Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 5

  • 47 546
  • 307
# 195
pina, моля кажи как направи това покритие отстрани на тортата?
Виж целия пост
# 196
pina, моля кажи как направи това покритие отстрани на тортата?
Това отстрани е останалата ми платка,която натроших на фини трохи и с тях панирах.Сладкарски трик - аз го удобрявам,харесва ми повече от шприц.Не искам да кажа,че шприца е лошо,просто ми е омръзнал. Peace
Виж целия пост
# 197
pina, съжалявам за "умните"  Embarassed въпроси, които задавам, но какво значи "панирах"?
Виж целия пост
# 198
pina, съжалявам за "умните"  Embarassed въпроси, които задавам, но какво значи "панирах"?
Няма проблем,задавай всякакви въпроси! Hug
"Панирах" в смисъл,че намазвам отстрани с крем по който да полепват трохите и с една ръка държа тортата с другата с шепа нанасям трохите отстрани.Така полепват колкото е необходимо,а другите изпадват.По същия начин се "панира" със счукани или смлени орехи,бадеми,лешници,шоколадови пръчици,кокосови стърготини и други неща каквито има или измислиш.
Виж целия пост
# 199
Eee, pina,  мнооооого благодаря и само още да кажа, че тортата ти изглежда страхооотна  smile3501
Виж целия пост
# 200
Искам да попитам две неща, размесва се докато не лепи сместа с пудра захар или винаги си лепи по малко и другото, как го правите този маслен крем, който се слага в/у пандишпановия блат под чаршафа?
Размесва се, докато спре да лепи. Аз лично омесвам с пудра захар (задължително пресята), а после точа с готварско нишесте - то е с по-фина структура и по-лесно се почиства от покритието, отколкото пудрата захар.

На второто питане: масления крем го правя "на око". За 100 - 125 г. масло (едно малко пакетче), бих сложила 1 - 2 ч.л. прясно мляко и пудра захар колкото поеме. За една малка тортичка ще ти трябва много по-малко количество, затова смесИ не повече от половин пакетче масло с малко прясно мляко и слагай пудрата захар, докато стане пухкав крем. И пак ще ти е много, като се замисля  newsm78 Сигурно с 1/3 пакетче ще е таман.
Виж целия пост
# 201
Здравейте и от мен!Аз отдавна ви чета с голям интерес и събирам информация.Искам да ви кажа че,много ви се възхищавам на майсторлъка! PeaceДнес правих опити да направя чаршаф със марципан Варна.Самия марципан стана добре,но когато го разточих се накъса,пак го месих но пак не стана. ooooh! Моля ви,помогнете с технологията на разточване! Hug
Виж целия пост
# 202
Две торти от рождения ден на детето http://www.snimka.bg/album.php?album_id=86579&photo=6 http://www.snimka.bg/album.php?album_id=86579&photo=10
Виж целия пост
# 203
 smile3534 newsm12  Тане кьде в Варна има сладкарски материали и кьде е сладкарската борса?
кьде могат да се купят формички за украса?
има една торта на Пикадили с филирани бадеми от 8 лв.за приготвяне ,правил ли е някой ?вкусна ли е ?
Виж целия пост
# 204
 labrex,[/i]   chef
харесах твоята торта и се питам,  дали би станала в сладоледен вариант newsm78 (фенове сме на и мляко, и на сладолед)

ddoychinova, добра идея ми даваш. Освен да опитам, и у нас сме фенове на сладоледа и млякото. Grinning
Виж целия пост
# 205
smile3534 newsm12  Тане кьде в Варна има сладкарски материали и кьде е сладкарската борса?
кьде могат да се купят формички за украса?
има една торта на Пикадили с филирани бадеми от 8 лв.за приготвяне ,правил ли е някой ?вкусна ли е ?


едната е на ул. Български орел, другата на ул. Младежка в Трошево.
Ще пиша по-подробно може би утре, ще дам и телефони, че немам време сега, а и отсъствах и малко трябва да наваксам с четенето, че много сте писали  Wink
Виж целия пост
# 206
Много брагодаря Сладка хапка, но с още малко глупави въпроси-смесвам маслото, което е меко със захарта. И то става едно такова, като размесено масло.... пробвах и първо маслото после мляко и накрая захар, но пак нещо не ми се получава. Какви са стъпките, и яко разбиване ли му е майката, защото в един момент аз просто се отчаях и засилих всичко към кръглия класификатор.
Виж целия пост
# 207
Ама сте се развихрили в тортоправенето, нямате спирка просто. Тортите на всички са повече от великолепни всеки път ми остават очите на творенията ви. Браво!  smile3501
Sladka hapka, stryper благодаря ви за включването с идеи за торти. Ей сега вече нямам оправдание ще си избера нещо и после ще докладвам за резултата.   bouquet
Виж целия пост
# 208
Pina, тортата наистина е великолепна. Прияде ми се. На мен любима ми е Гараш-а

Svetlili, как успя да направиш толкова страхотни тортички. Очите ми останаха в първата. Честит Рожден ден на дечко. Heart Eyes
Виж целия пост
# 209
Чудни торти сте измайсторили! smile3501

Това е сайта с обувчиците. Някой беше питал.


wel, виж тези лалета.



Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия