Великденски яйца и козунаци

  • 64 362
  • 526
# 270
Мерси, Pina! Намазах го и го сложих да се пече. За сега изглежда перфектно. После ще докладвам.
Виж целия пост
# 271
А във форма за мъфини може ли да се изпече този кулич?

Аз чакам гости в петък и точно така смятам да го пека. Но имайки предвид колко са плитки, трябва да сложиш много малко от сместта, защото се надига почти двойно и още малко даже!

Фукла, чакаме снимка  Grinning!
Виж целия пост
# 272
Охх, една красота става, обаче отгоре започна да потъмнява, а отвътре си е суров още. Дали ще му стане нещо, ако го завия с фолио? Извинявам се за тъпите и подробни въпроси, ама хич не им е ясна тази работа с печеното.  Laughing
Виж целия пост
# 273
Намали фуртата и сложи отгоре хартия за печене, без да го завиваш, само я "наметни" отгоре.
Виж целия пост
# 274
Аз отгоре слагам вестник да не прегори.
Виж целия пост
# 275
Ще ви черпя козунак, да знаете. Само да го изпека.  Mr. Green
Виж целия пост
# 276
И аз ги правя,като mari_eta ...пъхам яйчицето в найлончето и с лъжица го топвам във врящата вода.Яйцето не трябва да е много топло,защото целуфанчето се нагърчва и после не прилепва добре Simple SmileКато ги облека им топвам в боя само крайчетата,които се показват  Simple Smile Simple Smile
Стават много хубави и една хитринка от мен така правя всички спукани по време на варенето яйца Confusedа те хич не са малко  Embarassedза да не се боядисат от вътре Wink
Споделете хитринки за варене с минимум пукнати яйца???
Виж целия пост
# 277
Споделете хитринки за варене с минимум пукнати яйца???

Аз слагам сол във водата,може и малко оцет,обаче от оцета се получава нещо като налеп и при боядисването ще си личи  Confused
Виж целия пост
# 278
Аз слагам яйцата в мрежичка или в горната част на дамски чорапогащник, за да не се местят и удрят едно в друго докато се варят. И отначало докато се загреят - на слаб котлон. А и, трябва да не са от хладилника, а предварително извадени, със стайна температура. Обаче пак има жертви, особено ако са купешки яйца, а не домашни.
И точно преди Великден кокошките на майка ми спряха да носят Close.
Виж целия пост
# 279
Аз с купежки яйца една година от 30 сварени имах само 12 оцелели!После с домашни обаче от 30 само 2 се пукнаха!Затова търся домашни!
Виж целия пост
# 280
Урааа! Ето го!
Стана страхотен. Не знам как ще си довърша постите. Мерси много за рецептите и за съветите. Дано да стане толкова добре и за Великден, че това сега е само репетиция. Пукна се по средата, но така изглежда още по-автентичен. Направо си прилича на козунак.  Laughing


А за яйцата, много внимавайте. Миналата година половината ми се изпочупиха и като ги обелих за салата, се оказа, че са  развалени. Яйца в срок на годност, съхранявани както трябва, купени от Била.
Виж целия пост
# 281
Фукла, браво, страхотен е станал Peace!
Виж целия пост
# 282
Фукла, браво, справила си се идеално  smile3501!
Виж целия пост
# 283
Тази година ще пробвам най-различни украси в/у яйца - с кристали, с желатин, с восък, в памук.... Купих си писец с восък от Била. Честно казано, от обясненията в кутията, почти нищо не разбрах. Не искам да издухвам яйцата, а да ги нашаря и да са цели - сварени. Посъветваха ме още сурови да ги изпиша с восъка, а после да ги варя в оцветена с боя вода #Crazy Вие как правите newsm78
Виж целия пост
# 284
Джемма,точно за тези сладки става въпрос.Миналата година ми донесоха от тях и много ми харесаха,но формата била на прабабата и нямали други,и т.н. и т.н....Интересно само с една форма ли ще работят всички поколения...Сигурно все има някой да ги прави,ама къде да търся ,не знам.А твоята форма ръчна изработка ли е,или промишлена?
  Мен,ако питаш,по им отива да са коледни сладки,но от тях разбрах,че са великденски...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия