Важно - машина за хляб - 2 част !

  • 71 798
  • 835
# 75
Момичета, има ли някой желание  да направи  линкове към старата тема, коитода се сложат в готварската книга . 
Темата е 77 страници и направо се изгубваш вътре. А тя определено върви на тематики от избор на машина, правене на хляб, през кекс и козунак та чак до сладко и лютеница.
Весели и вкусни празници


Момичета, някой желаещ да помогне?  Praynig Ще сложим линкове в първия пост , за да се намират лесно. По 10-15 стр. на човек и ще стане много бързо, но след празниците, че сега всеки си има работа Hug

Стига да няма срокове, мисля, че бих помогнала. Кажете ми само как по-точно. Ако трябва да се четат първите 77 страници и според предварително набелязани категории в първия пост на новата тема да се добавят линкове - няма проблем - веднъж изчетох половината преди да си купя пекарна, после следих останалата половина, така че....пак ще го направя

например:
- ползвани марки пекарни, цени и места за купуване
- рецепти за хляб
- рецепти за козунаци
- други рецепти
- проблеми с машините
- проблеми с изделията

знам ли...нещо такова ли имате предвид?
Виж целия пост
# 76
например:
- ползвани марки пекарни, цени и места за купуване
- рецепти за хляб
- рецепти за козунаци
- други рецепти
- проблеми с машините
- проблеми с изделията

знам ли...нещо такова ли имате предвид?

ами да нещо такова и аз си мисля. Нали сиима отделна  тема само за рецептите, но пък в тази е  разизсвано (козунака на пример е многодобре обяснен). Хайде мислете
Виж целия пост
# 77
идеята е страхотна,предишната тема няма изчитане.....
А сега ще копуваме машина за майка ми и незнам къде да търся:)
Виж целия пост
# 78
А сега ще копуваме машина за майка ми и незнам къде да търся:)
вчера един приятел си  купи ФИФ за 35лв от складовете на ТСМ
Виж целия пост
# 79
А сега ще копуваме машина за майка ми и незнам къде да търся:)
вчера един приятел си  купи ФИФ за 35лв от складовете на ТСМ


и къде са тези складове, Praynig



Виж целия пост
# 80
в Хаджи Димитър. Ако Ви интересува по-подробно ще обяснявам Ходила съм там, но като не познавам квартала.....
Виж целия пост
# 81
А сега ще копуваме машина за майка ми и незнам къде да търся:)
вчера един приятел си  купи ФИФ за 35лв от складовете на ТСМ

Аз си я купих за 70 лв.  Thinking

Някой има ли изпитана рецепта за тесто за пица за машина?
Виж целия пост
# 82
Аз правих ето по тази рецепта и страна много хубаво,но после тавичката в която го сложих ми беше малко малка и пицата стана с дебел блат.МИсля че з атази рецептя трябва да се раздели на две,или да използваш голяяяма тава:)



Тесто за пица
500гр.брашно
315мл прясно мляко
1 яйце
3с.л. зехтин
6гр мая
1ч.л сол
1с.л захар
Виж целия пост
# 83
Вече имам собствена машина и съм много щастлива! Експериментите започнаха и имам един въпрос - когато използвате жива или суха мая за приготвяне на хляб - как и кога я слагате?
Рових се, но открих различни мнения - да не се докосва до солта, да не се докосва до водата!? newsm78. Аз забелязах, че когато правя хляб с отложен страт става много по-хубав, пухкав, а иначе стои по-мокър и малък. Обяснявам си го с това, че маята е стояла по-дълго. Освен това забелязах, че когато правя по-малък грамаж хляб - става по-добре. Използвам обикновено жива мая, която разтварям в малко вода (понякога добавям и малко захар) и я изсипвам върху брашното в кладенче.
Ще съм благодарна, ако споделите тънкости при маята!  Hug А също и колко гр. жива мая слагате съответно за 500-700-1000 гр. Мерси предварително за споделения опит!   bouquet
Виж целия пост
# 84
Почти винаги си кипвам преди това маята. Никога не съм имала провали.  Слагам сухата мая, вода или мляко и брашно. оставам го няколко минути и то си се надига - кипва. Тази смес я прибавям къъм останалия бъркарол и готово
Виж целия пост
# 85
Evjeni, мерси, веднага ще се пробвам със суха!
А с живата по същия начин ли процедираш? Все си мисля, че с нея е по-хубаво..
Виж целия пост
# 86
Аз сухата я слагам директно в средата върху брашното, без да я смесвам с нещо друго. Жива не съм ползвала.

Слънчоглед, мерси за рецептата!
Виж целия пост
# 87
Аз сухата я слагам директно в средата върху брашното, без да я смесвам с нещо друго. Жива не съм ползвала.

Слънчоглед, мерси за рецептата!
Аз правя същото със сухата мая-не съм имала провали никога.
Жива се опитах да ползвам,но резултата не беше добър,да не кажа беше плачевен.Стигнах до извода,че или аз нещо не правя като хората,или просто маята/която намирам все замразена/,не е читава.
Аз пък да ви кажа днес си намерих пълпозърнесто брашно на Благополучие.От колко време търся по магазините нещо различно от Техра Grinning.Някой ползвал ли го е,мнения?
Виж целия пост
# 88
Мерси и на останалите за маята, май ще се ориентирам изцяло към сухата (на д-р Йоткер накупих), че живата не се знае точно каква е.
Валенцето, и аз купих пълнозърнесто брашно - Благополучие от един магазин за здравословни храни, взех от там също грахам (на Мелко, тип 189) и някакво ръжено от с. Камено (в прозрачен пакет на накакво ЕТ), имаше и пшенично тип 350 май. Но още нямам реални наблюдения, нали съм новак в печенето! Wink
Виж целия пост
# 89
Момичета,правих италиански хляб с подправки,но го пуснах на първа програма и не хвана никаква коричка,мъжа ми казва че е станал малко длетав.Имате ли идея на какво се дължи?Вие коя програма използвате за този хляб?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия