Арабска кухня-изпитани рецепти

  • 265 202
  • 726
# 540
Maйка ми и тя започнала да наднича в арабските рецепти и  току да ни изненадва с по някое ястие:-)
Виж целия пост
# 541
преди месец се върнах от Тунис. Храната беше просто неописуемо отвратителна .Основното което ядат е техният кус -кус полят обилно с шавран.Мириса който се носи от него е бляяяяк.Общо взето извън  хотела  където имаше шведска маса с европейска храна , навън си ходех вечно гладна .
Виж целия пост
# 542
аз съм "за", предполагам не само аз  Laughingочакваме предложение за ресторант  Sunglasses
За ресторант, надявам се, че hadil,  ще помогне, аз знам само Ливанския до МОЛа на" Стамболийски"......
Виж целия пост
# 543
sigma, доста грубо изказване, но всеки си има право на мнение и собствен вкус. Вярвам не си очаквала европейска кухня в Магребска страна... Или пък си взела евтин пакет за екскурзията, и всичко в този случай е ниско качество  Peace
Виж целия пост
# 544
преди месец се върнах от Тунис. Храната беше просто неописуемо отвратителна .Основното което ядат е техният кус -кус полят обилно с шавран.Мириса който се носи от него е бляяяяк.Общо взето извън  хотела  където имаше шведска маса с европейска храна , навън си ходех вечно гладна .

Аз също преди около месец се върнах от Тунис пък не съм умрял от глад. Напротив имаше несполучливи кулинарни дегустации, но имаше и фантастични. Въпрос на вкус естествено, но не бих си позволил от мнението ми да лъха тон на отвращение и неуважение. В края на краищата никой нито ви е канил в Тунис, нито пък на сила ви е завлякъл там. Да не забравяме, че нито аз нито пък вие сме единствените туристи в Тунис посещават го все пак около милион хора и продължават да го посещават.

Дали няма да е лошо да си отворите публикациите си от профила си, да прочетете първото изречение от публикация № 4 (към 12:45) и да се запитате вашата мисъл не се ли отнася с пълна сила и за вас.

Виж целия пост
# 545
аз съм "за", предполагам не само аз  Laughingочакваме предложение за ресторант  Sunglasses
За ресторант, надявам се, че hadil,  ще помогне, аз знам само Ливанския до МОЛа на" Стамболийски"......
ooo, там са много далече от хубава кухня.
Много хубав беше ресторанта в Хотел София, не знам дали още съществува. Не може да няма някой по-хубав такъв. Аз няколко години изобщо не бях ходила в София, но сега ще ми се налага да ходя всеки месец, така че- полезно ще ми е инфото от първа ръка.
Виж целия пост
# 546
монди4, май имаш студентка ли там? или цру ве4е не ми работи? Peace Hugох, как ви завиждам за срещата! да мога да се пренеса, зор  нямам по софето да се мотая, но за спявка  по арабски ,ще взема да открия най-после телепорта! Mr. Green
Виж целия пост
# 547
marsy, ти в БГ понякога не се ли завръщаш?? Ако, да, то винаги можем да организираме нещо в твоя чест  Simple Smile
Виж целия пост
# 548
,аз току се прибрах преди 45 дни! но по арабски не сме намерили къде да се видим във варна! май само при монда става,ама като сме една тумба народ с малки деца и бебета, дето са пипалковци, не сме за закрито! дай боже другият път!  bouquet
Виж целия пост
# 549
Момичета, хапвах страшно вкусни сладки , едни такива кръглички със сусам, мисля че се казват - баразек  newsm78
Ако някой знае рецептата нека я напише, моля .
Много искам да ги направя   chef
Виж целия пост
# 550
Момичета, хапвах страшно вкусни сладки , едни такива кръглички със сусам, мисля че се казват - баразек  newsm78
Ако някой знае рецептата нека я напише, моля .
Много искам да ги направя   chef

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=193235.msg5729377#msg5729377
Виж целия пост
# 551
О, Манел привет  Simple Smile точно тези са сладките  Grinning мерси за рецептата   bouquet
Виж целия пост
# 552
Джоджена е задължителна съставка, освен ако не ти е неприятен.
За друго от ситния булгур не се сещам.
Ястията, които знам с булгур се правят  с по-едрия.
Виж целия пост
# 553
http://picasaweb.google.bg/lh/photo/3PESihOFxdNyVtFSjzhfIA?feat=directlink
някой питаше за патладжана за макдуз- ето така изглежда
Виж целия пост
# 554
Момичета един выпрос. Днес една приятелка мароканка, щеше да идва и да готвим обаче се разболя. Щахме да правим кус-кус ( еидн такыв дребничык), с отделно пиле с една подправка "ras el hanout rouge" ( била мароканска подправка смесица от много неща), и сым купила тиквички, лук, мрокови, патладжан, магданоз и листа целина и месото е пиле. Нямам никаква идея как да сготвя кус-куса ( намям специална тенджера), нито как да приготвя продуктите с тази подправка. Кажете ми моля ви се, някоя лесна рецепта за вкусен кус-кус  и за останалите неща. Прочетох една - в която кус-куса го правите на пара и разни памучни кырпи, но з амен това е виж пилотаж. Имат ели нещо като за начинаещ? Thinking Не можах да намеря тук форум на майките от Мароко, затова пиша в този форум....
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия