American седянка # 7

  • 12 428
  • 330
# 210
Zdraveite,
Niakoi da zivee v Washington i da ima idei za interesni mesta za razglezdane okolo ili nablizo do Bellingham?
Виж целия пост
# 211
Пазарувам на около три седмици. Бърз отскок до SAMS. Зареждам фризера с месо, подходящо за грил, "хващам" две пилета (в пакет), задължително бейгъли, забърсвам по трасето аламинутни спагети, corn puffs и corn flaks (аз ги МРАЗЯ, майка ми все ме тъпчеше с тази гадост, но децата ги хапват за закуска). Следва отскок до близкия арабски магазин за БЪЛГАРСКО сирене, кисело мляко и зеленчуци. Прясно мляко и яйца ми доставят всяка сряда пред вратата (води се organic). Каквото липсва го купувам от магазина където работя или от WalMart.
Виж целия пост
# 212
Hot momma ,при нас още не са настанали големите жеги...а ако са ти по-големички децата,и ще искат да си хапнат-незная...май не е много удачно,наистина,,,,,,
Виж целия пост
# 213
Прясно мляко и яйца ми доставят всяка сряда пред вратата (води се organic).
Стана ми интересно- и аз искам така (като едно време както баба ми ми е разказвала.  Simple Smile).
Как се записва човек за такъв service?

Кейси, тилапия става супер в плик, със зеленчуци и мащерка. Ще гледам да ти изровя рецептата малко по- късно ( от Red Lobster e).
Аз също имам и една изпитана бърза рецепта за нея, но тя включва и бяло вино, и много лют сос, тъй че не е за тебе в момента май.  Wink

Tandoori , край- реших! Ще се пускам и аз по козуначеното трасе тази седмица, няма начин Laughing
Не се чуди, ако те залея скоро с въпроси.  Simple Smile

Виж целия пост
# 214
Tandoori , мерси. Аз мислех да планирам за 2 седм напред и да редувам, но пък много обичам да експериментирам и не знам дали за мен ще е удачно. Определено ще е time and money saving, нали така?

Да ти кажа за мен 1 на седмица е по-удачно. Аз също обичам да пробвам нови неща, не обичаме да хапваме едно и също. Не редувам често. Правя си списъка с покупките въз основа на това, което мисля да готвя, спестяването идва от факта, че не купувам неща, които не смятам да използвам, т.е не изхвърлям, всичко е точно разпределено. Всяка седмица си предвиждам обаче едно "бързо ядене заместител", за когато нямам време и т.н.

има изследвания 1е ако се пазарува по списък се пестят 30%,което за нашия бюджет е много кинти. В диетологията има една хитрина-да се купува по 1 нов продукт на 2 седмици,ина1е се яде едно и също,а така хем по-интересно,хем се у1иш (нашият нов продукт тази седмица е котидж 1ииз с ананас). И аз планувам една седмица напред,което вклю1ва ве1ери за нас и обяд на Ния;пазарувам според какво е на сейл и така готвя
*
гледахме The Namesake.Добре е направен,заслужава си да се види,но не може да се мери с книгата
Виж целия пост
# 215
Да ви разправям за козунака, дето отдавна го изядохме, въпреки че беше злоглед- значи излизах на разходка с количката и все си взимах нарязани парченца, които си ръфах с удоволствие и си поливах със студена водица, така докато американските майки практикуват джоггинг, аз практикувах ийтинг... А мъжа ми си носеше в работата и искрено съжаляваше като свърши... та тия дни пак ще правя... определено преди четвъртък.... а за четвъртък планувам да ударя свекито у земята с "моя" козунак!!!

Само, сори Тандури, че все те заливам с въпроси, но моята машина сума ти и време  помни (май 10 минути според документацията, ама според мен повече)  на коя програма е била и докъде е стигнала, та имам 3 въпроса:
1. Докато чакам да и се нулира паметта, заради трикратното месене, няма ли да ми втаса ненавреме тестото? Дали да не започна с машина а да завърша ръчно?
2. Мазнината я насипвам по малко, докато машината си работи, нали?  - само като отварям капака, без да спирам процеса на месенето от контакта?
3. Имам програма за тесто, която меси непрекъснато 7 минути и после спря, за да втасва, което беше и причина за провала ми миналия път, щото после продължих на ръка, дали не е по добре да пусна на програма за бял хляб?

Оценявам времето ти, и ако нямаш възможност или желание не ми отговаряй, няма да се сърдя, мисля, че ще се справя все някак... просто искам да си изясня някои неща, дето не ми се получуха миналия път...

И УСПЕХ НА СЪСЕДКАТА, MrsG !!!!

Виж целия пост
# 216
Tandoori , мерси. Аз мислех да планирам за 2 седм напред и да редувам, но пък много обичам да експериментирам и не знам дали за мен ще е удачно. Определено ще е time and money saving, нали така?

Да ти кажа за мен 1 на седмица е по-удачно. Аз също обичам да пробвам нови неща, не обичаме да хапваме едно и също. Не редувам често. Правя си списъка с покупките въз основа на това, което мисля да готвя, спестяването идва от факта, че не купувам неща, които не смятам да използвам, т.е не изхвърлям, всичко е точно разпределено. Всяка седмица си предвиждам обаче едно "бързо ядене заместител", за когато нямам време и т.н.

има изследвания 1е ако се пазарува по списък се пестят 30%,което за нашия бюджет е много кинти. В диетологията има една хитрина-да се купува по 1 нов продукт на 2 седмици,ина1е се яде едно и също,а така хем по-интересно,хем се у1иш (нашият нов продукт тази седмица е котидж 1ииз с ананас). И аз планувам една седмица напред,което вклю1ва ве1ери за нас и обяд на Ния;пазарувам според какво е на сейл и така готвя


На нас ни отиват към 250 долара за храна на седмица, това включва и една поръчка от ресторант. Номерът наистина е да пазаруваш по списък и да не хвърляш. Гледам да не ходя в магазина гладна и да не купувам продукти, за които нищо не предвиждам. Полуфабрикати, зрънчовци и въобще junk food не ядем. От консерва - по някоя супа, кълцани домати и грах. Колкото мога купувам органична храна. Мисля да започна да купувам по-малко месо, но органично, щото стандартното ми стана много подозрително.

А и още. Прибирам си бележката от всяка покупка в магазина и си изчислявам колко съм похарчила за седмицата. Въобще, към магазина не тръгвам без да съм погледнала колко е изхарчено досега.
Виж целия пост
# 217
Мързел, по-мързел, най-мързел, АЗ. Мога да ви ръкопляскам от сърце на сладкарския ентусизъм, но не съм от вас. Даже до гръцкия магазин ме мързи да ходя, та си поръчах козунаци онлайн, от тук:

http://www.minosimports.com/easter.htm

Има и други сайтове, www.amazon.com например, секцията Gourmet Food.
Надявам се да пристигнат козунаците навреме, една седмица има до Великден. Ако не - здраве да е, пак ще гледаме да възкръсваме. 
Виж целия пост
# 218
Мързел, по-мързел, най-мързел, АЗ. Мога да ви ръкопляскам от сърце на сладкарския ентусизъм, но не съм от вас.

Блажке, от Джърсенския въздух ще да е. Аз една картофена яхния я мисля вече 2 седмици как да я сготвя, пък козунак не се и замислям да правя.

Мене, половинката ще ми носи от БГ козунак (идва си тоз петък), но няма да стигне сигур, така че ще поръчам и аз от тези странички. Ти взимала ли си друг път от там? Като нашите козунаци ли са (купешките де)
Виж целия пост
# 219
Прибирам си бележката от всяка покупка в магазина и си изчислявам колко съм похарчила за седмицата.

И аз. Мъжът ми се смее, че той едно време на Quake е играл с по-малко ентусиазъм, отколкото аз сега на Quicken Mr. Green.

Дами, един потенциално глупав въпрос - какво ползвате вместо българско хаванче  newsm78? Имам едни цели орехови ядки и се чудя как най-лесно да ги начупя за сладкиш. Досега все ги купувах diced.
Виж целия пост
# 220
Дами, един потенциално глупав въпрос - какво ползвате вместо българско хаванче  newsm78? Имам едни цели орехови ядки и се чудя как най-лесно да ги начупя за сладкиш. Досега все ги купувах diced.

Аз действах с чукалото за пържоли преди. Пробвай, ако имаш.
Виж целия пост
# 221
Момичета, благодаря за съветите. Ще започна да планирам за седмица и ще видя. Аз също събирам бележки, но често не ми остава време да ги въведа. Иначе готвя големи измишльотини понякога и съм пълна с неща, които ползвам веднъж или доста рядко, което си е чиста загуба.  Така че мисля да заместя тези експерименти с едно ходене на заведение и пак ще съм на кяр.
Виж целия пост
# 222
Мързел, по-мързел, най-мързел, АЗ. Мога да ви ръкопляскам от сърце на сладкарския ентусизъм, но не съм от вас.

Блажке, от Джърсенския въздух ще да е. Аз една картофена яхния я мисля вече 2 седмици как да я сготвя, пък козунак не се и замислям да правя.

Мене, половинката ще ми носи от БГ козунак (идва си тоз петък), но няма да стигне сигур, така че ще поръчам и аз от тези странички. Ти взимала ли си друг път от там? Като нашите козунаци ли са (купешките де)
Не съм поръчвала досега, но не ми се ходи ни на гръцки магазин, (в NJ в Highland Park има най-близо до нас), ни до българския магазин във Филаделфия. Не знам какъв ще е, аз досега съм купувала гръцки козунаци с яйце по средата, не са като купешките в България (за съжаление), но не знам такива като българските дали има изобщо тук. И в българския магазин във Филаделфия миналата година продаваха гръцки купешки тип козунаци, но по телефона казваха, че били същите като в България.
Ще видя този какъв е, на вид най-много ми приличаше на българските, но знам ли ... поне за пред децата малко традиция да отчетем.
Виж целия пост
# 223
Отговарям на въпросите Simple Smile
MrsG, чакам въпроси Simple Smile АКо не тука, по телефона Simple Smile Имаш го мисля? newsm78

Само, сори Тандури, че все те заливам с въпроси, но моята машина сума ти и време  помни (май 10 минути според документацията, ама според мен повече)  на коя програма е била и докъде е стигнала, та имам 3 въпроса:
1. Докато чакам да и се нулира паметта, заради трикратното месене, няма ли да ми втаса ненавреме тестото? Дали да не започна с машина а да завърша ръчно?
Нещо не разбирам в това, което си написала, как така чакаш да се нулира паметта? Моята машина като започне да меси тесто меси 20 мин, после има 5 мин. втасване и т.н. Значи преди да почне да втасва, тя пищи и аз отивам, нулирам я веднага и пускам отново на предпрограма 20 мин. Ако твоята не пищи, можеш да си сложиш телефона например да ти пищи след 20 мин да те подсети да отидеш да я пуснеш отначало. Няма смисъл да месиш на ръка, цялата работа в ползването на машината е не да миеш после изцапания и контейнер, а да си спестиш блъскането. Обясни ми по-подробно какво точно прави твоята, защото не мога да си обясня как ще чакаш толкова време да се нулира, че чак да втаса тестото.  newsm78 От друга страна едно време козунаците са се "премесвали" 7 пъти. Тоест 7 пъти месиш, 7 пъти втасва и се е смятало, че колкото повече, толкова по-добре. Аз пускам да размесва така дълго на предпрограма, просто защосо съм установила, че най-добре се смесват продуктите , понеже не ги месиш все пак на ръка, а те са голямо количество и машината за толкова кратко време трудно ги "обръща" достатъчно. Затова и не смятам, че е много добре да втасва преди да са се "смесили" добре продуктите за тестото.
2. Мазнината я насипвам по малко, докато машината си работи, нали?  - само като отварям капака, без да спирам процеса на месенето от контакта?
Мазнината се сипва след като се смесят добре продуките, при теб това може да е 2-рия път на предпрограма, може да е 3-тия път, зависи. Не се изключва при добавянето на маслото машината. Представи си, все едно месиш на ръка и си поливаш по малко масло и замесваш. Това е целта.
3. Имам програма за тесто, която меси непрекъснато 7 минути и после спря, за да втасва, което беше и причина за провала ми миналия път, щото после продължих на ръка, дали не е по добре да пусна на програма за бял хляб?
Значи аз пак казвам- напиши точно през какви етапи ( и по колко минути) минава програмата ти за тесто. Може тази, за която говориш да е за тесто за паста. АКо имаш само за тесто, такава, която продължително меси на предпрограма ( моята меси 20 мин както казах) може да трябва да прехвърлиш на тази. АКо пък нямаш, просто ще трябва да постоиш до нея и да пощракаш копчетата за да пуснеш няколко пъти по 7 мин ( примерно 4 пъти, за да има 30 мин месене). Затова ти казвам - няма нужда да месиш на ръка- просто пускаш няколко пъти на предпрограма.

Оценявам времето ти, и ако нямаш възможност или желание не ми отговаряй, няма да се сърдя, мисля, че ще се справя все някак... просто искам да си изясня някои неща, дето не ми се получуха миналия път...
Няма никакъв проблем, моля ти се! Ако има нещо друго питай! Аз не съм супер голям специалист, аз самата се научих с много четене и питане, така че ако мога и на друг да помогна, както ми помогнаха на мен да се науча, ще го направя разбира се! Кой каквото има да пита, да пита. Ако знам- ще казвам.  Peace
[/b]

Hear Again, а колко човека сте в семейството? Аз по същия начин постъпвам със сметката.

Juturna, аз ползвам чопър за орехите( този, който ми е на пасатора) Иначе има каменни хаванчета ( в китайските магазини и не само), мексиканците също много ги ползват, може да разпиташ от къде ги вземат. .  Преди се занимавах и аз с Quicken и бях много доволна, за съжаление не съм го ползвала отдавна, канехме се да си купим по-добра версия, кой знае кога ще ни огрее Simple Smile.

Виж целия пост
# 224
Орехите ги слагам в едно пликче зип лок и ги начуквам отгоре с каквото ми падне. Обикновено чаша. Само внимавай да не строшиш чашата  Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия