Арабска кухня-изпитани рецепти

  • 265 162
  • 726
# 30
Имам приятели Ливанци, от които знам няколко рецепти  Heart Eyes
Онзи ден правих /ще се опитам да опиша  Mr. Green/.
Не мога да готвя по рецепти или да казвам такива  ooooh!
При мен е едно към гьотере  Crazy
Продукти:
3-4 тиквички;
2-3 глави кромид лук;
1 пакетче кайма;
1 фикс за сос бешамел /от тези на маги/;
кашкавал.
Начин на приготвяне:
Сварявам цели тиквичките за максимум 5 мин.
Обелвам и разрязвам по средата.
Издълбавам и редя в тавичка.
Каймата и лука се запържват и получената смес се слага в издълбаните лодки.
Приготвям готовия сос бешамел, прибавям настърган кашкавал и слагам вържу лодките.
Ми това е /може и да съм пропуснала нещо  Mr. Green/
Казаха ми че със средата на тиквичките на сутринта с масло и яйца ставала вкусна закуска, но не я направих  ooooh!
Виж целия пост
# 31
...да,арабско е.Казва се наммура-много популчрно ш Сирия и Ливан

Ядох страхотен сладкиш, който се прави когато се роди бебе  Peace

Да не е това  newsm78
Виж целия пост
# 32
...да,арабско е.Казва се наммура-много популчрно ш Сирия и Ливан

Ядох страхотен сладкиш, който се прави когато се роди бебе  Peace

Да не е това  newsm78
Тооочно това е!
Виж целия пост
# 33
...да,арабско е.Казва се наммура-много популчрно ш Сирия и Ливан

Ядох страхотен сладкиш, който се прави когато се роди бебе  Peace

Да не е това  newsm78
Тооочно това е!
Hug
Виж целия пост
# 34
 Рецепта на един арабски сладкиш, знам я от приятел от Палестина.
Продукти: 1пак масло 125 г, 3 суп лъж какао, 1.5 ч.ч захар, 10 с. л . вода
Омесва се в малка тенджерка и се слга да заври за 2-3 мин, докато се стопи захарта. От тази смес се оставя 1 чаша за глазура. Към останалата смес се прибавят 3 жълтъка, 1 бакпулвер, 1ч. ч. брашно и се разбива с миксер.3 белтъка се разбиват на сняг и към тях се прибавя сместта.Разбърква се леко и се пече в намазна с манина тавичка. При печене не се надува. След като изтине се маже с отделената глазура. Нарязва се на ромбчета и се сервира студен.
 
Сладкиш
Продукти: 3 ч грис, 3 чаши кис мляко,2 чаши захар, 1 л. сода бикарбонат, 1шепа кокос стърготини
Смесваме продуктите, разбъркваме, изсипваме в намазана с масло тавичка. Пече се в умерена фурна. След опичане се залива със сироп от 2ч захар и 1.5 ч вода.След изтиване се сервира
Виж целия пост
# 35
Някой приготвя ли си сам нахута.Последния път купих от Женския пазар, но беше ужасен.Толкова газ изхабих и нищо не стана.
Аз го правя за гарнитура на риба по португалска рецепта.
Виж целия пост
# 36
Някой приготвя ли си сам нахута.Последния път купих от Женския пазар, но беше ужасен.Толкова газ изхабих и нищо не стана.
Аз го правя за гарнитура на риба по португалска рецепта.

Аз също го купувам от Женския пазар. Накисвам го от предната вечер, варя го в тенджера под налягане около 15 минути. Вчера пак варих, замотах се и го оставих около 20 мин, за малко да стане на каша. Simple Smile
Виж целия пост
# 37
Направих арабския сладкиш с гриса. На вкус е супер  Hug , но на вид не можах да го докарам.  ooooh!

Виж целия пост
# 38
Radina, с кои пропорции го направи - по предната рецепта -  2 ч. ч. грис, 125 гр краве масло, 2 кофички кисело мляко, 2 ч. л. сода бикарбонат, 2 ванилии, или по тази на  bonetty - - 3 ч грис, 3 чаши кис. мляко,2 чаши захар, 1 л. сода бикарбонат, 1шепа кокос стърготини.
 
И аз имам намерение да го спретна, но се чудя по коя от двете newsm78.
 
Виж целия пост
# 39
Първата рецепта  Peace
Обаче май така като се замисля направих грешка newsm78 След като запържих гриса, не го махнах от котлона, а добавих в него млякото, като разбърках стана на трохи. Ако някой го е правил нека каже така ли трябва да стане  newsm78

Ето снимка  Embarassed
Виж целия пост
# 40
1 купичка булгур/едър/-на 1 купичка булгур-1и1/2 вода
3-4 картофа
2-3 моркова
2 скилидки 4есън и магданоз
накисва се булгура за 30 мин. в топла вода
обелените и нарязани на по едри кубчата картофи и моркови се задушават леко с олио залива се с 1 купичка вода и се оставя да заври .като заври се добавя булгура ,посолява се  и се изчаква пак да заври след това се долива останалата 1/2 вода след като пак заври се намаля огъня на най слабо,когато остане без жода се сваля от огъна и се оставя на затворен капак,забравих да спомена през цялото време докато се готви е на затворен капак,
счукват се чесъна и нарязания на ситно магданоз и се объркват с готовия ве4е булгур
Виж целия пост
# 41
Първата рецепта  Peace
Обаче май така като се замисля направих грешка newsm78 След като запържих гриса, не го махнах от котлона, а добавих в него млякото, като разбърках стана на трохи. Ако някой го е правил нека каже така ли трябва да стане  newsm78

Ето снимка  Embarassed
ауууу,на мене ми изглежда разкошно! Crazy
И аз ще го пробвам,ама първо да изядем сладкиша,който имаме в момента!
Виж целия пост
# 42
Много обичам булгур във всичките му разновидности, подобни на салатата Табуле или като рецептата с картофи и моркови, но досега винаги съм си купувала булгур, който се вари - от натрошено жито. Не съм намирала такъв, който само се накисва във вода и е готов. В кои магазини мога да намеря такъв булгур? Аз купувам булгур от диетичните магазини или диетични щандове в големите маркети.
Виж целия пост
# 43
чакай и тук да се запиша, че съм голям фен на ориенталната кухня  bowuu
Виж целия пост
# 44
Много обичам булгур във всичките му разновидности, подобни на салатата Табуле или като рецептата с картофи и моркови, но досега винаги съм си купувала булгур, който се вари - от натрошено жито. Не съм намирала такъв, който само се накисва във вода и е готов. В кои магазини мога да намеря такъв булгур? Аз купувам булгур от диетичните магазини или диетични щандове в големите маркети.
Има два вида- ситен и едър. Ситния се използва за таббулето, а едрият- за къббе и други готвени ястия. Има го в арабските магазини на ....забравих как се казваше пазара в София, нека мамите от СФ кажат.
Също така там могат да  ви смелят и месо за кафта- с подправките, всичко- готово за скарата- за кафта/ или Адана кебаб,както му казват в Турция/.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия