# 645
Добър вечер на всички в групата, казвам се Петър Петров баща съм на две прекрасни момчета едното на 2г 8м другото на 2месеца.Баткото Мирослав се роди преждевременно в 27-28г.с с тегло 1.250 кг минахме през всичкия ужас както доста от вас за сега всичко се развива добре,имаме само един проблем от близо месец вече с акането ходихме при наблюдаващия педиатър от неонатологията в която беше Мирослав но и от там не можаха да пояснят точно от каде тръгва проблема а той е следния ще започна от самото начало хранен е с фризолак през цялото време от прематюр до посления,после захранен с пюрета както си му е редът сокчета и т.н. след време менюто му стана като нашето без подправките и други неща за които препоръчаха да избягваме.хранисе добре яде всичко както и пие.проблемът е че ако не му сложа мелилкс или свещичка не ака редовно може да минат и дни 3 4.педиатара препоръча изилакс сироп пробвахме и него ефект нямаше странно то е , че му се ака дори чак сяда на земята да се напъва, но нищо или само прицапва или има колкото нокет.а след като успее с помощта на нещо разхлабително акото е доста клисаво твърдо и тъмно.приема плодове зеленчуци абсолютно всичко но без ефект явно диетата не е от такова значение а проблема е друг.ако някой се е сблъсквал с такъв проблем като нашия да сподели как да го преодолеем

здравейте,
попаднах на коментара Ви търсейки друго.
моят син не е недоносен (роди се в 37гс, 3500/49), но имаше абсолютно същият проблем с голямата нужда, най-зле беше между 2 и 3г. До седмица е стискал. Нещата се подобриха след като навърши 3, в момента пропуска до 2-3 дни, но нищо общо с напъването, писъците и целия ужас преди това. Преди това сме имали неуспехи и със свещичка!
Както споменава дамата по-горе, и той беше с атопичен дерматит, не се доказа връзка с белтъка на кравето мляко, но определено нещо го смущаваше. Имахме съмнения и за проблем от сорта на Хиршпрунг.
Препоръчвам ви да го заведете при професор Бранков, аз правих консултация с него, може да му пишете тук в темата
https://www.bg-mamma.com/?topic=726933.msg39182269#new
Виж целия пост