Идеи за крутони?

  • 3 512
  • 14
Имам изостанал хляб и искам да направя по-голямо количество крутони.Дайте ми идеи как да стане бързо и лесно  това, и как и колко време могат да бъдат съхранявани?
Виж целия пост
# 1
Бързо и лесно е в тавичка с олио( което може да е и ароматно) и на фурна. За съхранението нямам опит, но пък си мисля( освен ако не могат да се замразавят newsm78 Rolling Eyes), че не може дълго да стоят заради мазнината... Thinking
Виж целия пост
# 2
Аз сам ги нарязвам на кубчета и ги слагам под грила на фурната,разбърквам един или два пати и ги съхранявам в хартиени торби или кутии.После при сервиране използвам подправки, ако е за салата слагам в дресинга ,ако е крем супа предлагам различни и всеки си слага каквотот иска.
А друга идея, в която можеш да използваш останалият хляб е салата с кисело мляко и орехи, всъщност е нещо като пастет или разядка , особено ако сложиш и чесън.
Салата с хляб и кисело мляко и орехихляб и кисело мляко-толкова , че като го разбиеш с ножа на пасатора да е гъсто като пастет, добавяш зехтин на вкус , ако желаеш сол на вкус ,орехи, колкото повече -толкова по-добре, и чесън на вкус.Отново всичко се пасира.
Моите деца я обожават, става да се сервира с риба, като салата,може и с препечени  филиики.
Виж целия пост
# 3
 EmbarassedМазнината задължителна ли е?  Защото аз ги правя без мазнина. Нарязвам на кубчета хлебните филийки и ги запичам във фурната. После, кат изстинат  - в полиетиленова торбичка. Нищо им няма. Държала съм ги до 2 седмици.
Виж целия пост
# 4
А, чак задължителна.. щом си правила и без, значи може... просто аз не съм правила без мазнина. Grinning
Виж целия пост
# 5
Аз ги пържа в тефлонов тиган без мазнина ..до зачервяване и веднага ги поръсвам с шарена сол.Какъв аромат разнасят...  ooooh!
Виж целия пост
# 6
Нарязвам хляба на кубчета,разбърквам го с малко зехтин,сол и подправки в огнеопрна тавичка и го слагам в микровълновата за 10мин.Разбърквам 1-2 пъти,получават се страхотни кубети.
Виж целия пост
# 7
Аз ги пържа в тефлонов тиган без мазнина ..до зачервяване и веднага ги поръсвам с шарена сол.Какъв аромат разнасят...  ooooh!
И аз така,ама с малко масълце,ако са ядене в момента или с малко олио за после,но не са оставали,
мисля че в платнена торбичка ще се запазят по-дълго  newsm78
майка така си пази сухарите
Виж целия пост
# 8
Целите филии намазвам със зехтин, поръсвам с шарена сол, сминдух и квито мерудийки имам и запичам на грил-скара. После нарязвам на кубчета  Peace
Виж целия пост
# 9
Нарязвам ги на кубчета, постилам ги в една тава, поставям течен маргарин и чубрица и по желание черен или червен пипер... Препичам ги за около 10 минути, като по някое време ги разбърквам. След като са готови ги съхранявам в кутия с пластмасов капак за да е добре херметически затворено и да не влиза въздух (по щатстка рецепта) стават много хубави  Peace
Виж целия пост
# 10
Когато ги правя за директна консумация и аз им слагам мазнина, но ако искаш да ги съхраниш ги нарежи на кубчета, във фурната докато се зачервят и в хартиена торбичка ( както се правят сухари). 
Виж целия пост
# 11
Аз пък нарязвам хляба на кубчета,в суха тава запичам кубчетата и още горещи ги заливам внимателно със зехтин и ръся с подправки.
Виж целия пост
# 12
Аз ги правя така : .Нарязвам хляб на кубчета,слагам ги в тавичка,а отделно забърквам повечко олио,вегета,чубрица,чер пипер,червен пипер и напръсквам с тази смес хлебните кубчета.Запичам във фурната за кратко и са готови. Peace

Виж целия пост
# 13
Ако искаш да ги съхраняваш по-дълго време - без мазнина. Иначе аз много обичам да си правя за директна консумация - разбърквам олио, маслко сол и червн пипер и 1 счукана скилидка чесън. Мажа филиите, след това ги нарязвам на кубчета и запичам на грила за няколко минути. Много вкусни стават.
Виж целия пост
# 14
Златни сте направо  Hug От няколко дни се каня да  направя кубети и мислех да се пробвам тази вечер за биричката;)
И сега...както си цъкам из форума попадам на тази тема  Grinning

Мисля да нарежа хляба на кубчета,да поръся с подправки (чесън и лук на прах,Вегета и ще видя какво още имам),да ги сложа с намаслена тавичка и във фурната;)
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия