Арабска кухня-изпитани рецепти

  • 265 195
  • 726
# 75
при нас  млухията е тотално разли4на като технология на приготвяне и вид!
Виж целия пост
# 76
Я кажи как я приготвяте вие, марси?
Ккаво и е различното на вида? Не е ли като ливанската и египетската? ПШрясна като е, не изглежда ли така?
Виж целия пост
# 77
Може ли да допълня? И да дам вариация...
Млухието е всъщност юта. Аз я правя със суха, но на цели листа. За да не се лигави, я мия продължително със студена вода. Правя я на топки и така....докато стре да се" лигави".
А с прясна ства по-вкусно, но за съжаление тук няма.
Къзбара- е кориандър на български. Ползва се смлян.


Да, както винаги трябва да минава някой след мен да уточнява, защото аз редовно спя докато пиша ooooh! Laughing.
Това е един от начините за готвене на млохия .
Има много рецепти.
В Дамаск знам, че я правят доста "суха".Не съм яла такава, нито прясна.
Монда, мерси за допълнението Hug.Нямах идея, че се нарича - юта .

Виж целия пост
# 78
Може ли да допълня? И да дам вариация...
Млухието е всъщност юта. Аз я правя със суха, но на цели листа. За да не се лигави, я мия продължително със студена вода. Правя я на топки и така....докато стре да се" лигави".
А с прясна ства по-вкусно, но за съжаление тук няма.
Къзбара- е кориандър на български. Ползва се смлян.


Да, както винаги трябва да минава някой след мен да уточнява, защото аз редовно спя докато пиша ooooh! Laughing.
Това е един от начините за готвене на млохия .
Има много рецепти.
В Дамаск знам, че я правят доста "суха".Не съм яла такава, нито прясна.
Монда, мерси за допълнението Hug.Нямах идея, че се нарича - юта .


Сервират ориза, а върху него изливат млухието с месото..И след това се изцежда лимон отгоре.
Виж целия пост
# 79
Сервират ориза, а върху него изливат млухието с месото..И след това се изцежда лимон отгоре.

Аз ги предпочитам по отделно  Laughing.Не съм го виждала този начин на сервиране.
Виж целия пост
# 80
Сервират ориза, а върху него изливат млухието с месото..И след това се изцежда лимон отгоре.

Аз ги предпочитам по отделно  Laughing.Не съм го виждала този начин на сервиране.
Явно вариациите са много.
А яхния боб с ориз/отделно /?
Виж целия пост
# 81
А яхния боб с ориз/отделно /?

Това не го разбрах  Rolling Eyes.

Виж целия пост
# 82
А яхния боб с ориз/отделно /?

Това не го разбрах  Rolling Eyes.


Дали си виждала да се приготвя боб яхния, която да се сервира с ориз. Както Млухието се сервира с ориз. Аз бях много изненадана като го видях за първи път. Християните често го приготвят по време на постите си.
Виж целия пост
# 83
Дали си виждала да се приготвя боб яхния, която да се сервира с ориз. Както Млухието се сервира с ориз. Аз бях много изненадана като го видях за първи път. Християните често го приготвят по време на постите си.

Виждала съм бял боб сготвен като яхния с кайма и доматено пюре.С него като гарнитура/отделно сервират ориз  Rolling Eyes.Май съм свикнала със странностите и не ми правят впечатление Confused
Виж целия пост
# 84
ох май ще се пише пак, снощи то4но пишех на една форумка за млухията! та така стрита на прах 100гр  млухия, 3-4 4ерпака зехтин, няколко литра гореща вода, табел 1 лъжица, 1 л 4ервен пипер лют, доматено пюре(салца от консерва голяма лъжица), 4есън с4укан, дафинов лист! по желание два пипера, може люти, един домат, лук на 4 срязан, последните в дома ми не се слагат!та така се процедира, слага се  зехтина и млухията да се омесят добре и да няма бу4ки да стане  каша като се слага да се запържи леко(заради гор4ивия вкус)така  след което се налива водата като се бърка за да няма  бу4ки и да стане на рядка каша, налива се на 3/4 висока тенджера, предполагам 5-6литровите!вари на силен огън докато поизври и намлее водата, като стана на половина  се намалява , и се прибавя, предварително приготвеното месо, телешко , намазано със зехтин малко, 4есъна, доматеното пюре и сол и 4ервения пипер, лют,табела, дафиновия лист! вари се поне още 1.5 4аса на тихо къкрене, готово е когато олиото изплува отгоре и се покрие с маслен пласт! ако се налага се посолява при последното варене!пипер, домат и лук ,ако се слагат се слагат окло 15 мин преди да се  оттегли! някой прибавят малко канела или 4ерен пипер!сервира се с табун ,горещ, ухаещ на надебеляване, хахахаха!

http://www.khaoula.com/mloukhia.htm
Виж целия пост
# 85
сервира се с табун ,горещ, ухаещ на надебеляване, хахахаха!

http://www.khaoula.com/mloukhia.htm
а какво е табун? Ориз или хляб?/ и двете ми ухаят на надебеляване? Laughing
Виж целия пост
# 86
табун е  хляб , месен ръ4но и много вкусен да му се невиди заради такива  екстри станах пак кръгло кюфте
Виж целия пост
# 87
табун е  хляб , месен ръ4но и много вкусен да му се невиди заради такива  екстри станах пак кръгло кюфте
Е,пожелавам ти скоро кафта  да станеш:-)
Виж целия пост
# 88
табун е  хляб , месен ръ4но и много вкусен да му се невиди заради такива  екстри станах пак кръгло кюфте
marsy,давай рецепта за табун!
Други не знам дали ще забъркам,ама един хляб,барем мога!
Виж целия пост
# 89
монди, ти що ми мислиш тъй лошо, готинка съм си! ама башка  за кюфта не съм давала рецептата от нашия край ,трябва да спре да ме мързи да пиша! Mr. Green newsm78
пина, аз ли4но го ям, обикновено го купуваме от бедните жени ,които си вадят хлява и хранят семйствата си от месене  на хляб,но ще питам!  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия