да няма какво да се яде, тогава освен нещо сухо правя и бърз таратор- в комбайна смилам краставицата за няколко секунди, в блендера разбивам млякото с водата пак за няколко секунди, добавям олио, сол, копър и за 2 мин имаме таратор.
Виж целия пост
# 29
Когато правя таратор първо начуквам чесъна, олиото и орехите в дървено хаванче или друг подходящ съд, после добавям нарязана/или настъргана краставица, мляко - добре разбито с вода и копър
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия