Колко време ви издържа сиренето в хладилник?

  • 4 722
  • 32
Колко време ви издържа сиренето в хладилник? Това ми е въпросът към вас. Винаги имаме сирене в хладилника, но, май, много бързо се разваля - появяват се едни петна.  newsm78 Съхранявам го в тенджерка, затворена с капак, без вода вътре. След 5 - 7 дни вече е на тъмни бежови петна.  Sick 
Виж целия пост
# 1
Аз го държа във вода, захлупено, но изкарва къде, къде повече. Докато се изяде не ми се е разваляло до сега.
За количеството  на сиренето гледам да се съобразявам с търсенето  Wink.
По принцип винаги имам заредено сирене в хладилника.
Вземам различни вакумирани разфасофки по 0.200, 0.300, 0.400кг, за да мога винаги да имам сирене в наличност и да недопускам разваляне.
Виж целия пост
# 2
Какви марки вакумирани разфасовки взимаш. Във ФАНТАСТИКО много меко ми се струва сиренето, дето е вакумирано.  newsm78
Виж целия пост
# 3
Сердика - Добрич, и ощте един вид, но него го познавам по опаковката. Ако го пиша на слуки мога да сбъркам. На Маджаров, напротив е много твърди, а аз затова не вземам такова.
Виж целия пост
# 4
ами  по принцип не се задържа много
но седи в чиния - не му правя саламура
Виж целия пост
# 5
оставям,колкото за 2-3 дни,а другото в найлонова торбичка-във фризера,после се размразява на стайна температура и е като сега купено
Виж целия пост
# 6
Съхранявам в пластмасова кутия с капак, ако е много солено във вода - да се обезсоли. Не съм имала проблеми досега
Виж целия пост
# 7
Съхранявам в пластмасова кутия с капак, ако е много солено във вода - да се обезсоли. Не съм имала проблеми досега

Peace Когато се налага да се обезсоли, слагам колкото за едно ядене, защото без солта става нетрайно.
Виж целия пост
# 8
Не държа в саламура,стояло е и по 2 седмици.А дали не се разваля заради това,че е похлупено? Thinking
Виж целия пост
# 9
Държа го във вода с една чаена лъжичка захар. Не обичаме солено сирене. Издържа доста дълго, ако остане де. Снощи извадих от кутията едно изостанало парченце от преди поне месец. Много си беше хубаво - беличко, без петна.
Виж целия пост
# 10
Най-много 2-3 дни. Държа го в торбичка. Купувам по малко 200-300 гр., но честичко, да не ми се разваля.
Виж целия пост
# 11
Задължително годържа във вода сиренето,понякога слагам и мъничко сол във водата.Не ми се е разваляло никога ,стояло е и 1 седмица.
Виж целия пост
# 12
Винаги изкисвам сиренето и досега не е имало проблеми, но пък и ние го изяждаме бързо... Wink
Виж целия пост
# 13
Във вода със сол ми издържа много. А без вода - ако е захлупено, почва да мухлясва след 3-4 дена
Виж целия пост
# 14
Моето издържа много в специална обезвъздушаваща кутия с капак.
Но според майка ми най-добрата саламура за сирене е по-рядък айрян - така не се разваляло.
Виж целия пост
# 15
Слагам сиренето в затворена кутия само с вода. Издържа докато го изядем  Wink
Виж целия пост
# 16
Съхранявам сиренето в затворена пластмасова кутия, без вода. Не ми се е разваляло, но вкъщи ядем сирене на всяко хранене и не се задържа...
Виж целия пост
# 17
Задължително го държа във вода и сол. Така няма проблем със престоя, но наистина и при нас свършва бързо.
Виж целия пост
# 18
И при нас рядко се задържа дълго. Понякога го държа в саламура, понякога само във вода, понякога в чиния без похлупак. Не ми се е разваляло сирене  Naughty
Виж целия пост
# 19
У нас не се застоява дълго време сиренето. Известно количество изкисвам за децата. Държа го в кутия с вода. Бързо свършва.
Останалото си го държа в найлоновата торбичка,в която са ми го сложили в магазина. И то не се застоява дълго.
Виж целия пост
# 20
Съхранявам сиренето в пластмасова кутия с капак, с вода и малко сол.  Peace
Виж целия пост
# 21
Ние купуваме около 200-300 грама. Държим го в чиния - издържа  5-6 дни. Задържи ли се по - дълго има тежка миризма, но ако не е в напреднал стадий изчезва щом сиренето  се накисне за няколко часа в мляко.
Виж целия пост
# 22
Не повече от 4 дни. Затова започнах да купувам сирене в кутия, което си е със саламура. Специално това на Дядо Либен много ни харесва, защото е доста твърдо и солено (такова обичаме). За дъщеря ми изкисвам отделно.
Виж целия пост
# 23
Издържа ми докато го изядем. обикновено в хладилника има около 1 кг. Държа го в саламура - вода + сол. Солта за саламурата трябва да е такова количество, че като пуснеш сурово яйце да се задържи на повърхността. Аз обаче не я правя толкова солена. Сиренето винаги е много вкусно - нито изсъхва, нито се разкашква.... Екстра е!
Виж целия пост
# 24
Ще пробвам да го държа в тенджерката във вода, пък да видим колко време ще изкара.  newsm78 За да не се задължа много време, ще трябва да взимам по-малко количество.  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 25
Съхранявам сиренето в пластмасова кутия с капак, с вода и малко сол.  Peace
И аз така.
Виж целия пост
# 26
И аз го съхранявам в кутия.С по застоляло обикновено  приготвям баница,питки или бухтички.
Виж целия пост
# 27
Става на петна, защото си го затворила херметически и го държиш без вода... Варианта е или в открита чиния или в тенджерата, но с вода вътре  Peace
Виж целия пост
# 28
Спряла съм се на варианта в тенджерка с вода, защото в чиния мисля, че ще изсъхва.
Виж целия пост
# 29
издържа докато не го изям  Embarassed
Виж целия пост
# 30
Ние вкъщи,изяждаме за два дни половин килограм Blush,и нямам проблем със съхранението.просто докато го изкисна и то вече е  изядено ooooh!
Виж целия пост
# 31
Имам си специален железен съд с капак (нещо като голямо канче с дръжка), който използвам само за съхранение на сиренето. С вода да го покрие и сол.
Виж целия пост
# 32
Винаги го съхранявам в саламура - вода + сол, никога на сухо, издържа ми по много време ( ако се задържи де Mr. Green).
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия