Важно - машина за хляб - 3 част !

  • 45 845
  • 535
# 60
Кати, аз съм си покълвала жито - ядях го заради косопад.
Измивах го хубаво и го слагах в една малка плитка чинийка - наливах съвсем малко вода, дори не го покриваше. Зимата покълваше за ден и половина, сега сигурно съвсем бързо ще кълнят семената.
Виж целия пост
# 61
mari_eta, много ти благодаря   bouquet
Много обичам кълнове, ама никога не съм се сещала да си направя. А да знаеш дали всички кълнове могат да се консумират. От леща например?

dimitrina73, имаш ЛС
Виж целия пост
# 62
Точна рецепта не мога да дам.
250мл вода
50мл олио
1 ч.л. сол
10гр жива мая
1 ч.л. захар
1 ч.л. босилек
брашно бяло : царевично - 70:30
количество на брашното - колкото поеме (400-500гр)
Програмата е бърза на 1-ва (2.17h)
Виж целия пост
# 63
Мама Цоцоланка, колко гъста е тази каша? Или ти просто си следеше гъстотата на тестото...А може ли да се смелят насухо тези няколко супени лъжици семена и ядки и да се добавят към брашното?
Виж целия пост
# 64
dimitrina73 , благодаря ти много за труда да преведеш и да намериш начин да споделиш с нас рецептите. Хляба изглежда фантастично, направо започнах да слюноотделям. Непременно ще я пробвам тази рецепта.

Пина
, м-м-м-м-м ....чак в нас замириса твоето хлебче. Супер е!
Аз току що извадих моя бял хляб с яйце от машинката и го чакам да поизстине малко да го подпукам със сиренце и домат  Mr. Green Animal Pig.
Виж целия пост
# 65
dimitrina73,   bouquet

Зори,
и на мен лятото много ми се услажда твоята манджа - топъл хляб със сиренце и домат. И аз     Animal Pig Animal Pig Animal Pig Animal Pig Animal Pig Animal Pig Animal Pig Animal Pig Animal Pig Animal Pig Animal Pig Animal Pig  Laughing
Виж целия пост
# 66
Мама Цоцоланка, колко гъста е тази каша? Или ти просто си следеше гъстотата на тестото...А може ли да се смелят насухо тези няколко супени лъжици семена и ядки и да се добавят към брашното?

Гъсто, гъсто....как да кажа....каша - нормална каша....може би на разбъркано кисело мляко без вода....на това количество семена,което съмописала - т.е.около 4-5 с.л. 400мл. по-толпа вода....

Леле, дано съм обяснила като хората....Незнам за сухи как ще е ...никога не см правила, но може и по твърди да стоят ида н есе изпекат добре...може би защото така съм си свикнала - семената за покълване са твърди и не биха се опекли и ще стоят като камъчета....
Виж целия пост
# 67
Благодаря за уточненията, ще го пробвам тези дни. Питах за смилане насухо, понеже имам една мелачка, малка, с нея мелех зърна за малкия за каши миналата година, с нея стават на брашно овесени ядки, просо, елда...та си мислех да смеля тези 4 зърна и семената и да ги добавя към брашното - може и да опитам, че по-малко неща ще има за миене после, но 400мл вода ще си добавя, а и гледам допълнително си сложила за разтваряне на маята...ще гледам какво ще стане тестото...
Виж целия пост
# 68
Кати, да от леща става - чела съм някъде...освен това слънчоглед, тиквени семки, жито, соя...
Виж целия пост
# 69
Имам тиквени и слънчогледови семки. Ще пробвам и ще се отчета.

А как се слагат кълнове в хляба - смлени или цели  newsm78
Виж целия пост
# 70
Момичета, благодаря за съвета, страхотни сте Hug
Аз също заради количеството клонях към Аляска. Дано  да има, че нали сега са на промоция може да са свършили, то тук такава реклама Laughing.
Надявам се скоро да се похваля и да съм част от отбора.

ЧерешОвка - точно такава машина като твоята има Joel ето. Аз нали изчетох повечето от наличните теми за хлебопечки, та съм запомнила все нещо.

pina - разкошен хляб   bouquet
Виж целия пост
# 71
Имам тиквени и слънчогледови семки. Ще пробвам и ще се отчета.

А как се слагат кълнове в хляба - смлени или цели  newsm78

Кълновете - смлени...А за тиквените семки...Това са тези, суровите, белените...помагат много за простата при мъжете....Така че малко в хляба няма да навреди, а напротив ще помогне!

dimitrina73 бях писала малко вода, но слагай...Сега пак правя същия хляб и после ми се наложи няколко пъти по малко да слагам вода докато ми харесаТака че, не е много малко - събира се сигулно около 200-300гр. А днес слагах със супената лъжица - ами около 5-6 от сместта и по 2 супени от другите семена сложих, после се разби идеално в 400мл. вода и стана хубава каша....Но може би после водата,която се слагазависи от отва колко е гъста кашата....И сложих сега малко зехтин! Резултат очаквам чудесен!

cathie пробвай!Вярвам,че ще успееш! А брашното на Техра е било Грахам и е без добавки...Незнам защо сте предубедени към Техра..Имат смески, имат обаче и чисто брашно..То не че има гаранция за другите марки брашна!

Ще си купя царевично брашно за да пробвам на Пина рецептата....
Виж целия пост
# 72
О,аз искам да кажа,че с това царевично брашно толкова хрупкава ми стана коричката на хляба....ммммм,разкошно.Иначе хляба си е стандартен.

Аз ще потърся семена да видим дали ще успея да направя нещо.Тия каши,пасиране - сложно ми звучи,ама трябва да се пробва,може само така да звучи.Но аз не знам дали ще се хвърля на брашно грахам?? newsm78Освен ако няма да го нося на свекърва ми.Само тя май го яде.Е,и аз.
Виж целия пост
# 73
О,аз искам да кажа,че с това царевично брашно толкова хрупкава ми стана коричката на хляба....ммммм,разкошно.Иначе хляба си е стандартен.

Лирично отклонение....панираното с царевично брашно става много вкусно!От личен опит!И не става толкова мазно!Така че наистина коричката ти е била супер...
Виж целия пост
# 74
И аз да се включа. Wink  Вчера направих хляба на д-р Емилова,но нещо ми хлътна коричката,а иначе преди да започне печенето така хубаво се беше надул,
не зная това превтасване ли е newsm78.За следващия път да зная,ако пак го видя така добре надут преди печенето да прекъсна ли програмата и да включвам ли веднага печене. newsm78    То аз и така си го хапвам де,ама..... Laughing
А понеже мъжът ми е фен на белия хляб днес направих Хляба с масло, получи се страшен хляб на конци от вътре. Домочадието ме похвали,че този път
съм надминала себе си. bowuu
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия