Активия

  • 1 400
  • 21
# 15
Ям си всеки ден Активия и няма абсолютно никакъв ефект на разслабване - просто почти мляко с почти плодове, ама не е лошо Wink
Виж целия пост
# 16

 Peace Но има хора, може би по-чувствителни, които ги боли корем след поемането на Активия. Аз лично не давам на сина ми, но нямам точна обосновка защо.
Виж целия пост
# 17
Дъщеря ми е на година и три месеца и почти през ден и давам.Не съм забелязала да я разхлабва,но много и харесва Peace
Сина ми не ще да яде,но той си е злояд.
Виж целия пост
# 18
По пронцип данонци влагат доста подобрители и консервант в продуктите си - може би затова някои деца реагират така с разхлабване на стомаха. Аз лично с Данон започнах след втората година на малката.
А иначе един интересен линк, който намерих изобщо за киселото мляко и неговото качество в България. Статията е старичка, но е доста актуална и днес.

http://www.b-spam156-/show_story.html?issue=288283356&media= … p;story=288285218
Виж целия пост
# 19
Няма разхлабващ ефект, а регулиращ.
Една мама от Германия беше писала преди време, че за разстройство, нейният лекар препоръчал да дава такова мляко на детето си.
Април месец малката се разболя, докато бяхме в Щатите и лекарят от спешното там и на мен ми препоръча да давам това мляко успередно с антибиотика, за да избегна евентуално разстройство  Thinking
Някой друг чувал ли е тази теория  newsm78
Виж целия пост
# 20
Да и не само заради разстройво... Антибиотика унищожава полезните бактерии в червата, а Активия (всъщност истинското кисело мляко) ги набавя. А те са необходими не само за храносмилането, но въобще за имунитета.
Виж целия пост
# 21
Аз пак ви казвам, ако чакате в данонските млека да има лактобацилус, ще има да чакате! Ако искате да има ефект - възстановяване на чревна микрофлора и всички имуностимулиращи и полезни действия на лактобацилуса, тогава потърсете кисело мляко, ама нашенско. Данонското е наблъскано със стрептококус термофилус и минимални , незабележими количества от лактобацилус.
А критерият за мляко с поне малко лактобацилус - вкисване до 72 часа и принципно по-кисел вкус, а ако имате нерви да пробвате - ако може да заквасите прясно мляко! Когато е необходимо с лечебна цел да се набавят лактобацилус, тогава е по-добре да се потърсят специалните пробиотични храни, където концентрацията на лактобацилите е много по-голям.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия