Тибетска гъба

  • 133 478
  • 732
# 375
 alexsandra89,очаквам адреса ти
Виж целия пост
# 376
Търся и аз тази гъба. От Стара Загора съм. Поемам разноските.
Виж целия пост
# 377
penev75,дай адрес на лични,ще пратя с Еконт до офис?
Виж целия пост
# 378
  Здравейте,
от вчера имам кефирената гъба, затова от днес вече имам много въпроси  Simple Smile
 Първо да благодаря на никид , беше така добра да се отзове на молбата ми и да изпрати гъба, за да мога най - сетне, след дълго търсене да започна да пия от благотворния кефир!
 Този оранизъм, така да нарека зърната, е странна работа!
Възможно ли е от вчера до днес да се увеличи, че дори да забележа по - големият обем? Друго, за което се чудя е, при прецеждането след престояването през първото денонощие, все още ли млякото е толкова рядко колкото при сипването му и лекото сквасяване,което трябва да има, през второто денонощие(периода на доозряване) ли се получава, когато млякото е отделено от зърната?
 Също, задължително ли е измиването на гъбата след прецеждането? Питам, защото ми се стори, че около зрънцата имаше  все едно кисело мляко  newsm78 ..... и понеже утре ще имам кефир - как се пие, има ли определено количество като за начало?
 За сега толкова въпроси, утре пак   jumpuu
Виж целия пост
# 379
ogledalo,моля
Виждам,че никой не се включва с отговори,затова ще се опитам да отговоря.
Зрънцата нарастват доста,особено в по-топлото време.Бързо се развъжда.Ако искаш може да скъсяваш процеса на зреене /същевременно и киселиността и гъстотата на кефира,като го държиш след известно време в хладилника или просто го прецеждаш и сменяш млякото с ново.Може и да увеличиш количеството на млякото.
След престоя ,млякото леко се сгъстява,но пак зависи от количеството мляко:кефир и престоя.
За измиването по твоя преценка,някои го мият,други не-Аз лично винаги си го мия при смяна .
Дано отговорите ми са ти помогнали,както и нагледно като го имаш вече да ти се изясни.При въпроси,пак питай Simple Smile
Виж целия пост
# 380
 Благодаря за инфото!
Имам какво да питам, но ще изчакам, за да  вляза в ритъм с гъбата Simple Smile
Виж целия пост
# 381
Ogledalo- за началното количество препоръчват по около една кафяна чашка 2-3 пъти дневно. Това само докато видите как ви действа, защото има доста слабителен ефект. Ние вече сме свикнали и го пием като айран.
А гъстотата зависи от времето на престой и от самото прясно мляко- когато го правя с истинско домашно мляко ми става много гъсто, а с такова от магазин си остава рядко.
Виж целия пост
# 382
 Привет,
lucy60 , тъкмо щях да питам за гъстотата, но ясно. Моят кефир е рядък, но аз го правя с мляко от магазина.., но дали и  това ще е причина да не е кисел. Днес го опитах за първи път и очаквах да е киселичък, нали всички така казват, а моят е като леко подквасено кисело мляко, което е отвито предварително. Имам предвид, че е сладък и изобщо не е газиран. Дали така става или бъркам нещо?
 Моля да ми пишете, че се притеснявам!

 Приятна вечер !
Виж целия пост
# 383
Здравейте момичета
търся и аз тази прословута гъба
живея в София
незнам дали става да се прати от друг град Simple Smile
Виж целия пост
# 384
Привет,
lucy60 , тъкмо щях да питам за гъстотата, но ясно. Моят кефир е рядък, но аз го правя с мляко от магазина.., но дали и  това ще е причина да не е кисел. Днес го опитах за първи път и очаквах да е киселичък, нали всички така казват, а моят е като леко подквасено кисело мляко, което е отвито предварително. Имам предвид, че е сладък и изобщо не е газиран. Дали така става или бъркам нещо?
 Моля да ми пишете, че се притеснявам!

 Приятна вечер !
Кефирът става резлив след 1-2 дена престояване в хладилника..Първоначално след прецеждането е рядък,но след няколко часа се сгъстява.....Аз също ползвам купено мляко от магазина...
Виж целия пост
# 385
ogledalo кефира ми никога не е бил газиран.А ти на количеството гъба,колко мляко слагаш?
sun4e,мога да ти пратя с Еконт гъба,ако в понеделник се прати,не е проблем,до вторник да престои.Ако искаш ми дай адрес на офис Еконт или твой,да ти пратя.
Виж целия пост
# 386
sun4e, аз съм в София, но раздадох почти всичко и ще имам готов за даване след около седмица- ако ви се чака ще се видим да ви дам.
При мен кефира става шупнал и кисел когато го забравя два дни в шкафа, даже се покрива с едно бяло нещо отгоре, което му било най-полезното.
Виж целия пост
# 387
 Кефира, който се получава ми е  приятен на вкус, но задавам тези въпроси, защото се начетох на това, че бил резлив, газиран, миришещ и т. н., а пък моят е вкусен, че даже днес с малкото количество, все още, сутринта си направих закуска с овесени трици, а за вечеря направих супа с червено цвекло  Simple Smile голям мерак ми беше, ето сега, имам я. никид , като цяло следвам твойте съвети, но все пак ще напиша как процедирам, евентуално да не греша някъде, а вие ще прецените, всичко окей ли е:
1. прецеждам в пластмасова цедка
2. с пластмасова лъжица разбърквам малко, за да падне гъстото около зърната
3. измивам гъбата със студена вода
4. в стъклен буркан сипвам студено прясно мляко около 300 мл, после слагам отгоре гъбата -  1 с. л.(вече нагърбена)
5. завивам буркана с памучно каренце и го оставям на кухненския плот, но далече от котлоните
6. престоява 24 часа и повтарям процедурата
Прецеденото слагам в хладилника за още 24 часа, в буркан с капак
.., но още веднъж, питието, което получавам, за мен, е приятно, но нали по принцип не било такова newsm78 Сетих на какво да го опрелича, все едно подквасено козе мляко, редичко и сладникаво.
 Такъв ли е и вашият кефир?

 sun4e, на мен никид ми изпрати с ЕКОНТ, при това от далече. Става, значи Simple Smile
Виж целия пост
# 388
Здравейте.Аз съм от Ямбол.Може ли някой да ми даде ,ако е от Ямбол или да ми  изпрати тибетска гъба.
Виж целия пост
# 389
ofeliika ела при мен  Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия