Кекс с 2 яйца (бързо, лесно, вкусно:))

  • 51 493
  • 73
# 60
За втори път го направих, само че вместо сладко сложих стафиди, орехи и няколко настъргани ябълки - стана супер Peace
Аз съм много начинаеща с десертите Mr. Green и не знам дали защото го бърках много повече или защото го пекох на по-ниска темп., но този път бухна повече и стана много пухкав.
Не съм много наясно с израза "разбиване на яйцата и захарта до побеляване" наистина ли толкова дълго трябва да се бърка докато стане бяла сместа? newsm78
Виж целия пост
# 61
Не съм много наясно с израза "разбиване на яйцата и захарта до побеляване" наистина ли толкова дълго трябва да се бърка докато стане бяла сместа? newsm78

Почти буквално стават бели:) Но пък виж как сама си открила, че с повечко бъркане става по-пухкав кекса. Радвам се, че все по-добре се справяш...  кекса наистина търпи модификации, стига да се спазват пропорциите на основните продукти.

Аз не овалвам в брашно плодовете, но пък явно наистина много зависи от сладкото и всеки трябва да си открие неговото сладко, пък ето barabana е открила друг начин и така:)

Успех и на дугите, които няма да се уплашат и да пробват кексчето:)
Виж целия пост
# 62
Ясно предния път в бъркането е била грешката, пак беше станал много вкусен ама сега е толкова пухкаввв Grinning
Щастливка ще знам вече, страхотна рецепта каквото и да му сложиш става божествен Hug
За Великден пак ще го майсторя Peace
Виж целия пост
# 63
Sarina, направих и твоя вариант снощи. Много е вкусен, само че май наистина трябваше да направя двойна доза  Wink

Виж целия пост
# 64
Щастливка, моето синче-кулинарче си намери твоя кекс във форума и го забърка /с малко помощ от мен/. Сега се пече, почти готов е и как се е надул самооо..., а как миришее...страхотия! Сигурно ще е много вкусен, още не сме го опитали, но не се въздържах да пиша, като гледам какво е станало, изглежда страхотно! Мерси за рецептата!
Виж целия пост
# 65
Хехее:)
Ви, дано малкото ти кулинарче е доволно от резултата, както и вие разбира се:)
Виж целия пост
# 66
Ето и моя резултат newsm10 Като начинаеща в готварството,май се получи добре Peace

Виж целия пост
# 67
И аз го правих.Страхотен е!  bouquet
Виж целия пост
# 68
Това ще бъде първият ми опит-стискайте ми палци  Heart Eyes
Виж целия пост
# 69
sladka_blondinka,  МАМА КРАСИ  Hug

evanescent, стискаме, стискаме  Peace
Виж целия пост
# 70
А дали мога да сложа какао в кекса? Ще се промени ли с нещо консистенцията?Може би по- малко брашно трябва да се сложи... newsm78
Виж целия пост
# 71
И още нещо ме терзае! Кексовата форма с какво се намазва за да не се залепи кекса,в случай че не е тефлонова?
Виж целия пост
# 72
А дали мога да сложа какао в кекса? Ще се промени ли с нещо консистенцията?Може би по- малко брашно трябва да се сложи... newsm78
можеш спокойно да сложиш какао, стафиди и т.н. без да променяш останалите пропоциите на продуктите.

И още нещо ме терзае! Кексовата форма с какво се намазва за да не се залепи кекса,в случай че не е тефлонова?
Олио за намазване! Аз слагам само това независимо, че кексовата ми форма е тефлонова.

Успех  Stop
Виж целия пост
# 73
аз за пореден път го правих, но какво стана този път супер бухна и по едно време падна и стана 2 пръста, един ужасно клисав. Ще се побъркам вече с това печене, все не оцелвам нещо когато ми е за пред гости Confused На каква Т го печете? Може ли от това, че ми е малка дозата за каксовата тава да ми е спаднал? Макар, че миналия път в нея го правих и беше супер Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия