ПЪРЖОЛИ С ГЪБИ
вратни пържоли-повечко като бройка,защото никога не стигат...
Гъби към килограм
масло-едно пакетче БЪЛГАРСКО,защото трябва да се подкрепяме
брашно колкото за запръжка с маслото
мляко за разреждане на запръжката
и преди всичко хубава скара
Докато мъжете правят скарата,домакинята запържва в половината масло гъбите,в другата половина брашното,и раздрежда с млякото/бешамелов сос/,след което двете неща се смесват,и се доовкусяват с черен пипер и сол.С този сос се поливат изпечените на жар пържоли.И става мммммммммммммммм вкусно!
ЧУШКИ НА ЖАР
повечко големи чушки,от месестите
сирене
пушени гърдички/може и салам+сланинка/
пълнят се чушките-сирене,гърдички,сирене,гърдички/сирене,салам,сланина,сирене,салам,сланина.../като се завършва със гърдичките/сланината.Чушките се нанизват на прът,или на решетка за скара се слагат,и се пекът.Пак става божественно!
И ЕДНА САЛАТКА ЗА СКАРАТА
салатки-2бр
лук пресен
краставица
олио
кисело мляко
орехи
нарязват се зеленчуците,объркват се със киселото мляко,олиото и солта,и отгоре се поръсват със орехи.
ОВЧАРСКА САЛАТА-не вярвам някой да не я е ял,но тя перфектно става и за основно ястие в големите жеги.
краставици
домати
лук
чушка
гъби
сирене
кашкавал
пушено месо
всичко се нсарязва на кубчета,или ивици,разбърква се с олио и сол...И спокойно може да се нахраниш.Щом и моите мъже се засищат от нея!
Е сега мога да ви пожелая,само добър апетит!!!