Каква марка зехтин ползвате?

  • 13 380
  • 41
# 15
Коста доро. А доколкото знам пресования зехтин е само за салати.
Виж целия пост
# 16
Коста д'оро за мен е най-добър. Сравнявам с Монини, Олиталиа, Родон (последния ми е най-неприятен на вкус и чакам с нетърпение да ми свърши бултиката)
Виж целия пост
# 17
ние ползваме местен, но има два вида за готвене и салатен! ектра върджин ползваме за овкусяване! другия е наливен и се купува в коли4ества! от една година готвим с олио!за марки каквито са на промоция!
Виж целия пост
# 18
Екстра върджин на Sasso.
Виж целия пост
# 19
Коста Д`оро!
Виж целия пост
# 20
Домашен.Имаме плантация от маслини.Приготвят ни 2 вида.Ръчен-екстра виржин-за салати и друг,с който готвим.По магазините се продават различни видове.От 15г.консумирам,само зехтин.
Виж целия пост
# 21
Благодаря за отговорите,аз като начало мисля да го ползвам за салати,а ако ми хареса вкуса може и за пържене после  Simple Smile
Виж целия пост
# 22
Да допълня, че е хубаво зехтинът да не е в прозрачна бутилка- така не му се губят ценните качества  Peace
Виж целия пост
# 23
ползвам само зехтин-Екстра върджин .студено пресован за салата в стъклена бутилка тъмна , а за готвене в тенекия от 3 литра.
Виж целия пост
# 24
Luglio,екстра върджин,много ароматен,не мога да разбера,кое му е тежкото на зехтина,аз ползвам само зехтин,но не пържа нищо,пека във фурна или на скара,а зехтина така овкусява ястието,ммммм,а за салатка е незаменим  chef
И аз този ползвам, откак отвориха Кауфланд в Шумен. Едно от малкото неща, които купувам от тоя магазин. Преди това ползвах Монини, ама стана 17 лв. А аз олио не ползвам, само зехтин, екстра върджин. Четох някъде, че италианския е най-добър, турски, испански и гръцки били по-кофти.
А може би ви идва тежък зехтина, защото го използвате както олиото, а трябва по-малко да се слага. На мен 1 литър ми отива поне за 2 месеца, но не пържа, а понякога за готвене използвам и масло.
Виж целия пост
# 25
Коста Доро и аз. Ползвала съм много видове, обаче този е моят вкус определено! А аз съм привърженик на зехтина и имам чувствителен нос (и небце) за зехнити.

А нещо друго - за колко време харчите литър примерно?
Щото аз за около месец, и се чудя къде отива толкова, ама то салати ли не щеш, особено сега лятото  Wink
Виж целия пост
# 26
заклета почитателка съм на монини!
Виж целия пост
# 27
Виж целия пост
# 28
За салати се използва Extra Vergin и Vergin, а за готвене - рафиниран зехтин. (http://www.bulgaria21.com/issue/t21510.htm).
Хубави са испанските зехтини според мен.
Виж целия пост
# 29
Различен не робувам на марки и аз само гледам да е екстра върджин - напоследък обаче взимам Олиталиа мисля че се пише и Молини май  newsm78 Когато ходихме в гърция си взех 5л тенекия, беше невероятен просто ама тука не я внасат тази марка  ooooh!
Олио купувам или студено пресовано орехово или от гроздови семки, много рядко слънчогледово само ако няма горните две  Tired
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия