тук в индивидуални формички...
а тук като малка торта
Продукти за 6 порции (или една форма от 850 ml):
-150 gr бисквити, най-добре тези с канела “hacendado” на Mercadona
-70 gr. Меко краве масло
- 225 gr. Aнанас от консерва/на парченца
-130 ml. (1/2 чаша) тъмен ром
-200 gr шоколад
-30 gr.тъмна захар
-3 големи яйца
-30 ml много силно кафе
-1 пакетче желатин “royal”.
-300 ml. сметана
Отделяме белтъците на яйцата и ги разбиваме на сняг със щипка сол .Ако имате под ръка Crеmor tаrtaro , сега е момента да сложите една щипка. Cremor tartaro в Испания може да се намери в добрите дрогерии и в аптеките с лаборатория.Служи за стабилизатор на разбити сметани и белтъци.
Смиламе бисквитите и прибавяме размекнатото масло.Трябва да стане сместта като галета,ето така:
Изсипваме сместта на дъното на тортена форма и притискаме добре.Слагаме в хладилника за 1-2 часа
Този път направих сместта в два отделни метални обръча и в една малка форма за торта/850 мл.Действа се по същия начин.За по-лесно освобождаване на муса от формите,аз слагам прозрачно домакинско фолио
Смиламе с кухненски робот парченцата ананас със две лъжици ром .Полученото пюре изсипваме върху пласта с бисквити
Разтопяваме шоколада в микровълнова фрна заедно с 3 супенилъжици сметана
Разтваряме желатина в малко хладка вода
В широка и удобна купа разбиваме... жълтъците със захарта,кафето разтворения желатин и накрая рома,прибавяме шоколадовата смес
Всичко това внимателно,лъжица по лъжица смесваме със разбитите на сняг белтъци
Полагаме шоколадовия мус върху пюрето от ананас и слагаме в хладилника до пълно охлаждане
Преди сервиране украсяваме със разбита сметана ,шоколад и плодове по избор.
Поглед отгоре
Крайният резултат:
източник: www.mundorecetas.com