Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 6

  • 72 610
  • 351
# 255
Чантата е бледо копие на една такава в руския форум Grinning.
Виж целия пост
# 256
 doh  Точно така!
Някой беше писал в предишната тема, ама кой да помни Blush
Още довечера ще пробвам! Peace

Виж целия пост
# 257
Наталина и в другата тема видях страхотната тортичка. Поздравления!
А тортата на аватара ти, твое произведение ли е?
Виж целия пост
# 258
Наталина и в другата тема видях страхотната тортичка. Поздравления!
А тортата на аватара ти, твое произведение ли е?

Mиленка, благодря!  bouquet

Да и чайника аз съм го правила Grinning
Виж целия пост
# 259
Здравейте момичета страхотни сте
Вече и аз незнам от кога следя темичката и усилено черпя от вашия опит
Досега не съм показвала нищо защото публикуването ми се виждаше сложно
ама и него изучих Laughing
Тази тортичка е от РД на моето момиченцеhttp://good-times.webshots.com/photo/2562081010101394189ZEngmd
Тази от РД на момченцетоhttp://good-times.webshots.com/photo/2664696130101394189laxSiL
а тази е последната която правихhttp://good-times.webshots.com/photo/2893742400101394189sKCcvT
Искрени благодарности Simple Smile
Виж целия пост
# 260
natalyna, Честит Рожден ден! newsm59 Много нежна торта!   bouquet

Зори, monadaria, mimes, tarlio, Дид-ка, Amarena, Risha, mers5, Меги, тортите ви са страхотни! smile3501 smile3501 smile3501

За перленана боя- тя е по-скоро блясък с различни нюанси. Не се слага в сместа, я се маже върху готовия вече цвят, за да заблести.
Виж целия пост
# 261
Здревейте отново   Wink 
  Днес писах в "Галерия Торти" ,но маи   туке  мястото   някои  да  ми даде  отговор /Така че протсо  ще копирам постинга за да   не  се ровите : Подготвям се за рожден ден на малката ми принцеса и ми се иска да  направя торта на  2 етажа,с покритие от моделираща маса и много фигурки.Въпросът ми е: мога ли да  направя първият етаж от торта Трюфел,а  2-я от ягодово парфе.Дали трюфелът ще издържи парфето,и дали няма да се смачка или килне на една страна?
   Благодаря предварително!!!
 п.с.  Новак съм в кулинария и ми е трудно да преценя,но ми се иска  това да е  комбинацията -шоколад/ягоди.Дечица няма да ядат от тортата  така че  наличието на  ягоди не ме притеснява.
  Целувки и лек ден
 Хайде някои ако може да помага   Hug   Heart Eyes
Виж целия пост
# 262
Според мен - не.
ОСВЕН ако не направиш блатовете за трюфела с по-голям диаметър - оттук и с по-малка височина. Така долната част ще стане по-стабилна. След сглобяването остави трюфела в хладилник, за да стегне и тогава слагай отгоре парфето.
Аз лично смятам, че торта "Трюфел" е различен тип торта от едно ягодово парфе и вместо да се допълнят, двата вкуса ще се "бият" и резултатът няма да е така добър, както ако направиш което и да е поотделно.

Щом си новак в кулинарията ,пробвай нещо по-лесно. Ягодово тирамису, например. Сигурно има вариант и за шоколадово-ягодово тирамису, но аз лично не съм пробвала.
Виж целия пост
# 263
Ако не можеш да си намериш готова стойка за втория етаж, можеш да си направиш такава сама. Най-добре е втория етаж да е на такава стойка - плоскост с формата и големината на горния блат; 3 или 4 пластмасови тръбички за крака, забити в долния етаж (с височината на долния етаж). Ако го направиш добре, изобщо няма да се вижда.
Така стават две отделни торти и няма да се смесват вкусовете.
И помоли някой от модераторите да изтрие мнението ти от Галерия Торти, там не е за обсъждане, пише го по-нагоре.
Виж целия пост
# 264
Привет, мамета Grinning .
Реших да правя торта за първия рожден ден на мойто Бобче. Та днес ще е пробата. Това, което не видях, обаче, е как се боядисва фондана newsm78 . В смисъл след като се замеси ли, преди ли... с всички съставки ли се забърква боята? Има ли значение каква е боята? И така... Ще съм благодарна да ми кажете :hug
Виж целия пост
# 265
Можеш да оформиш тортата, така че да не е на два етажа. Например ягодовото парфе в центъра, а отстрани торта трюфел. Или две половинки - едната торта трюфел, другата ягодово парфе.
Виж целия пост
# 266
Онзи ден правих двуетажна торта. И двата етажа бяха тип парфета, като вторият етаж беше тежичък, защото го направих висок, за сметка на ширината. Имах и аз известни опасения, да не се изкриви или вдлъбне по средата, но са били напразни. Тортата запази вида си.
А при теб щом основата ще е Трюфел още по няма от какво да се притесняваш.
Виж целия пост
# 267
Тъй като виждам , че сте доста запознати с технологията за правене на торти бих искала да попитам - ако направя торта Барби /от торта с рула/  и сложа за глазура маслен крем,ще се задържи ли или не?И ако не с какво да я заменя да се задържи?Благодаря!
Виж целия пост
# 268
Ще издържи. Моята Барби издържа и рокля от марципан, също е тортата с рулата, намазана с маслен крем.

Привет, мамета Grinning .
Реших да правя торта за първия рожден ден на мойто Бобче. Та днес ще е пробата. Това, което не видях, обаче, е как се боядисва фондана newsm78 . В смисъл след като се замеси ли, преди ли... с всички съставки ли се забърква боята? Има ли значение каква е боята? И така... Ще съм благодарна да ми кажете :hug
С фондан не съм работила, но марципана го боядисвам след като вече е готов, замесен, престоял в хладилника. Вземам парче, вдлъбвам го малко и слагам капки от боята, меся, ако лепне слагам пудра захар, после пак докато ми хареса цвета. Можеш и с бои на прах да го оцветиш - виж по-нагоре точно обсъждахме как става боядисването.
За фондана наистина не знам, тук преди стана въпрос, че е само за заливане на еклери, кексове и подобни, незнам дали може да се моделира с него. Но и него можеш да го оцветиш след като е готов вече.
Виж целия пост
# 269
User 1, масления крем със сигурност ще се задържи  Peace
Аз правих морковената торта, отгоре е със сметана - изпробвам си приставките. Този път не се получи много добре  Tired
http://images17.snimka.bg/003078443.jpg
В събота съм на рожден ден и ще правя торта  Whistling засега съм решила да е камионче. Пък ще видим какво ще направя.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия