питане за меда

  • 2 778
  • 24
# 15
За да се маже по-лесно на филия,разбърквам в малка чашка мед и масло,става перфектно. Peace

Обожавам тази смес, как ме подсети и как ще си хапна  Grinning
Виж целия пост
# 16
А като се пече с мед Confused? Правя меденки често, моите ги обичат дополовина топнати в шоколад за закуска, канцерогенни ли стават  Tired?
Виж целия пост
# 17
значи съм яла канцерогенен мед до сега  Sad  другият път ще внимавам,но тези 40 градуса как ще ги меря,не знам...  Ill
Виж целия пост
# 18
Не го разтопявам. Обичам го захаросан.
Но пък го слагам във врял чай. Явно не трябва така.
Ще си взема бележка.
Виж целия пост
# 19
Ние произвеждаме мед от 5 години. Пресния пчелен мед е с консистенцията на гъсто олио. С промените в сезоните и съответно температурата меда става все по гъст и се захаросва. Оставяли сме мед на вилата, която е на височина 1500м надморско равнище и там захаросването р почти като фин крем и аромата на билките е още по- силен. Наистина не е желателно да се разтопява. На водна баня  и то на не повече от телесна температура, иначе се губавят полезните съставки. Дали става вреден не знам.
Виж целия пост
# 20
За да се маже по-лесно на филия,разбърквам в малка чашка мед и масло,става перфектно. Peace

Обожавам тази смес, как ме подсети и как ще си хапна  Grinning

Ще ви подсетя за още по-калорична, но още по-вкусна смес. Мед+тахан.  Heart Eyes
Виж целия пост
# 21
За да се маже по-лесно на филия,разбърквам в малка чашка мед и масло,става перфектно. Peace

Обожавам тази смес, как ме подсети и как ще си хапна  Grinning

Ще ви подсетя за още по-калорична, но още по-вкусна смес. Мед+тахан.  Heart Eyes

И аз обичам така,но дъщеря ми не го накусва тахана.Но мед обожава,което много ме радва,куса го с лъжичка,пие го в чай и го яде  на филия.
Виж целия пост
# 22
Мисля, че истинския мед се захаросва с времето, т.е. не се вади захаросан от питата. Яла съм мед от пита директно с восъка и там каквото друго има (прополис ала-бала  Crazy) - ммммм  Mr. Green
Най-обичам акациев мед, незнам някой спомена че не се захаросва, това не е вярно, захаросва се обаче става много светъл почти бял, по това и се познава, че е акациев  Peace
Виж целия пост
# 23
много обичам мед.слагам го в микровълновата на най-ниската степен с една чинийка отгоре и така го разтопявам, като непрекъснато отварям вратичката и проверявам.незная каква е температурата но като го извадя  буркана не е топъл и след това с лъжицата го доразбивам.
имам питане към всички -къде в София може да се купи чист мед от производител?  bouquet
Виж целия пост
# 24
Температурата, на която се загрява медът на водна баня, не трябва да надвишава 40градуса, иначе всички полезни вещества се губят. Това го бях чела някъде, но не си спомням откъде.
Точно така е!  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия