Защо се хвърля водата на боба?

  • 5 399
  • 32
# 15
Варя боб. За първи път, дано стане. Избрах си рецепта, но ме гложди въпроса - защо се хвърля първата, а много често и втората вода на боба след кипване? Отрови ли някакви пуска или какво? Някой знае ли?  Thinking

За да няма човек толкова газове после като си го хапва  eat

Аз изхвърлям две води заъдлжително  Peace
Виж целия пост
# 16
Аз изхвърлям и тази,в която съм го киснала и първата,
защото,ако не го направя
после ставаме наистина музикални  Blush Blush Blush
Виж целия пост
# 17
Аз и на лещата хвърлям водата, сега се сетих...
Виж целия пост
# 18
Някои слагат и една лъжичка захар като ври боба, но с каква цел незнам newsm78
Виж целия пост
# 19
Аз и на лещата хвърлям водата, сега се сетих...
И аз  Peace
А на боба хвърлям 2 води Mr. Green докато стане агнето  Mr. Green
Виж целия пост
# 20
Някои слагат и една лъжичка захар като ври боба, но с каква цел незнам newsm78
Аз го правя, за да убия киселия вкус, който идва от доматите.
Виж целия пост
# 21
Винаги изхвърлям водата ,в която е киснал и първата вода.
За захар незнам защо се слага.Да си кажа право сега чувам newsm78
Виж целия пост
# 22
И аз не съм чувала за захар  newsm78
Виж целия пост
# 23
нарежи и една печена червена пиперка - ще стане много вкусен   chef
Виж целия пост
# 24
нарежи и една печена червена пиперка - ще стане много вкусен   chef

Няма как. Тук продават само дебели и тлъсти камби. Обикновени чушки няма. Знам, че е вскуно с чушка, ама... в Бг ще е  Peace
Виж целия пост
# 25
Аз изхвърлям и тази,в която съм го киснала и първата,
защото,ако не го направя
после ставаме наистина музикални  Blush Blush Blush
Peace Embarassed
Виж целия пост
# 26
И аз хвърлям първата вода. Знам, че се хвърля за да не боли корем и а да не се пръцка  Simple Smile
Ама, не че не пръцкаме и след като съм хвърлила първата вода  Grinning
Бооб, боооооооооооооб  Joy

Блонди, как беше бобеца?  Whistling
Виж целия пост
# 27
Винаги варя боб с минерална вода.изгвърлям първата вода и го прегасявам със 1 с.л сода за хляб.

Изплаквам го и го доварявам в херметическата.
След това слагам червен пипер, джоджен, сол доматен сок, малко олио и в тавата го пека.
Става страхотна боб- яхния.Simple Smile
Виж целия пост
# 28
Аз го кисна за 24 часа във студена вода да наедрее и покълне хубаво, после при варенето сменям 1 вода именно заради проблеми с газовете...

А за лъжичка захар и аз не бях чувала  newsm78
Виж целия пост
# 29
b]Блонди[/b], как беше бобеца?  Whistling

Супер  bowuu
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия