Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 6

  • 72 520
  • 351
# 285
Ето го и линка: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=65255.msg1193621#msg1193621

Това,което направих и няма да направя следващия път е да опека едновременно 2 блата с хартия за печене между тях, резултата е, че с 1-ия блат нищо не се получи
Виж целия пост
# 286
Мимикрия, кондензираното мляко би трябвало да е доста гъсто - кажи речи колкото меда, ако не и по-гъсто. Твойто такова ли беше?

Не Sad Млякото си беше с рядка консистенция- като айран. Въобще не като мед. Даже се чудех дали не съм объркала в превода и вместо кондензирано мляко да е някакво друго сгъстено мляко в рецептата newsm45

Иде ми да се  #2gunfire

Благодаря, wel!  newsm51 Значи грешката е в моя екран Sad и в прецаканото мляко, а аз така се зарадвах като го видях в магазина.


Виж целия пост
# 287
Здравейте момичета. В четвъртък имаме празник и искам да направя Тирамису, имам всичките продукти но не знам кога да я направя, дали утре или в четвъртък. Ако я направя един ден по-рано  по-вкусна ли 6те стане или няма значение? Марципана колко време може да се съхранява във хладилника? Извинявайте за толкова въпроси, но съм на "вие" с правенето на торти. Благодаря ви предварително.  bouquet
Виж целия пост
# 288
мимикрия, в магазините има неподсладено кондензирано мляко - то е много по-рядко от подсладеното. Вероятно си взела такова.
Виж целия пост
# 289
Не Sad Млякото си беше с рядка консистенция- като айран. Въобще не като мед.



Със сигурност си взела от неподсладеното,  а то си е течно - 410 гр. му е разфасовката. подсладеното е много гъсто, ще се ориентираш по грамажа - 395 гр. е и си пише на опаковката че е подсладено. затова ти се е получила толкова рядка сместта.
Виж целия пост
# 290
Аз съм хвърлила око на тортата Рафаело на Наталина, но не искам да е много сладка затова питам за млякото.
Аз пък ще помоля Нат, за тази рецепта, защото отдавна я имам на снимка, но днес прерових сайтовете и не открих рецептата! Praynig
Виж целия пост
# 291
Здравейте момичета. В четвъртък имаме празник и искам да направя Тирамису, имам всичките продукти но не знам кога да я направя, дали утре или в четвъртък. Ако я направя един ден по-рано  по-вкусна ли 6те стане или няма значение? Марципана колко време може да се съхранява във хладилника? Извинявайте за толкова въпроси, но съм на "вие" с правенето на торти. Благодаря ви предварително.  bouquet


тирамисуто е по вкусно, ако престои 1 нощ в хладилника
А пък аз моля за рецептата за Ягодовото тирамису Praynig

аз съм правила това

Ягодово тирамису

Виж целия пост
# 292
Аз съм хвърлила око на тортата Рафаело на Наталина, но не искам да е много сладка затова питам за млякото.
Аз пък ще помоля Нат, за тази рецепта, защото отдавна я имам на снимка, но днес прерових сайтовете и не открих рецептата! Praynig

ето тортата "Рафаело" на Наталина   Grinning
Виж целия пост
# 293
Тъкмо и аз да я пусна и гледам Пеп-чо ме е изпреварила Grinning.
Мерси момичета, отговорихте ми на въпроса за кондензираното мляко. Значи трябва и аз да търся подсладено, иначе няма да се получи сигурно тортичката. newsm78
Виж целия пост
# 294
Ягодово тирамису


24 броя бишкоти
330 гр маскарпоне (аз ползвам крема сирене, но внимавайте какво е, че има неподходящи)
3 с.л. пудра захар
1 с.л. портокалов ликьор (може есенция - няколко капки)
360 мл сметана

2 чаши ягоди
2 с.л. портокалов ликьор
50 гр захар
60 мл портокалов сок.

Размесвате маскарпонето, пудра захарта и едната лъжица портокалов ликьор. Отделно разбивате сметаната и после я прибавяте към маскарпонето.
Правите пюре от ягодите, портокаловия ликьор, захарта и портокаловия сок. Изсипвате го в удобна купа, за да топите бишкотите в сместа. Нареждате половината от бишкотите на дъното на форма, която сте постлали с фолио, заливате ги с 1/2 ч. ягодово пюре и 1/2 от крема. Нареждате по същия начин още един слой. Изравнявате и завивате с фолиото. Слагате го в хладилника да стегне 8-12 часа, след което го обрыщате и украсявате с какао или настърган шоколад.
Виж целия пост
# 295
 smile3503 [img
   
Re: on-line книги и списания
« #2 сряда, 06 юни 2007, 00:26 »
   

Ето първия линк той е за любителките на тортодекориранетоhttp://rapidshare.com/files/35439802/Decoraci_n_de_tartas_reducido.rar

Ще има и продължение Very Happy[/img]
Виж целия пост
# 296
Здравейте момичета. В четвъртък имаме празник и искам да направя Тирамису, имам всичките продукти но не знам кога да я направя, дали утре или в четвъртък. Ако я направя един ден по-рано  по-вкусна ли 6те стане или няма значение?
Направия 1 ден по-рано.Определено ще е по-вкусна.
Виж целия пост
# 297
smile3503 [img
   
Re: on-line книги и списания
« #2 сряда, 06 юни 2007, 00:26 »
   

Ето първия линк той е за любителките на тортодекориранетоhttp://rapidshare.com/files/35439802/Decoraci_n_de_tartas_reducido.rar

Ще има и продължение Very Happy[/img]

Нещо май не се разбира. Искала си да сложиш картинка ли? Пробвах с този линк, обаче ми дава само начална страница - да не би да изисква регистрация?
Виж целия пост
# 298
Аз съм хвърлила око на тортата Рафаело на Наталина, но не искам да е много сладка затова питам за млякото.
Аз пък ще помоля Нат, за тази рецепта, защото отдавна я имам на снимка, но днес прерових сайтовете и не открих рецептата! Praynig

ето тортата "Рафаело" на Наталина   Grinning

Голямо благодаря!  bouquet
Виж целия пост
# 299
Линка на mondaria е да се свали файла. Отваря се програма за даунлоуд - трябва да се натисне free и после на следващия екран да се въведе показания код, след което файла се сваля на компа.  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия