Знаете ли как се приготвя този сладкиш?

  • 1 816
  • 15
Знаете ли как се приготвя това нещо?

Опитвала съм го във Франция.Има вкус на ягоди(малини).Глазурата отгоре е леко кисела.
В БГ не съм срещала подобно нещо,като вкус.
Някой,ако познава рецептата,би ли ми я споделил?
Благодаря предварително.  bouquet
Виж целия пост
# 1
Това някакво парфе ли е, желиран крем или нещо друго newsm78? А не знаеш ли как се казва, щом си го яла? Иначе изглежда добре!
Виж целия пост
# 2
Според мен или е парфе или чийзкейк. newsm78
Виж целия пост
# 3
Долу е тънък блат -"Добуш" или може да се замени с бисквити или бишкоти. Горе е ягодов/малинов/горски плодове сок/сладко смесен с кисело мляко и малко сметана + желатин. Най-отгоре е жилиран плодов сок. Такава торта поръчахме в "Роза" за един празник-изработи ми я позната, от която имам рецептата.
Виж целия пост
# 4
Това някакво парфе ли е, желиран крем или нещо друго newsm78? А не знаеш ли как се казва, щом си го яла? Иначе изглежда добре!
   На шведска маса беше,затова не му знам името.....
   Не мисля ,че беше чийзкейк......по-скоро ми прилича на парфе,но няма нищо общо с парфетата предлагани по сладкарниците в София(или аз не съм улучила просто? newsm78).Много е по-нежно и по-вкусно! Grinning
Виж целия пост
# 5
Кой знае, може и тема с френски манджи да се заформи, хич няма да е лошо. Я в испанската и немската какви вкусотии има. Grinning Да се надяваме, че ще се появат и "френски" мами..........

А комбинацията кисело мляко, подсладено или със сладко някакво + разбита сметана и плодове с желатин хич не е лоша. А отгоре желиран слой с плодов сок или компот винаги може да се сложи. Блатът може и от бисквити и масло да е, или пък готов, или домашен. Опитай, ако искаш, може да се получи някакво подобие на вкусотията от снимката. А междувременно е възможно и оригинална рецептичка да напише някой. Embarassed
 
Виж целия пост
# 6
На мен ми прилича на плодово парфе, желирано. Тук продават подобни торти, съставките са на прах и е като полуфабрикат - аз само от тях съм приготвяла  Crazy
Виж целия пост
# 7
   Струва ми се,че парфето трябва да включва крем от разбити яйца.Съмнявам се за киселото мляко,което дава един специфично-кисел вкус,но не и този,който ми направи впечатление.Онзи е бил по-скоро плодов......А и консистенцията на въпросното парфе е била доста ''мехуреста''.
Виж целия пост
# 8
Намен ми пролича ,на парфе,плодово ,или на желирано кисело,боядисано мляко.Но във Франция нямат кисело мляко,та може да истинско парфе.
Виж целия пост
# 9
Голямо издирване му тръснах. Снимката и рецептата са от Бон апети, ЕТО ГИ! Мусът се казва Малиново "огледало". Може би е това? newsm78

Виж целия пост
# 10
Аз правя една торта,ще дам рецептата,В готов вид изглежда почти,като картинката..Блат 1 яйце,3с.л. захар,лимонена киселина/сода или бакпулвер,брашно,като за кейк,пр.една чаша.
Крем(желе):25гр.желатин ,се разтварят във вода,или на тих огън и се бърка ,на водна баня,непрекъснато.11/2 ч.ч кисело мляко+захар на вкус.Нарязват се плодове ,може и от компот и орехи се прибавят,счукани.
Смесва се желатина ,с киселото мляко.
Изсипва се върху блата,който е много тънък. и се слага в хладилника,за да се стегне.Ти можеш да оцветиш киселото мляко с боя за сладкиши или с пасираните плодове от компот.
Виж целия пост
# 11
  Лабрекс!Страхотна си!Благодаря!
Виж целия пост
# 12
  Лабрекс!Страхотна си!Благодаря!

Да ти е сладко! И аз ще си го спретна, като намеря малини. Grinning
Виж целия пост
# 13
Намен ми пролича ,на парфе,плодово ,или на желирано кисело,боядисано мляко.Но във Франция нямат кисело мляко,та може да истинско парфе.
  Да,във Франция се продават прекрасни йогурти,но са много различни от българското кисело мляко!
Виж целия пост
# 14
Голямо издирване му тръснах. Снимката и рецептата са от Бон апети,
Браво, Лабрекс/извини ме за кирилицата/!
Ще си запиша и аз рецептата. Интересна ми изглежда, особено за лятото...охладена.../ леле, ще се задуша!/
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия