Варените гевреци!

  • 27 203
  • 61
# 15
Много благодаря за рецептите, обезателно ще се пробвам. Не ми звучи трудно. Винаги съм смятала, че вареното е просто някаква фраза, а не буквално. Да не се разпаднат във водата? И защо се слага мед?
Виж целия пост
# 16
Много благодаря за рецептите, обезателно ще се пробвам. Не ми звучи трудно. Винаги съм смятала, че вареното е просто някаква фраза, а не буквално. Да не се разпаднат във водата? И защо се слага мед?

при печенето от меда стават златисти. а и аз искаш да ги поръсиш със сусам или маково семе, то те се задържат на геврека и не се ронят. Peace
Виж целия пост
# 17
Варени гевреци
500 г. брашно
1 суха мая + 1 ч.л. захар + 1 с.л. сол
1 ч.ч. топличка вода /за меко тесто/
Омесва се тесто и се оставя на топло петнайсетина мин да втаса. Оформят се гевречетата, подреждат се в набрашнена тава и се оставят пак да втасат. През това време се слага на котлона една тенджера с вода с 2 с.л. мед или глюкоза. Като заври се пускат гевречетата за около 3-4 мин. Поръсват се с мак, сусам или каквото ви харесва и след като поизсъхнат се пекат в загрята на 180 - 200 С фурна
 това е рецепта та,но не помня от къде съм я копнала.Може да е и форумска.
Не съм я пробвала.
Успех на мераклиите! Laughing
Мдам, аз съм я пускала тая. Имайте предвид, че бая се надуват, мойте останаха почти без дупка Joy Да го предвидите при оформянето. Иначе са отвратително вкусни  Peace
Виж целия пост
# 18
Иначе са отвратително вкусни  Peace

 Joy

Не искам да ги ръся с нищо, ще сложа мед,  дано не станат сладки? 
Виж целия пост
# 19
Иначе са отвратително вкусни  Peace

 Joy

Не искам да ги ръся с нищо, ще сложа мед,  дано не станат сладки? 
Няма страшно,меда само ги гланцира и стават с хубава коричка.Той е за това.Успех и приятен апетит.
Виж целия пост
# 20
Не искам да ги ръся с нищо, ще сложа мед,  дано не станат сладки? 
Абе ръсни нещо, да'нти свиди  Mr. Green Барем мак, сусам....
А за меда точно ти е казала зайка - не ги прави сладки.  Ай да се похвалиш после   chef
Виж целия пост
# 21
Абе ръсни нещо, да'нти свиди  Mr. Green Барем мак, сусам....

А, не ми се свиди, не обичам. Мъжът ми е голям фен на сусама, може на неговите да ръсна  Laughing
Виж целия пост
# 22
се пекат най-отдолу във фурната.

Пак питане - най-отдолу ще рече без тава, така ли? Директно на печката. В моята не съм сигурна дали ще стане. А ако са в тава, да я мажа ли с олио, какво? Сори, ама хич не знам. Тези, купените, отдолу са били точно като печени директно на плочата.
Виж целия пост
# 23

Пак питане - най-отдолу ще рече без тава, така ли? Директно на печката. В моята не съм сигурна дали ще стане. А ако са в тава, да я мажа ли с олио, какво? Сори, ама хич не знам. Тези, купените, отдолу са били точно като печени директно на плочата.

как без тава? слагаш тавата на най-долното улейче или там както се вика.

тези дето ги продават не ги ли пекат в каменна пещ, т.е. без тава? ама в къщи в тавата. аз ги правя даже по-малки, за да се съберат повече в тавата, че ако са големи като тези дето продават, ще печа по 2-3 само наведнъж.

ако имаш камък за пица във фурната разбира се можеш да го ползваш Peace
Виж целия пост
# 24
Разбрах, благодаря ти   bouquet
Виж целия пост
# 25
Станаха ли гевреците?
Виж целия пост
# 26
Хайде сега аз да ви кажа истинската рецепта!

1 кг готово тесто за хляб
2 пълни супени лъжици сода за хляб
едра сол - по желание

От тестото се оформят около 15 малки гевречета и престояват 20 мин. на стайна температура.
В тенджера се слага да заври 1л вода. Във водата се добавя содата за хляб и се изчаква да кипне отново. Всяко геврече се пуска поотделно във водата и се брои до 30 (30 сек демек). Вади се с решетеста лъжица, посипва се със сол и се поставя в тавичката за печене.
Гевречетата се слагат в студена фурна, включва се на 200 градуса и се пекат около 20 минути.

Да ви е сладко!

Виж целия пост
# 27
Станаха ли гевреците?

Ей сега отивам да ги правя.   chef

Еделвайс, ново 20  Shocked Тук не продават готово тесто  Sad Няма ли да станат другите? Така или иначе избор нямам, отивам да се пробвам, после ще докладвам. Ако не се обадя, не са станали  Laughing
Виж целия пост
# 28
Аааа, непременно да се обадиш какви са станали, че знаеш ли откога те чакам да опиташ.
Така ми са се прияли гевречета...Сега съм на диета, но първия ми ден почивка , ще си ги направя.
Виж целия пост
# 29
И аз чакам  Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия