American седянка # 7

  • 12 436
  • 330
# 195
Като го обърнахме на готвене...  Laughing Я кажете, tilapia-та има ли подобен вкусов бг аналог.
Нали през бременността някои риби не са препоръчителни, та взех от тази. Мога ли да я запека, че не ми се яде пържено?
Виж целия пост
# 196
Като го обърнахме на готвене...  Laughing Я кажете, tilapia-та има ли подобен вкусов бг аналог.
Нали през бременността някои риби не са препоръчителни, та взех от тази. Мога ли да я запека, че не ми се яде пържено?
За подобен вкус не мога да кажа, много крехка бяла риба. Предполагам си взела от филетата в Костко. АЗ ги правя на тефлонов теган, или оребрен такъв или на плоча на грила. Загрявам тигана или плочата без мазнина и слагам филето, става много бързо, за няколко минутки докато побелее, обръщам го да се изпече и от другата страна. Като е готово му изтисквам лимонов сок. Много бързо се изпича, трябва да се внимава да не се препече, щото става сухо. Ако искаш все пак можеш да сложиш малко мазнина в тигана.
Виж целия пост
# 197
Аз tilapia-та я увивам във фолио и я пека.
Виж целия пост
# 198
Кейси, аналог на рибата незнам да има. Аз поне не я оприличавам на нищо познато. Май най-често на тиган я правя аз с подправки ( лимонени) със съвсем малко от това течното масло.

Я кажете сега кой ще меси козунаци в четвъртък и кой в неделя? И всички ли караме по една рецепта? Аз определено тази година ще пробвам на Тандурчето рецептата и ще ги правя в четвъртък. В събота е РД парти на малката. Като го насрочих и идея си нямах, че е по велик ден, та тогава време за такива приготовления няма да имам.
Виж целия пост
# 199
Вкъщи само аз ги хапвам козунаците, та ще меся само за приятели и съседи. Пробвах рецептата на Tandoori и стана добре, но съм копирала още 20-тина рецепти за проба. tilapia-та не ни хареса във фолио  и я ползвам за супи или във фурната на силно. Става като пържена.
Я кажете някой прави ли меню за седмици напред. Аз мисля да пробвам от другата седмица да готвя планирано, за да не се чудя всеки ден какво да слагам на масата.
Виж целия пост
# 200
Правя и задушена със зеленчуци в тигана,така най-я харесвам(тилапията това).
  А,като сме  обърнали темата на кухня:))) я,да ви попитам:спомняте ли си "сладкия салам",онзи с натрошените бисквити.Като малка ми беше любим десерт за приготвяне.Лесно,няма печене...изрових си рецептата вчера,онази от преди годииини....Папкам си тук и си спомням детството......
Виж целия пост
# 201
ТинаХрис , а няма ли да я споделиш с нас? И на мен ми беше любим преди години...
Виж целия пост
# 202
Нека "туширам" малкия довечера....събуди се...не можах да допиша Tired
Виж целия пост
# 203
Така, аз да си кажа веднага срам не срам, още днес направих на Тандури козунака  Mr. Green

Сега се пече и на мен ми се е взел ума, подул се е двойно  newsm44...козунака имам предвид
Толкова съм щастлива, като малко дете в локви  Laughing

Тандури, да си жива и здрава, все такива хубави рецепти да ни даваш. Аз след 2 дни като правя пак козунак /щото днес няма да остане от половината доза, аз САМА ще изям едната тавичка  bowuu/ ще те питам как правиш с някой от пълнежите.  А за сладкото отгоре имах предвид този КРЪНЧ ефект, за който говореше при рецептата.

Кейси, тилапията става невероятна като я правя с моркови и лук. Рибата се запържва леко по желание. В отделна тенджера задушаваш много лук и много моркови, нарязано всичко, прибавящ дафинов лист и копър. Като се позадушат, слагаш рибата, наливаш вода да покрие рибата и посваряваш, докато рибата е напълно готова...може би 10-15мин. Накрая слагам копър. Сервирам го с бял или кафяв ориз. Става много вкусно.
Виж целия пост
# 204
Ииии,как дразните с тези козунаци Mr. Green само аз ли нямам машина за хляб.....
 Hot momma ,ето:
 
2 кутии обикн.бисквити(натрошени)
1 ч.ч пудра захар
3 яйца
1 ч.ч. орехи
2 щипки кафе(по желание)
1 малко шоколадче (70 гр)
1 пак.масло/разтопено (около 120 гр)
  Всичко се омесва и се оформя.

Бисквитите сложих в ziploc плик(от по-плътните)и натроших с чука за пържоли.Маслото разтопих на микровълновата,шоколада на стайна Т(аз сложих 1 100-грамов шоколад:))
Разделих сместа на 2 и оформих (на салам),поръсих с кокосови стърготини,увих в wax paper и сложих в камерата.
 Да ви е сладко!
Виж целия пост
# 205
Боли ме стомаха от ядене  Mr. Green По-хубав козунак от този на света няма!

ТинаХрис, с бисквити от БГ ли правиш тортата?

Всъщност някой знае ли как се правят обикновени български бисквитки?
Виж целия пост
# 206
Подобни бяха,полски някакви.Дори и да няма български,там къдесто сте,сигурна съм,ще намерите подходящи:)))
Виж целия пост
# 207
MissZ, аз ще правя козунаци и в четвъртък, и в събота. В четвъртък ще правя по една нова рецепта за "македонски козунак", която една мама беше дала, пълнежа е много интересен, ако искате мога да ви пусна и него, ама още не съм го правила, а пък в събота ще правя от моите козунаци ( на нас по 2 дози не ни стигат, да не говорим, че като дам и в църквата, после сигурно ще сме на гости и трябва да занеса и ставаааа... Sunglasses Аз от сухия козунак като остане ( ако остане) правя сладкиши, малкия пък го яде на попара, просто няма начин да остане, никога не се е случвало Simple Smile.

Hot mamma, аз правя меню за седмицата и така пазарувам. Кажи какво по-конкретно те интерсува?

Кейси, аз правя тилапията на пара с розмарин и после заливам със сос от бяло вино, лимонов сок, орехи и копър.

Пумпал, това, което съм писала се казва крАнч и не значи, че е хрупкаво Simple Smile Не се залива с нищо отгоре, просто се сплита и пече по-особено. Ето виж тука Наталина е пуснала снимки  как точно се прави ( аз миналата година за първи път го правих и стана разкош) има снимки и на готовия:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=86477.msg1653839#msg1653839
Само от моя опит да отбележа, че аз лично бих намазнила възможно по-малко тестото преди да сложа плънката, иначе много трудно се пренася в тавата. Ако нещо не е ясно ще дообясня.
Да кажа и за бисквитите- тук има подобни на българските, но са по-малки. Сега не мога да се сетя марката, ама като се сетя ще пиша.

Виж целия пост
# 208
ТинаХрис , голям мерсаш  bouquet
Само малко ме притесняват яйцата, че са сурови.

Tandoori , мерси. Аз мислех да планирам за 2 седм напред и да редувам, но пък много обичам да експериментирам и не знам дали за мен ще е удачно. Определено ще е time and money saving, нали така?
Виж целия пост
# 209
Tandoori , мерси. Аз мислех да планирам за 2 седм напред и да редувам, но пък много обичам да експериментирам и не знам дали за мен ще е удачно. Определено ще е time and money saving, нали така?

Да ти кажа за мен 1 на седмица е по-удачно. Аз също обичам да пробвам нови неща, не обичаме да хапваме едно и също. Не редувам често. Правя си списъка с покупките въз основа на това, което мисля да готвя, спестяването идва от факта, че не купувам неща, които не смятам да използвам, т.е не изхвърлям, всичко е точно разпределено. Всяка седмица си предвиждам обаче едно "бързо ядене заместител", за когато нямам време и т.н.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия