манджи с лозови листа

  • 8 529
  • 20
# 15
А липовите листа как са на вкус? Доближават ли лозовите?
Ама готви ли се с тях, аз мислех, че са само за чай  newsm78
Виж целия пост
# 16
 
А липовите листа как са на вкус? Доближават ли лозовите?
Ама готви ли се с тях, аз мислех, че са само за чай  newsm78

 Grinning, за чай се ползва само цвета на липата, сърмите се правят от листата.
Виж целия пост
# 17

 Grinning, за чай се ползва само цвета на липата, сърмите се правят от листата.
Леле, много съм изостанала!
Благодаря ти, че ме светна, ще взема да пробвам!  Peace
Виж целия пост
# 18
Друг вид сармички, макар че не са точно сармички в истинския смисъл на думата:
Предварително се изкисва във вода сирене. Нарязва се на парченца горе-долу колкото кибритена кутийка. Отделно се приготвя смес от счукан чесън и олио. Във всяко лозово листо се слага парче сирене, което се намазва с чесновата смес. Загъват се и се пекат на скара. Страхотно върви с вино. Ако сиренето не е изкиснато, стават много солени.
а листата трябва ли да се попарят предварително, или може и пресни  newsm78
Виж целия пост
# 19
Правила съм ги само с попарени, не знам дали ще се получи с пресни. Дали няма да залепнат на скарата и да прегорят? Попарените все пак са мокри и на скарата се опичат, а суровите са сухи.
Виж целия пост
# 20
Правила съм ги само с попарени, не знам дали ще се получи с пресни. Дали няма да залепнат на скарата и да прегорят? Попарените все пак са мокри и на скарата се опичат, а суровите са сухи.
Благодаря! Днес взех листа и утре смятам да ги пробвам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия