Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 3

  • 52 880
  • 289
# 135
Валка и Хармони, чудни тортички   bouquet
Аз вчера направих торта Трюфел, много бързо и лесно се прави и е страхотна на вкус, най-много ми харесаха трюфелите  Mr. Green
Виж целия пост
# 136
Моля ви момичета,кажете ми как да направя бяло покритие за очите на тоя сладур?
Знам,че имаше нещо с желатин и пудра захар,но как точно става? newsm78Благодаря ви много!
Аз съм правила розички и калии от белтък и пудра захар. Стават снежно бели, но трябва да уцелиш момента, за да го разточиш, без да ти лепне. Не слагай цял белтък, защото ще стане огромно количество, просто отдели една малка част, разбий леко с вилица и добави пудра захар до меко тесто.

Дано съм помогнала! Rolling Eyes
Виж целия пост
# 137
Ако те е страх от суровия белтък, ето моя опит:
давам линк, че не ми се пише пак, има и снимки:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=152625.msg3028098#msg3028098
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=152625.msg3029075#msg3029075
Виж целия пост
# 138
Момичета имам молба,

предложете идея за великденска торта, но такава, която да се консумира няколко дни след направата й.  newsm78
Например - в четвъртък; ( петък не се работи /разпети петък/, събота - козунаци и яйца, неделя  easterе късно - ще е време да я похапваме).
Благодаря предварително
Виж целия пост
# 139
ДДойчинова, моята препоръка е - не прави тортата толкова отрано. Каквато и да е, от четвърдък за неделя ще й се влошат качествата.

Иначе идеи за украса - много (малките снимки са линк към по-големи):

 




Виж целия пост
# 140
Ето ощи идеи за украса на торти за Великден - само като линкове ги пускам, че не ми се играе  Embarassed:
http://www.sheepinthecity.prettyposies.com/archives/EasterEggCake.jpg
http://www.peptogirl.com/blog/bunnycakes1.jpg
http://www.allabouticecream.com/cakes/easter02.GIF
Виж целия пост
# 141
холи, правя марципан варна на около. горе долу при следните пропорции 60г  вода, 25-30г,  т.е 1/5 пакет4е от малките , масло, 60г  брашно- което е 3-4 сл. с връх според лъжиците + пресята пудра захар докато ми хареса на консистенция- около 500г. и малко пове4е (според захарта).
ако ми трябва по-бяло намалявам маслото и брашното на половина, добавям 1 желатин разтворен в коли4еството вода (т.е не слагам още вода) и увели4авам захарта - пак на око. не правя 4исто желатинов мастик , защото ми съхне прекалено бързо, а със запазването на около 15г масло в тестото се предолява този проблем.
не го обясних добре, но аз познавам си тестото на пипане Sad
звезди4ките са с правени с малки метални форми4ки.
за великден няма да правя торта, ама ще правя за цветница ако ме осени музата , 4е съм именя4ка. но предпоследната снимка сред тортите , пуснати от сладка хапка е супер и ще си я запазя за идея. благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 142
sladka hapka ,
 Много благодаря за препоръката,
Разглеждайки идеите за украса  newsm74 се наслаждавах и замислих да направя сладолед/сладоледена торта. Тя ще подхожда и повече на тежичката великденска трапеза.
Виж целия пост
# 143
Благодаря , че харесахте и малкото ,което направих, та тортата да придобие уникалност!Зелената полянка доста изсъхна за няколко дни и като я прехвърлих вече на тортата , пеперудите се поразместиха, но това е. Сега остава редовно да ви чета , за да наваксам с пропуските.
Виж целия пост
# 144
sladka hapka ,
 Много благодаря за препоръката,
Разглеждайки идеите за украса  newsm74 се наслаждавах и замислих да направя сладолед/сладоледена торта. Тя ще подхожда и повече на тежичката великденска трапеза.
При сладоледената торта няма да имаш проблем да я съхраняваш във фризера - идеята ти е чудесна.

Другото, за което се сетих междувременно, е че можеш да изпечеш платките и да ги замразиш, като в неделя само сглобиш тортата (блатовете си ги вадиш от камерата още в събота вечерта, за да ти се отпуснат). Направата на кремче не отнема много време - така че това спокойно може да стане в неделния предиобед. Но сладоледената торта и на мен ми допада повече като идея - супер е!
Виж целия пост
# 145
Страхотни торти, момичета! HugБраво! аз скоро няма да правя торта, но началото на май ще трябва да направя, че малката Габи ще става на 3годинки и искам нещо оригинално, затова ще следя за идеи от тук, пак накрая ще изберем.
Виж целия пост
# 146
Ето една закачлива идея от мен:

http://www.chefkoch.de/rezepte/559421153982888/Pfirsich-Spiegelei-Torte.html

това са половинки праскови, надупена надолу, но е готино  Peace
Виж целия пост
# 147
Открих случайно още една фирма за сладкарски джиджавки :
http://web.need.bg/hellashem/tmp_custom1_1.html

Изкефи ме марципана за моделиране и пълнеж, ама естествено във Видин няма как да имат представителство  Twisted Evil.
Виж целия пост
# 148
Ето една закачлива идея от мен:

http://www.chefkoch.de/rezepte/559421153982888/Pfirsich-Spiegelei-Torte.html

това са половинки праскови, надупена надолу, но е готино  Peace

И още една от мен:
Ако ви хареса, рецептата е тук!
Виж целия пост
# 149
На Хелас Хем представителството доколкото знам е в Пловдив-На СПС-а. Мьжо работеха преди с тях и от него знам,че цените им са доста високи.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия