някой пече ли пипер във...............

  • 3 008
  • 36
# 30
А дали ще се получат добре на скара с тефлоново покритие  newsm78 Не е оребрена, от тези планчи гладките.
Идеално ще стане  Peace
И аз така мисля Peace
Откога и се каня на една такава скара  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 31
Или във фурната на грил в една тава - моята фурна е газова, или на грила с въглища на двора. Като печем и всички съседи ни се чудят какво правим. Между другото, печен пипер много хубаво се замразява, белиш, слагаш в торбичка и пъхаш в камерата.
Виж целия пост
# 32
Снощи научих за много мързеляв начин за печене на пипер, но на открито - с газова горелка. Ставало много бързо и женската работа остава само беленето. Което пък било още по-лесно, ако пипера е замразен направо с люспата. След размразяване се махала само с едно движение.
Тая процедура естествено не е за ежедневно готвене, а като почне консерваторията в по-късен етап на лятото Wink
Да не ви звучи като "една приятелка казала на моя позната", източника е опитен кръчмар  Peace
Виж целия пост
# 33
Снощи научих за много мързеляв начин за печене на пипер, но на открито - с газова горелка

Тая процедура естествено не е за ежедневно готвене, а като почне консерваторията в по-късен етап на лятото Wink


 newsm10 това се знае на село... баба така правеше зимнина...Mr. Green

Виж целия пост
# 34
Когато се пекат чушките с газовата горелка беленето изобщо не е удоволствие.  Sad. За замразен пипер не знам, ама за суров определено не е.
Всяка година така печем чушките за лютеница - голямо чоплене пада, защото изгаря бързо и остава една тънка люспичка, която определено не пада с едно движение.  Grinning
Виж целия пост
# 35
пека само на котлон
Виж целия пост
# 36
Винаги го пека в чушкопек Peace
Но знам,че става хубав и добре изпечен и в партигрила.
Една позната пече и в оребрен тефлонов тиган Rolling Eyesнезнам обаче как става там.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия