Прочутия сладко-кисел сос... и още от китайския народ

  • 194 193
  • 181
# 15
Тъй като имам едно зайче как мислите дали мога да го направя по рецептата за пилешко?
Т.е. ясно че мога да го направя, ама дали ще се получи добре newsm78
Виж целия пост
# 16
Тъй като имам едно зайче как мислите дали мога да го направя по рецептата за пилешко?
Т.е. ясно че мога да го направя, ама дали ще се получи добре newsm78

Ами, да, защо да не е вкусно  Grinning
Заешко в сладко-кисел сос  Whistling
Виж целия пост
# 17
А паниран заек е....асолютна вкусотия. И пак може да се гарнира със сос.
Виж целия пост
# 18
Леле, каква вкусна темичка!   chef
Виж целия пост
# 19
Станала съм спец на Пиле в сладко- кисел сос  bowuu Мъжът ми е възхитен, а аз ставам все по- добра с всеки следващ път, когато го приготвям  Grinning
Виж целия пост
# 20
Станала съм спец на Пиле в сладко- кисел сос  bowuu Мъжът ми е възхитен, а аз ставам все по- добра с всеки следващ път, когато го приготвям  Grinning
Давай рецептата веднага!  Rolling Eyes
Моля!  Sad
Виж целия пост
# 21
Този път ще се отчета, защото преди време съм те пропуснала  Heart Eyes


400 г пилешко филе
1 ч.ч.компот от ананас
1 ч.ч.пилешки бульон
150 г грах ( млад )
1 глава лук
по 1 залена и 1 червена чушка
1/4 ч.ч. ябълков оцет
3 с.л. сухо бяло вино
2 с.л. соев сос
1 с.л. мед
2 с.л. олио
1 ч.л. царевично нишесте
1 ч.л. смлян джинджифил

Пилешкото филе се нарязва на хапки. Смесва се половината от соевия сос, виното, джинджифила и се мариноват хапките за 1 час.
Слагат се в тенджерка нарязаните чушки, лука ( на филийки ), граха и се задушават докато омекнат леко. Изваждат се в чиния. В тенджетата се налива бульона, меда, оцета и останалия соев сос и се оставя да заври.
Нарязва се ананаса на кубчета се оставя да се изцеди..Разтваря се нишестето към ананасовия сок и постепенно се прибавя към соса. След като заври температурата се намаля и се оставя да къкри докато леко се сгъсти, бърка се постоянно.
Добавят се хапките и се задушават до омекване. След това се слагат ананаса и задушените зеленчуци и след минута ястието е готово. Поднася се върху задушен ориз.


Виж целия пост
# 22
  bouquet
Виж целия пост
# 23
много вкусни рецепти. непременно ще ги пробвам   chef
Виж целия пост
# 24
Тарталета, благодаря ти за рецептата!   bouquet
Ние с мъжа ми обожаваме пиле в сладко-кисел сос.   chef
Виж целия пост
# 25
Тарталета, едно огромно Благодаря!   bouquet
Виж целия пост
# 26
Моля, моля, за нищо. Ама вземете да я пробвате и да се похвалите с добри резултати.
Виж целия пост
# 27
Девойки, специални благодарности за тези, които са дали рецепти. Обожавам китайска кухня и нямам търпение да пробвам да сготвя нещо от рецептите ви  bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 28
Сосчето и аз го направих, стана много вкусно. Peace
Виж целия пост
# 29
А аз само като чета рецептата на Тарталетка и направо слюноотделям вече...Нямам търпение да я опитам скоро Heart Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия