Прочутия сладко-кисел сос... и още от китайския народ

  • 194 565
  • 181
# 120
  Сласко-киселия сос отива ли на риба?И на каква? Rolling Eyes
Thinking мерлуза, толстолоб, филе акула, такива неща с ненатрапчив вкус.
Виж целия пост
# 121
  Благодаря,Кремче Ванилия! Simple Smile
Виж целия пост
# 122
   Сласко-киселия сос отива ли на риба?И на каква? Rolling Eyes
Thinking мерлуза, толстолоб, филе акула, такива неща с ненатрапчив вкус.

Няма значение каква е , важното е да е панирана. Peace
Виж целия пост
# 123
  Панирана ли?Хммм.... Thinking
  Как се панира "китайската" риба?Яйце-галета-яйце?Или?
Виж целия пост
# 124
Може би те панират с нишесте, но и с брашно става или пробвай с готовите замразени хапки.
Виж целия пост
# 125
Няма значение каква е , важното е да е панирана. Peace
[/quote]

Ми панирай си една скумрия или сьомга и пробвай, няма да се разтакавам в обяснения, щото само като си го представя и е бляк!  Sick
Виж целия пост
# 126
А нещо с водорасли?
Виж целия пост
# 127
Може би те панират с нишесте, но и с брашно става или пробвай с готовите замразени хапки.

Панирала съм с нишесте, става много вкусно и панировката не е толкова тежка. по принцип в китайската кухня не използва брашно.
Виж целия пост
# 128
нешестето вместо галета и брашно ли?
Виж целия пост
# 129
Някой знае ли рецептата за Пиле с ананас и Пилешко месо в Гнездо (мисля че така се казваше - прави се на подложка от пържени картофи и зеле, ама как точно  newsm78). Имам и едно любимо свинско - Свинско с картофи, ама нямам рецептата... чудя се дали ако направя сладко-кесело свинско и добавя пържени картофи в соса ще се почучи  newsm78
Виж целия пост
# 130
...а кво е това натриев глумат изобщо не съм го чувал и дори несъм го практикувал през работната ми сесия и си нямам и на идея, ест., че може и без него Simple Smile
Всъщност това на което ти му казваш "китайска сол" в повечето рецепти, разпространени по нашите сайтове е въпросния натриев глутамат.
 Peace
[/quote]
Е тя китайската сол е много вкусна, бие на чипс, само че като примерно изядеш една лъжица и вече ти нагарча а не е солено Simple Smile иначе я ползват много!!!

А някой открил ли е соев сос, който максимално да се доближава до този в ресторантите? Защото вече няколко вида купувам и повечето ги хвърлям Sad
Повечето ресторанти зареждат ето от този - http://www.nay-mag.com/product_info.php?cPath=9_121&products_id=220

 Whistling Whistling Whistling в ресторантите го квасат яко, примерно 5 кила захар + 5 кила сол на котлона, малко вода и примерно на 10 литра от това нещо слагат 1 литър оригинален соев сос. Иначе е много скъп, аз си спомням една туба (4.8 литра) струваше 25 лева. Не си мислете че това по масите е оригинален соев сос. Оригиналния соев сос е мноо по тъмен и като го насочите към лампата не трябва да прозира, като мастило. А още и е плътен и цапа много Simple Smile - трудно се пере.


наскоро си ям БГ супите само с пържено яйце вътре. Примерно пилешка супа. Нали сервирате я топла и поставяте едно пържено яйце на омлет само, че го бъркайте докато пържете за да стане на парчета а не едно цяло и после директно в топлата супе. Става "убиец", направо мозъка ми изтръпва  #Crazy Grinning Grinning Grinning
Виж целия пост
# 131
.
Виж целия пост
# 132
 book
Виж целия пост
# 133
Здравейте момичета wavey

Страхотни рецепти.Hug Когато ходя в кит. ресторант, винаги си поръчвам  нещо със С/К сос (любимата ми добавка), защото до сега незнаех в какви пропорции се прави. Току що свалих ориза със зеленчуците от котлона... Соса е вече готов.. Остава само да се насладя на ястието. smile3508
Не съм очаквала, че домашно направените китайски ястия могат да бъдат също толкова вкусни, колкото и от ресторанта, само че естествено в пъти по-хигиенични  Peace

Единственото нещо, което промених по рецептата за соса е, че вместо кетчуп и нишесте сложих направо лютеничка-стана страхотно сосче!!!  love001

Поздравки

ииии Бон Апетит   chef
Виж целия пост
# 134
Ще се опитам да правя туршията защото я обичам много.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия