Великденски яйца и козунаци - 2 част

  • 10 873
  • 176
# 90
А да питам - чака се да изстинат напълно и тогава се вади от тавата?

Да  Peace

Мерси   bouquet

Виж целия пост
# 91
Ето моето панетоне е готово, украсих го като кулич. А също ви показвам и сирната пасха :
http://images14.snimka.bg/002586530.jpg
http://images14.snimka.bg/002586531.jpg
http://images14.snimka.bg/002586534.jpg
Виж целия пост
# 92
Джемма, страхотни са всичките козунаци!

А как се прави сирната пасха?
Виж целия пост
# 93
Леле, Мале,  #Crazy #Crazy #Crazy, ама защо никой не ме предупреди, че втасалата пущина е като жива?  Shocked Бяга, огъва се, става на дупки, изпада плънка, лепне, уф, препотих се 3 пъти повече от месенето. Точих, влачих, псувах, месих, налагах, събирах стафиди и орехи из цялата кухня, пак се препотих, суках, навивах, не знам, изпопука се отвсякъде, изпопада пълнежа, не знам, не знам, в стрес съм, сложих за второ втасване, пък каквото стане, гроги съм  Tired
Виж целия пост
# 94
Блонди, ти не оставяш ли да втаса в тавата ? Не разбрах къде го пренасяш ? newsm78
Виж целия пост
# 95
Джемма, страхотни са всичките козунаци!

А как се прави сирната пасха?

Благодаря. Ето линк към рецептата, която ми е любима :
http://www.good-cook.ru/proth/proth_028.shtml
Виж целия пост
# 96
Ей, повече никога няма да правя козунак  Crossing Arms
Минути ме деляха от изхвърляне на тестото    Confused
Едва се сгъсти проклетията...
Сега пък забравих да накисна стафидите и даже без да ги мия ги пъхнах в тестото  #2gunfire #2gunfire
Изнервих се  Mr. Green

П.С. Сигурно никога няма да мога да отлепя залепеното тесто по плота и дъската Sad(
Виж целия пост
# 97
Блонди, ти не оставяш ли да втаса в тавата ? Не разбрах къде го пренасяш ? newsm78

Първо втасване в тавата. След това пак месене, разделяне на 3 парчета, всяко се разточва, на всяко от тях различна плънка, завиване, усукване и пак в тавата.
Ами вие как правите второ месене и оплитане без да го махнете и пак да го сложите в тавата  Thinking Не разточвате ли?  newsm78
Виж целия пост
# 98
Блонди, трябвало е да добавиш малко брашно и да го премесиш леко, преди да започнеш да го точиш, оплиташ и т.н. И моето много бягаше, та направих така.
Виж целия пост
# 99
Е, така де, ама защо ти се разтича чак плънката. След като го сплетеш става стегната плитка- пренасяш я в тавата и я оставяш да втаса преди печене.

Преди да плетеш премесваш леко тестото,д а излезе въздуха. И не се добавя брашно. Само с мазнина се работи. Peace
Виж целия пост
# 100
Джемма, дай моля те рецептата за панетонето. Изглежда точно като купешкото.  bouquet
Виж целия пост
# 101
Брашно не съм добавяла, малко мазнина по ръцете и на плота. Разтече се плънка, защото като го разточвам и то се разбяга и стават дупки и като навивах после - пак дупки. Дърпа се някакси. Стана, де, просто имам орехи и стафидки малко на повърхността. Но като втаса ще замажа хубаво с жълтък, ще наръся захар и ще пека.

Последно какво да правя с фурната - да я загрявам ли предварително? Колко? Или на студена да слагам?
Виж целия пост
# 102
Блонди, колко време ти втасва?
Верно ли 5-6 часа трябва да чакам? Rolling Eyes
Как да разбера, че е втасал достатъчно?
Виж целия пост
# 103
Първото втасване отне около 2 часа. Сега чакам второто, така като гледам- пак толкова ще е.
Втасва достатъчно, когато е изпълнил 2/3 от съда, в който си го сложила  Peace
Виж целия пост
# 104
Тенк ю!
Звучи обнадеждаващо  Mr. Green
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия