Как готвите това замразено говеждо шкембе?

  • 572
  • 6

Здравейте,
става дума за това сварено и замразено шкембе, което се продава във Фантастико, а и другаде май.
Значи върху опаковката има рецепта, но там пише 500гр. , всичкото е 1 кг.
Как да процедирам - както е замразено да взема половината / мисля, че позволява, защото трака вътре и ще може да се отдели/ или направо цялото да готвя?
Ето рецептата,която е дадена:


Няма ли да е прекалено малко 500гр. според вас? А и 200гр краве масло не е ли много?
Моля, който е ползвал този продукт да пише  какво количество слага и евентуално ако си има друга изпитана рецепта...
Мерси:heart_eyes:
Виж целия пост
# 1
По принцип взимам охладено и го готвя по следния начин:Варя шкембето в херметик за около 1ч и 30 мин,след това го вадя и режа на малки парченца и го връщам в тенджерата ,като заври добавям 500мл прясно мляко и маслото и така да поври 15 мин.
В друг съд слагам малко олио и 2 с.л червен пипер и 1 с.л брашно да се запържи и го сипвам в тенджерата с шкембето и слагам на котлона за 5 мин.
Такова замразено никога не съм готвила но предполагам,като се размрази го режеш и пак по същия начин като другото.
Виж целия пост
# 2
Аз взимам замразено от "Метро" - оставям го в дълбок съд за една нощ в хладилника на най-долен рафт, за да се размрази. Сутринта го вадя и го оставям на стайна температура, на обяд го готвя.
Иначе рецептата е почти същата, която и аз ползвам. Ок е количеството масло, ароматът е неустоим.
Виж целия пост
# 3
Това замразеното веднага го слагам в подготвената вече течност за супа/ запържвам брашно, разреждам с вода и мляко/. В замразеното има много вода и веднага се загубва в течността, сварено е предварително и почти не се вижда. Разочарована съм и не го купувам вече.
Виж целия пост
# 4
Това замразеното веднага го слагам в подготвената вече течност за супа/ запържвам брашно, разреждам с вода и мляко/. В замразеното има много вода и веднага се загубва в течността, сварено е предварително и почти не се вижда. Разочарована съм и не го купувам вече.

ясно...
все пак го имам и трябва да го направя някак. Ако може обясни ми по - подробно стъпка как се прави всичко и по колко се слага вода, мляко  и т.н. до момента в който се слага това купеното шкембе и дали трябва да е размразено или не....

Мерси.
Виж целия пост
# 5
Това замразеното веднага го слагам в подготвената вече течност за супа/ запържвам брашно, разреждам с вода и мляко/. В замразеното има много вода и веднага се загубва в течността, сварено е предварително и почти не се вижда. Разочарована съм и не го купувам вече.

ясно...
все пак го имам и трябва да го направя някак. Ако може обясни ми по - подробно стъпка как се прави всичко и по колко се слага вода, мляко  и т.н. до момента в който се слага това купеното шкембе и дали трябва да е размразено или не....

Мерси.

Разбира се. Слагам няколко лъжици олио и изчаквам да се загреят, след което слагам две /три /супени лъжици брашно/ зависи от течността общата на шкембе чорбата/.Следим го и разбъркваме и като се запържи/бързо става/ сме нагласили  водата. Съветвам да се сложи по-малко в началото и го разбърквате да се уеднакви. След това сложете шкембето. Аз съм слагала и замразено и размразено. Няма разлика. Като  заври слагате прясното мляко. И ако накрая като се размесят има нужда/ако е прекалено гъсто, сложете вода/. Накрая слагам бучка масло и върху него червен пипер /понеже не ми се занимава да препържвам и да заливам/. Слагам и сол и черен пипер на вкус. Понякога,когато замразеното шкембе , не е вкусно, прибавям и малко чесън. Иначе чесъна с оцета  подготвям отделно. Ако правите с истинско шкембе, първо го сварявате хубаво. Аз изхвърлям водата и го нарязвам на малки парчета с домакинска ножица. Непременно да споделите как направихте вашата:purple_heart:
Виж целия пост
# 6
Това замразеното веднага го слагам в подготвената вече течност за супа/ запържвам брашно, разреждам с вода и мляко/. В замразеното има много вода и веднага се загубва в течността, сварено е предварително и почти не се вижда. Разочарована съм и не го купувам вече.

ясно...
все пак го имам и трябва да го направя някак. Ако може обясни ми по - подробно стъпка как се прави всичко и по колко се слага вода, мляко  и т.н. до момента в който се слага това купеното шкембе и дали трябва да е размразено или не....

Мерси.

Разбира се. Слагам няколко лъжици олио и изчаквам да се загреят, след което слагам две /три /супени лъжици брашно/ зависи от течността общата на шкембе чорбата/.Следим го и разбъркваме и като се запържи/бързо става/ сме нагласили  водата. Съветвам да се сложи по-малко в началото и го разбърквате да се уеднакви. След това сложете шкембето. Аз съм слагала и замразено и размразено. Няма разлика. Като  заври слагате прясното мляко. И ако накрая като се размесят има нужда/ако е прекалено гъсто, сложете вода/. Накрая слагам бучка масло и върху него червен пипер /понеже не ми се занимава да препържвам и да заливам/. Слагам и сол и черен пипер на вкус. Понякога,когато замразеното шкембе , не е вкусно, прибавям и малко чесън. Иначе чесъна с оцета  подготвям отделно. Ако правите с истинско шкембе, първо го сварявате хубаво. Аз изхвърлям водата и го нарязвам на малки парчета с домакинска ножица. Непременно да споделите как направихте вашата:purple_heart:

Благодаря!
Вероятно утре ще го правя и ще споделя как е станало:sunglasses:
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия