за фолиото

  • 1 957
  • 33
# 15
С лъскавата страна нагоре.
И аз правя така, но не знам защо.... newsm78

Аз също,и мисля,че е логично,след като при развиването на ролката външна е лъскавата страна.
Виж целия пост
# 16
И аз съм гледала по ТВ, че при печене лъскавата трябва да е към яденето, а обратното (с лъскавата на горе)- когато се завива готова храна. Беше нещо свързано с температурата и отдаването и, но не помня добре.
Виж целия пост
# 17
Лъскавата страна е към яденето. Веднъж правих скумрия на скара, завита във фолио, но бях сложила лъскавата страна отвън и познайте, така пушеше, че  не се виждаше какво се пече, затова вече внимавам винаги да е отвътре.
Виж целия пост
# 18
И аз съм гледала по ТВ, че при печене лъскавата трябва да е към яденето, а обратното (с лъскавата на горе)- когато се завива готова храна. Беше нещо свързано с температурата и отдаването и, но не помня добре.
Мисля, че е точно така, благодаря за отговора.
Виж целия пост
# 19
С лъскавата страна нагоре.
и аз така на мен да ми е красиво Joy
Виж целия пост
# 20
С лъскавата към яденето, защото ако е с лъскавата нагоре, понякога обгаря на места... и ми се струва вредничко  Peace
Виж целия пост
# 21
И обратно да го сложиш, пак може да обгори на места. Това става ако се допира до храна, някой кокал или месо, които стрърчат над горния ръб на тавата. Случва ми се винаги когато пека цяло агнешко бутче, или по-дебел шаран, или... не се сещам сега. Прогаря само там където се опира в месото. И няма разлика дали фолиото е с лъскавата страна надолу или нагоре. Пробвала съм и в двата варианта. Пробвала съм и да намажа с олио където се допира, пак си прогаря.
Виж целия пост
# 22
С лъскавата част нагоре.
А ето какво пише на кутията от фолиото за промяната на цвета:Цветът и повърхността на фолиото могат да се повредят от солеността,влагата или киселостта на храната,но това не представлява вреда за вашето здраве.
Пише още да не се използва при Т над 220*С.
Виж целия пост
# 23
с лъскавата страна към яденето  Peace бях чела някъде, че така е правилно, обяснението беше, че ако лъскавата страна е нагоре, един вид отблъсква топлината (не се сещам как точно беше написано  ooooh!, но това беше смисълът)
Виж целия пост
# 24

с лъскавата страна към яденето  Peace бях чела някъде, че така е правилно, обяснението беше, че ако лъскавата страна е нагоре, един вид отблъсква топлината (не се сещам как точно беше написано  ooooh!, но това беше смисълът)

и аз го слагам с лъскавата отгоре, по логиката на това, да се запази темп. в яденето по- висока!
Четейки ви, започвам да се разколебавам newsm78

Виж целия пост
# 25
Както дойде....не съм се замисляла как е правилно.
Виж целия пост
# 26
До сега не се бях замисляла  newsm78
Ама то затова чета - колко неща научавам във форума Wink
Виж целия пост
# 27
Аз мисля и някъде по форумите съм чела сега се сещам- "когато искаш да не ти загори кекса отгоре то постави фолио с лъскавата част нагоре"От това следва,че лъскавата част отражава топлината, а матовата я поглъща. newsm78
Виж целия пост
# 28
Замисляла съм се за това, но понеже не мога да си дам отговор на този въпрос и винаги слагам с лъскавата страна на горе Simple Smile
Виж целия пост
# 29
Досега сме го слагали с лъскавата част нагоре, но щом отблъсквало топлината, ще го слагаме на обратно. Въобще не бях мислила по въпроса.  newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия