остатъци от хляб

  • 3 169
  • 37
# 15
Съхранявай си хляба в хладилник.Преди да седнете да се храните,вадиш нужното количество хляб и го препичаш (в тостер).Така няма да се налага да хвърляш хляб,нито да се чудиш какво да правиш със стария такъв.
Виж целия пост
# 16
Торта, но това беше много отдавна и не помня точната рецепта Rolling Eyes
Уверявам те , че беше много сполучлива и никой не подозираше, че има вътре хляб Wink
Аз правя тази, вкусна е:
Продукти: 1 маргарин "Калиакра"
средата от половин  хляб
А с масло да ли ще стане?
 

Аз и двата пъти я правих с маргарин, въпреки, че вкъщи не го купуваме и не го ядем, просто защото така е в рецептата. Сигурно ще стане и с масло, не виждам какво ще и пречи. Мисля, че е даден маргарин в рецептата, защото тортата е икономична - с хляб, бисквити и общо взето подръчни материали. Опитай, после ще кажеш как ви е харесала.  chef
Виж целия пост
# 17
пица хлебчета, по ваш идея , но с малко интерпретация  Wink станаха супер , т-кмо ги ометохме.
В една паница разбърках доматено пюре с прясно мляко и сложих малко чубрица. топнах филийките от едната страна и наредих в тава. отгоре покрих всяка филийка с кашкавал  Laughing запекох и станаха невероятни  Hug
Виж целия пост
# 18
Съхранявай си хляба в хладилник.Преди да седнете да се храните,вадиш нужното количество хляб и го препичаш (в тостер).Така няма да се налага да хвърляш хляб,нито да се чудиш какво да правиш със стария такъв.

Така процедирам и аз, тъй като рядко ядем хляб.

Друга идея е да правиш галета ако ползваш разбира се.
Виж целия пост
# 19
Крутони
Пържени филии
Филий с яица и сирене
Принцеси
Виж целия пост
# 20
Тортата, която прави Лабрекс аз я правя с масло, дори повече ми харесва от колкото с маргарин. Евтина, бърза, вкусна

Вивита, за този пастет ли става въпрос. Имам си го копиран на компа, от темата за стария хляб е.
"  Другото, което правих ..  сух хляб, кисело мляко, чесън и орехи...  Т. нареченият  хайдушки хайвер. Хлябът се накисва с к. мляко и малко вода и сол.  Пасира се, ръчно  , като постепенно се добавя олио/Зехтин / предполагам , че става и с пасатор, с прекъснато бъркане и доливане на мазнината. Орехите - накрая. Чесън- задължително. При недолюбване на чесъна - зелен луск пасиран. Много е вкусно и става и за дресинг на салати..сосове за пържени8 панирани зеленчуци."
Виж целия пост
# 21
принцеси обожавам, но не мога да ги правя. Каймата ми се събира поредата на хляба , кориЧките иzгарят ужасно  Sad
мики да, тоzи пастет и аz страшно го харесвам, но рецептата бешмалко раzлиЧна . ще я потърся и моята  Wink
Най-хубаво става с пасатор. Ето рецептата:
2 гл. чесън
1 ч.ч. смлени орехи
1 каф.ч. олио /зехтин или майонеза вместо олиото/
1-2 филийки хляб/само средата/
1-2 с.л. цедено кисело мляко
сол на вкус
лимонтозу или лимонов сок на вкус
Чесънът се счуква със сол и се слага в купа. Хлябът се накисва в топла вода, изстисква се добре и се слага при чесъна. Добавят се всички останали съставки и сместа се пасира до получаването на гъсто пюре.
Този хайвер е страхотна гарнитура за риба, пиле, печени картофи - върви почти на всичко
Виж целия пост
# 22
и това ми се струва интересно

Суфле с кашкавал

300 г сух хляб, 0,75 л прясно мляко, 250 г кашкавал, 100 г масло, 5 яйца, 2 с.л. брашно, смлян черен пипер, сол на вкус

Хлябът нарязан на дребни парчета, се залива с млякото. След като се напои добре, към него се прибавят жълтъците, разбити със солта, черният пипер и 75 г разтопено масло. Разбърква се добре, докато сместта стане еднородна. Прибавя се малко повече от половината настърган кашкавал и белтъците, разбити на сняг.
Получената смес се разбърква леко и се изсипва в дълбоко съдче (йена или форма за суфле), намазано с останалото масло и поръсено с брашното. Отгоре се поръсва останалия кашкавал. Пече се 20 мин. първоначално при висока температура, която се намалява после до умерена. Не се изважда веднага, защото при рязката смяна на температурата обикновено суфлето спихва.
Виж целия пост
# 23
Вивита, интересна е идеята за суфлето с кашкавал - определено ще го пробвам тези дни за ве4еря. Благодарско  bouquet
Виж целия пост
# 24
аз правя хлебен пудинг - редя филите намазани с масло или маргарин, ръся стафиди и канела между тях и заливам с 3-4 яйца разбити с 1 ч.ч. захар и половин литър мляко. пропорциите са ми малко на око, зависи колко хляб слагаш и в каква тавичка го правиш, трябва добре да са напоени филиите. печеш 20-тина минути на не много силна фурна
Виж целия пост
# 25
Пържени филии
Виж целия пост
# 26
принцеси обожавам, но не мога да ги правя. Каймата ми се събира поредата на хляба , кориЧките иzгарят ужасно  Sad
Aз малко извън темата, но за принцесите -тайната е в каймата да слагаш яйце и тя не се свива и стават много по- вкусни.
Виж целия пост
# 27
може да си наптавиш крутони
или мързелива баница
в намаслена  тавичка нареждаш сухия хляб, и поливаш с кисело мляко развъркано с яйце и сол - запичаш и получаваш баница
  bouquet
Виж целия пост
# 28
Аз събирам останалите крайчета в найлонови пликчета и прибирам в камерата - и като се съберат достатъчно, един ден не купувам пресен хляб, а ги ядем тях. Като го оставиш извън хладилника, за 2-3 часа се размразява, ако бързам - за малко време в микровълновата, зависи колко е голямо парчето.
Виж целия пост
# 29
Рядко го оползотворявам по предназначение.Изхвърлям го.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия