каши- уфф:P

  • 1 176
  • 24
мамии многооо ви е писнало сиурно от темите за пустите каши ама на:) че пиша пак:) защо така като ги правя не се разтварят добре??????? бъркам,мачкам ама не... все си има малки бучки. разтварям ги с затоплена вода, но не се получава гладка консистенция,а сега де?????
Виж целия пост
# 1
На мен никоя марка не ми е ставала на буци Thinking.Първо слагам водата и към нея добавям по малко от кашата с бъркане.Не спазвам указанията -Правя ги на око Wink
Виж целия пост
# 2
Малко ти е бъркането Mr. Green
Сега сериозно-чети какво пише отзад на кутията и спазвай указанията.Ако,пише 50 градуса на водата-заврялата вода я махаш от котлона оставяш да изстине 10 мин. и започваш да сипваш кашата като същевременно поразбъркваш и не може да не стане!
Виж целия пост
# 3
По-добре е да приготвяш кашата като към определено количесто сухо вещество се прибавя течността и тогава не се налага да бъркаш толкова.Има и друг момент при този начин на приготвяне-така контролираш количеството и най-вече консистенцията.
Желая ти успех!
Виж целия пост
# 4
Аз приготвям кашата по следния начин : изсипвам водата в съда и слагам 1 по 1 лъжичките и бъркам страшно много . и на мен в началото ми ставаше на бучки но с времето се усъвършенствах
Виж целия пост
# 5
По-добре е да приготвяш кашата като към определено количесто сухо вещество се прибавя течността и тогава не се налага да бъркаш толкова.Има и друг момент при този начин на приготвяне-така контролираш количеството и най-вече консистенцията.
Желая ти успех!


И аз така правя. Слагам 5 супени лъжици, заливам полека с водата и бъркам.
Виж целия пост
# 6
Аз спрях да се впечатлявам от бучките.Бъркам,докато ми се бърка,ако останат някакви бучки-голяма работа.малкия си ги яде без забележки!
Виж целия пост
# 7
Никога не са ми ставали на бучки кашите.
Приготвях ги като към леко затоплена вода добавях 1 лъжица сухо вещество-бърках, докато се разтвори; добавях следващата лъжица-бърках; следващата лъжица-бърках.... и така докато се получи гъстотата, която искам.
Виж целия пост
# 8
Аз оставям водата да заври и към нея с бъркане прибавям кашата и никога не е ставала на бучки.Използвам основно Фризокрема и Хип.
Виж целия пост
# 9
Какви каши даваш?
Кашите на Милупа или Хумана не са ми ставали на бучки, друг е въпросът, че сина ми не ги яде
Виж целия пост
# 10
аз разреших проблема с пасатора Laughing
Виж целия пост
# 11
И при мен става на бучки и то само на Милупа, а по принцип съм фен на марката. Хип също става така, само Хумана добре са се разтваряли досега.
Виж целия пост
# 12
Оу, в началото и моите ставаха на бучки и доста си Banghead.Какво беше при мен решението:
1.Слагам порцийката каша
2.Затоплям повечко водата
3.Изсипвам изцяло водата в купичката (като слагах постепенно винаги ставаше на бучки)
4.Започвам полека да бъркам.
Така кашата постепенно се разтваря и няма проблем.Явно когато се слага по малко вода,се слепва на топчици и после няма оправяне.
Пасатора е също добра идея,ама като не става другояче.
Виж целия пост
# 13
добра идея е пасатора наистина,но какво да правя като съм на вън????? обикновено следобед съм на разходка с малката и приготвям кашата на място, нося си топла водичка  и така... Crazy мерси за съветите  Peace
Виж целия пост
# 14
На мен никоя марка не ми е ставала на буци Thinking.Първо слагам водата и към нея добавям по малко от кашата с бъркане.Не спазвам указанията -Правя ги на око Wink
На мен ми стана 2 пъти на бучки докато спазвах интрукциите и от тогава точно така ги правя и с никоя марка не съм имала проблем  Peace
Виж целия пост
# 15
На коя марка даваш? Ако са на Нестле, те винаги са на бучки, на топки, на лепило, гадни са  Sick
Милупа никога не става на бучки, независимо от температурата на водата.
Хумана също са ок. Хип също.
Виж целия пост
# 16
Вече не хапваме каши, но преди ги правех по следния начин - към определеното количество (м.л.)  каша прибавям постепенно като бъркам топлата вода  Peace
Виж целия пост
# 17
Аз приготвям кашата по следния начин : изсипвам водата в съда и слагам 1 по 1 лъжичките и бъркам страшно много . и на мен в началото ми ставаше на бучки но с времето се усъвършенствах

И аз така!  Peace
Виж целия пост
# 18
Аз до сега съм давала каши на Хумана, Милупа и Фризокрем. И трите вида ги правя по един и същи начин. Слагам 5 или 6 с.л. каша и после добавям леко затоплена вода/имам си постоянно в термоса/. На Хумана и на Милупа никога не ми стават на бучки. На Фризокрем - винаги.  Peace
Виж целия пост
# 19
Никога не са ми ставали на бучки кашите.
Приготвях ги като към леко затоплена вода добавях 1 лъжица сухо вещество-бърках, докато се разтвори; добавях следващата лъжица-бърках; следващата лъжица-бърках.... и така докато се получи гъстотата, която искам.

И аз така и съм нямала проблеми. Кашите на Хип с ориз и елда добре се разтварят и ориз и рошкови на Нестле.
Виж целия пост
# 20
Аз ги бъркам само с теленото за разбиване на яйца. С лъжица или вилица стават бучки. И с по три вилици наведнъж съм пробвала, не е като разбивачката за яйца. Laughing
Виж целия пост
# 21
На мен никоя марка не ми е ставала на буци Thinking.Първо слагам водата и към нея добавям по малко от кашата с бъркане.Не спазвам указанията -Правя ги на око Wink

 Peace
Виж целия пост
# 22
Никога не са ми ставали на бучки кашите.
Приготвях ги като към леко затоплена вода добавях 1 лъжица сухо вещество-бърках, докато се разтвори; добавях следващата лъжица-бърках; следващата лъжица-бърках.... и така докато се получи гъстотата, която искам.
Peace
Аз ги правя по същия начин и не стават на бучки, с изключение на кашите Нестле. Само те не ми се разтваряха добре.
Виж целия пост
# 23
По-добре е да приготвяш кашата като към определено количесто сухо вещество се прибавя течността и тогава не се налага да бъркаш толкова.Има и друг момент при този начин на приготвяне-така контролираш количеството и най-вече консистенцията.
Желая ти успех!

Точно така ги правех и аз.Никога не са оставали бучки.
Виж целия пост
# 24
Единствената каша,която до сега ми е правила този проблем,е тази на Фризокрема  Twisted Evil Колкото и да бъркам,все бучки остават  Crossing Arms Принудих се да ползвам готварска бъркалка(едно време му викаха тел за бъркане).Но любимите ми каши на Милупа и Хумана не ми създават подобни главоболия  Heart Eyes Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия