Важно - машина за хляб - 2 част !

  • 71 807
  • 835
# 90
1/ Sissi, виждам, че живееш в София, би ли ми казала, откъде по-точно взе всички тези видове брашна, че около нас има такива щандове за здравословни храни, но брашна никакви...
2/ slan4ogled, на коя степен на препичане го прави. При мен често се получават по-твърди долна и странични корички и почти никаква отгоре, но вътре си е добре, а като го прибера в пликче след като изтине, омекват и другите.
3/ наистина трябва да се систематизират някой много обсъждани теми от тази - вече за 4-ти път ще публикувам този адрес на склада на TCM в Хаджи Димитър и пак някой следващ човек няма да я срещне тази информация сред всичките страниници:
"...склада на Quellimpex на ул. Ильо войвода 25 (http://www.qimpex.com/)..." (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=22004.msg3331505#msg3331505)
Виж целия пост
# 91
Здравейте момичета.
Замислям да си купя такава машинка, но нищо не ми ясно. Чудя се ,ако си взема,дали няма да събира прах само по рафтовете Crazy
Като ви чета, разбирам, че след като се замеси тестото ( не знам какво точно) го вадите и печете във фурна. А защо не се пече директно в машинката? Има ли някакво значение и ако да, кога се пече във фурна?
  bouquet
Виж целия пост
# 92
Неф&Неф (bgbubu), ако си купиш такава, каквато повечето от нас, т.е. за  40-50 лв., и да не я ползваш толкова интензивно, няма да съжаляваш, защото няма да си затворила много пари. Освен това, човек като свикне да ползва нещо, после си му става навик - разбира се, ти най-добре си познаваш потребностите и ако нямаш нужда от по-интересни хлябове, ако не държиш да си приготвила хляб без консерванти, подобрители и т.н. и ако не е важно да усетиш аромата на пресен хляб вкъщи рано сутрин в събота, например, не ти трябва...Но пак си мисля, че щом си стигнала дотук - да прочетеш тази тема, значи нещо те влече към тези работи:)
Някои от нас пекат във фурната, защото искат да оформят питка или малки хлебчета, а в тази машнка си става самунче. Предполагам, че това е основната причина да се меси и втасва в машината и да се пече във фурната, иначе машинката си може всичко. Преди няколко дена за пръв път "рискувах" и пуснах отложен старт, сутринта в 7.00ч имах готово топло хлебче...често ще го практикувам.
Мисля, че няма да съжаляваш:)
Виж целия пост
# 93
Еми, запалихте ме. Трябва да се пробва  Hug
.Какво ще кажете за това като функции?Достатъчни ли са?



Bakes 1.5lb and 2lb loaves.

12 digital programmes.

3 crust settings.

58 to 60 minute fast bake.

13 hour programmable delay timer.

60 minutes keep warm function.

Removable bread pan for easy cleaning.

Viewing window.

Cool touch.

Also makes jams and cakes.

Non slip feet.
Виж целия пост
# 94
Вчера направих божествено хлебче и искам да го споделя с вас. Комбинация е от различни рецепти, затова ще пиша всичко поред:
1 ч.ч. гр. прясно мляко/мисля, че идва към 200 гр./
1/4 кубче мая
разтопено масло около 3-4 лъжици
1 яйце
3 чаши и половина бяло брашно
1 ч.л. сол
2 с.л. захар
Пограмата е за бял хляб. Като свърши с месенето и първото втасване/около час и нещо преди да свърши програмата, която ми е общо 3 ч. и половина/, спрях машината и забърках тестото, както си беше във формичката с около 100 гр. настърган кашкавал, няколко нарязани маслини и едно стръкче пресен лук. Оставих го отново да се надигне за 20-тина минути и пуснах машината да пече. Стана фантастично!!! Носи и някакви подправки, но не се сетих да сложа. Като се изпече го намазах отвсякъде с масло и увих в кърпа. Опитайте, няма да съжалявате. Не е хляб за всеки ден, но ей така за глезкане  е супер Peace
Виж целия пост
# 95
Неф, това е напълно стандартна машинка, ще ти върши работа.

Ако имаш възможност за избор, аз бих ти препоръчала машинка с две бъркалки и продълговат контейнер - от нея излизат самуни със стандартна форма, а не квадратни, като от тази, която ти си показала. Също така, можеш да си вземеш машинка с по-голяма вместимост, за да замесваш в нея тесто и за питки, месеници или тутманици.

Допълнителен плюс на машината е, ако има програма за печене на тесто с бакпулвер.
Виж целия пост
# 96
момичета ще ми дадете ли основната рецепта за бял хляб(нещо немога да я открия,най вероятно не виждам)
Виж целия пост
# 97
Ще ми се да изкажа впечатления, които натрупах откакто имам машината - ФИФ - няма и месец. Освен първият провален хляб, всички останали са ми ставали. Като цяло хлябът е много вкусен, мирише истински  Simple Smile. Забелязах, че не се разваля, въпреки че един хляб го ядем по 4 дни. Направих 2 (за сега) експеримента с брашно грахам и хлябът ми става по-хубав от хлебчетата на Лагард  Laughing. Използвам само жива мая, ползвам най-препечената степен - така и отгоре се получава зачервена, но мека коричка.
С две думи - супер доволна съм и се чудя какво се каних 2 години за таз покупка  Simple Smile Wink
Виж целия пост
# 98
момичета ще ми дадете ли основната рецепта за бял хляб(нещо немога да я открия,най вероятно не виждам)

Тук е събраното от Gatoto na Gato, ще намериш лесно, каквото търсиш:)
http://store1.data.bg/gato/Recipe%20for%20Breadmaker.htm
Виж целия пост
# 99
момичета ще ми дадете ли основната рецепта за бял хляб(нещо немога да я открия,най вероятно не виждам)

Тук е събраното от Gatoto na Gato, ще намериш лесно, каквото търсиш:)
http://store1.data.bg/gato/Recipe%20for%20Breadmaker.htm
Blagodarq!
Виж целия пост
# 100
и аз---благодаря за адреса!!!!  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 101
Момичета и аз се запалих покрай вас и днес си купих тази джаджичка Mr. Green
Пуснах сега рецептата на Пина за козунака,но  Sad .Сигурно нещо съм объркала с маята.Вече почти час,а ВЪОБЩЕ  не се надигна.Сместа повече прилича на кексова,тоест много е течна,отколкото на козуначена.Сега как да го плета newsm78.
ПИНА,дай подробни подробности за сывсем начинаещи Praynig
Виж целия пост
# 102
И моята смес беше така.Започна да се надига чак преди печенето,но основно се надигна при самото печене.аз си го пекох във пекарната.Ти на коя програма го пусна?
Виж целия пост
# 103
friki,наистина се надига към края на втасването! Peace
Но,сместа не трябва да е рядка - трябва да става на топче,меко и пластично,но все пак да си става обло топче при месенето!Аз затова писах за брашното определено количество,но на око да се прибави още докато придобие вид!Трудно е да се каже точно количество брашно,защото варира!
Сега,след като вече си го замесила и втасала - донякъде - незнам newsm78освен да прибавиш все пак брашънце и да го поомесиш на ръка...
Кажи все пак накрая как стана? Thinking
Виж целия пост
# 104
 Mr. Greenтака както си беше го изсипах във форма за кекс и сега се пече във фурната....
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия