МНОГОДЕТНИ МАМИ 16

  • 20 190
  • 359
# 345
    Здравейте!!!Ужасен ден,нали?!Цял ден не спря да вали,и сме като в капан...Ще ви пусна още някоя рецепта,спомен от хубавите летни дни на двора:
     
    ПЪРЖОЛИ С ГЪБИ
вратни пържоли-повечко като бройка,защото никога не стигат... Laughing
Гъби към килограм
масло-едно пакетче БЪЛГАРСКО,защото трябва да се подкрепяме
брашно колкото за запръжка с маслото
мляко за разреждане на запръжката
и преди всичко хубава скара

Докато мъжете правят скарата,домакинята запържва в половината масло гъбите,в другата половина брашното,и раздрежда с млякото/бешамелов сос/,след което двете неща се смесват,и се доовкусяват с черен пипер и сол.С този сос се поливат изпечените на жар пържоли.И става мммммммммммммммм вкусно!

   ЧУШКИ НА ЖАР
повечко големи чушки,от месестите
сирене
пушени гърдички/може и салам+сланинка/

пълнят се чушките-сирене,гърдички,сирене,гърдички/сирене,салам,сланина,сирене,салам,сланина.../като се завършва със гърдичките/сланината.Чушките се нанизват на прът,или на решетка за скара се слагат,и се пекът.Пак става божественно!

    И ЕДНА САЛАТКА ЗА СКАРАТА
салатки-2бр
лук пресен
краставица
олио
кисело мляко
орехи
нарязват се зеленчуците,объркват се със киселото мляко,олиото и солта,и отгоре се поръсват със орехи.

    ОВЧАРСКА САЛАТА-не вярвам някой да не я е ял,но тя перфектно става и за основно ястие в големите жеги.
краставици
домати
лук
чушка
гъби
сирене
кашкавал
пушено месо
всичко се нсарязва на кубчета,или ивици,разбърква се с олио и сол...И спокойно може да се нахраниш.Щом и моите мъже се засищат от нея!

   Е сега мога да ви пожелая,само добър апетит!!!
Виж целия пост
# 346
Днес намерих малко време да кача и аз някои наши снимки. Тук големите се катерят на стената   на Spiderman преди премиерата на третата част това ми струваше 5 часа (транспорт, катерене, филм ...). Това са кадри от концерта на Вики по латино танци, някои са снимани много отдалече. А тук правим пелмените и варениките на Наталия с онлайн инструкции от нейна страна с малкия .  ми помощник . Варениките станаха много вкусни, пелмените не сме ги пробвали още.
Виж целия пост
# 347
То аз докато се включа Цоци ще затвори темата. Laughing

Ето една рецепта от петричкия край (нали тати ни е от там  Wink ).

Чалбур

В тенджера се сипва олио на дъното.Когато се загрее се слага 1 ч.л. червен пипер и за да не прегори веднага се налива гореща вода до 2\3 от тенджерата.Щом заври се добавят 2-3 с.л. брашно,размито във вода и около 200г натрошено сирене.Бърка се,за да не загори или да стане на бучки.Когато започне да бълбука се пускат едно след друго 10-12 яйца и се оставя да къкри на слаб огън докато яйцата станат готови - около 10 минути.
На нас много ни харесва и става за около половин час.Накрая се добавя сол,защото не се знае колко е солено сиренето.
По-късно ще сложа и снимка,защото Пепи-хакерчето излезе  Laughing
Виж целия пост
# 348
Копирам си текста от другата тема за да се прочете навреме!моля ви момичета - вземете насерьозно нещата

Момичета - вече писах че бебешките тениски са само БЕЛИ
Оли, - не смятам че ми оставихте време за други рекламни материали.
Ако все пак решите нещо...моля това да стане в близките дни, защото няма време! Знаете че се почива по 24 май- та ако не направя поръчките на 23май - следващият ден за поръчка е 28/ понеделник/
което значи че понеделник отпада като дата - ако си искате тениските на 1 юни. Все пак като ги поръчам  - те ще дойдат за 2 дни и трябва и да се напечатат -
помолих ви в началото да не става всичко в последният момент.Не ме разбирайте погрешно...но наистина имаше много време за тези списъци - а те все още не са окончетелни. Моля ви нека утре 21 май до вечерта да имам окончателните бройки и цветове. Пак ви повтарям че бебешките тениски са САМО БЕЛИ, и се надявам все още да ги има в магазина, защото обещах да ги уточня на следващият ден да ми ги изберат и запазят - а това беше преди 2 дена все пак
Виж целия пост
# 349
Цитат
А тук правим  пелмените  и  варениките  на Наталия с онлайн инструкции от нейна страна  с  малкия .  ми  помощник . Варениките станаха много вкусни, пелмените не сме ги пробвали още.
Направо се гордея с теб,изглеждат професионално,но да знаеш че пелмените са по-вкусни,когато са топли,също можеш да ги затоплиш в тифлонов тиган, до златисто с малко мазнина,даже някои ги предпочитат така.
Червена шапчица,овчарската салата ми е една от любимите и аз през лятото вечерям с нея.
Виж целия пост
# 350
                                            Лазаня
Вместо кори за лазаня се използват макарони,сварени.
Запържвам в тигана лук,кайма/салам/гъби,грах и домати и каквито зеленчуци желаете,разбърквам тази смес с макароните и заливам със сос "Бешамел".
Пече се във фурната и преди да се извади се поръсва обилно с настърган кашкавал
Виж целия пост
# 351
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН на всички именници !
Почерпети се
   
за здравето на моята Елена
Виж целия пост
# 352
Благодаря ти, Велина! Да ти е жива и здрава хубавата Елена!

Честит имен ден на всички, които празнуват днес.

 baloni  baloni  baloni  baloni baloni baloni  baloni


Почерпете се за здравето на моя Константин!


      
Виж целия пост
# 353
Ние вчера се развихрихме в кухнята с моите госпожици. cook  food002
 Направихме мъфини с течен шоколад от рецептата на Габи. Станаха чудесни  Peace и като ни дойде вдъхновението направихме лазаня. За пръв път готвя такова нещо, но вече я включваме в графа любими ястия. Извадила съм повечето рецепти в една папка и ще ги пробваме. Скоро ще направя нещо от руската кухня. То в този дъжд buria, какво да правим? Търсим си занимания в къщи, за радост на тате Дани.newsm26 eat
Виж целия пост
# 354
Честит имен ден на всички,които днес имат повод да празнуват!

Велина,Феичкке,благодаря за почерпката!Да са ви здрави дечицата!
Вълшебна,Браво!
Виж целия пост
# 355
Честито на всички празнуващи!
Не ми се пише, яд ме е за изборите...
Виж целия пост
# 356
Момичета, като ви гледам колко сте активни, направо ме е срам... Embarassed

Аз не намирам време да се разписвам при вас ежедневно, та даже през три дена...

Кога готвите, кога деца многобройни гледате, кога мъж по глава галите ... Joy

И аз ще споделя с вас разни любими рецепти. Ето какво сготвих днес на домочадието (подредбата беше от десерта към супата  Simple Smile):

 Огретен - преди малко го извадих от печката  Simple Smile

Около 1.5 кг. картофи
две средни глави кромид лук
около 350-400 гр. бекон или друг колбас (става и с кремвирши)
около 200 гр. гъби
1 малка сметана на Данон (за кърмещите майки по-добре без сметана - такъв е моя огретен в момента)
2 яйца
сол, черен пипер (пипера - като сметаната - за кърмачки - не)

за по-екзотичен вкус - половин кафена чаша стафиди

Сварявам картофите и ги вадя от водата да изстинат. Рендосвам на едро ренде (не ползвайте кухненски робот, защото стават смелни, лепкави). Запържвам ситно нарязания лук, слагам при него гъбите нарязани на ивички и също пържа, след това бекона - до готовност и свалям от котлона да се охлади. Разбивам и добавям към тази смес двете яйца, сметаната, подправките и обърквам с картофите.

В намаслена тавичка изсипвам сместа. Поръсвам леко с олио и слагам да се пече.

Сервирам със салата (която още не съм направила)

Крем-супа от картофи, моркови и тиквички

3-4 картофа
1 тиквичка
2 моркова
брашно
1 жълтък
сол, чер пипер
крутони

В тенджерата, където варих картофите за огретена, бях сложила и два моркова и една тиквичка. За огретена отделих нужните картофи, като оставих три големички за супата. Картофите, тиквичката и морковите, както и малко от пържещия се за огретена лук, сложих в блендер (кана с нож отдолу, монтирам я на мотора на сокоизтисвачката). Долях от водата,  в която са вряли и миксирах. Сложих сол, жълтъкът от едно яйце и две супени лъжици брашно (последните размити в малко студена вода) и пак миксирах. Сложих на котлона да кипне за 5 -10 минутки и махнах от огъня. (слага се и чер пипер, но по обясними причини сега не слагам Simple Smile) Довечера ще направя крутончета и хайде на папото-супно.

И сега - ябълковият сладкиш, който впрочем пръв стана:

4 кафени чаши брашно
3 кафени чаши захар
2 кафени чаши олио
2 яйца
3 средно големи ябълки
бакпулвер, ванилия, кора от лимон или портокал

Миксирам последователно - яйцата със захарта, после олиото, брашното с бакпулвера и ванилията и/или рендосаните кори. Прибавам предварително почистените и рендосани ябълки, разбърквам с лъжица до хомогенна смес и бам-в намаслена и набрашнена тава.
Пека в предварително загрята фурна до около 200-220 градуса, като, когато сложа сладкиша оставям включен само долния реотан. След около 40-45 минути включвам и отгоре, за да се запече и отгоре за 2-3 минути.

Та така - ето днес как ще изхраня семейството   chef

Такова "ударно готвене" не се случва много често, но просто днес му беше ден..

Доскоро, мами   bouquet
Виж целия пост
# 357
Ще има нова тема

МНОГОДЕТНИ МАМИ 17
Виж целия пост
# 358
Честито на всички празнуващи!
Не ми се пише, яд ме е за изборите...
    Напълно те разбирам!И аз умирам от яд,особенно,че ДПСто пак ни смазаха,образно казано...
Виж целия пост
# 359
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия