Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Информативно за хомеопатията

  • 360 139
  • 586
# 465
Лечебна криза - най-кратко.
 

Скрит текст:
Лечебната криза е феномен, който често съпътства пациента по пътя към неговото излекуване. Тя не е задължителна и определяща, но нейното наличие е указание, че се върви в правилната насока.

Тя представлява кратковременно усилване интензивността на симптомите (главоболие, температура, обриви) и е резултат от стимула, който хомеопатичното лекарство е дало на жизнената енергия на конкретния болен организъм. Но хомеопатът трябва правилно да я тълкува: това усилване на симптомите лечебна криза ли е или болестта се усложнява; може ли болния да понесе лечебната криза (например: дете с висока температура или при критично сърдечно заболяване)?

И във форума е коментирано преди години:

https://www.google.bg/search?q=%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%B1%D0 … OfnFa3Y8AfriZmQCA
Благодаря за разяснението....Да се надявам, че не е това - болеста да се усложнява. Защото дълго продължават болките вече, стават непоносими.
Виж целия пост
# 466
Здравейте. Някой знае ли дали с хомеопатия може да се стопят камъни в бъбреците. newsm78 Мисля и това да опитам.
Може ли някой да ми отговори.

Може, жив пример съм, но задавайте въпросите си в темата Въпроси към хомеопати. Тук темата е само за науката Хомеопатия и нейните принципи.
Виж целия пост
# 467
Здравейте, може ли да ми препоръчате доказан хомеопат в Русе или близките градове?
Виж целия пост
# 468
http://homeopath.bg моля за мнение за въпросния център и лекаря. Препоръчаха ми го за децата и се чудя дали да ги заведа.
Виж целия пост
# 469
Човекът не се занимава с класическа, а с клинична хомеопатия. И като такъв - аз не бих го посетила дори за себе си. А каква е разликата между двете - можете да четете в тази и в другата хомеопатична тема във форума. И не само тук.
Виж целия пост
# 470
Някой знае ли Туберколина за какво се дава и какво същност представлява? Ходя при класически хомеопат, но все не остава време да я питам. Давала съм го в потенция 10м на дъщеря си и тогава много помогна.
Виж целия пост
# 471
От толкова много самонадеяни  и „велики класически хомеопати” хомеопатията в България е цъфнала и вързала, а българският народ е станал здрав като камък.  Grinning Grinning Grinning Наскоро се разприказвахме с мой близък роднина и той ми разправя, че ходел при една "класическа хомеопатка" Grinning, която "завършила там някакви курсове", обаче била и астроложка и не знам си какво още,  #Crazy, та вече вяколко месеца пиел нещо си и изобщо не се подобрявал проблемът му, а на всичкото отгоре тя му забранявала да приема каквото и да е друго и изобщо никаква информация не му давала за това т.нар. лечениеSunglasses В края на краищата всеки е свободен да прави глупави избори и съответно да си избира с какво и как и при кого.  Grinning Няма чудотворна панацея и т.нар. класическа хомеопатия не е изключение, още повече практикувана от кого ли не.  Shocked Grinning Сещам се за един практикуващ този метод, който изгуби детето си, защото се беше заинатил, че непременно по споменатия начин ще бъде излекувано.  Sunglasses А с т.нар. лечебни кризи често се извинява влошаването на проблема и неадекватното лечение, като по този начин се манипулира лекувания.  Sunglasses И, като човекът повече не може да търпи състоянието си, неговият "класически хомеопат" престава да му отговаря на телефона или му казва, че той самият едва ли не е виновен за това как се чувства.  Sunglasses Неотдавна общувах с една жена, която се оказа, че била толкова влошена от лечение с хомеопатия и "антидотиране", че се беше видяла в чудо, а съответно нейните "класически хомеопати" я зарязали. #Crazy Shocked Та така - методът е чудесен само по себе си, но не е за всеки и трябва да се прилага като всеки медицински метод - внимателно и след адекватно обучение и клиничен опит, каквото повечето "хомеопати" просто нямат, и без арогантна самоувереност. Sunglasses
Виж целия пост
# 472
Някой знае ли да има обезболяващо при главоболие и схванат врат?
Виж целия пост
# 473
Някой знае ли да има обезболяващо при главоболие и схванат врат?

търси причината за тях...
може нещо да притиснато и да предизвиква болка като схващане и да предизвиква главоболие, може да е липса на витамин или минерал (магнезий напр.), може да е нещо съвсем различно.

аз много време страдах от точно от тези две неща 0 2 седмици ми беше схванат врата и получавах и мигрена.
проблемът беше от съвсем друго място (хранителна нетолерантност).
Виж целия пост
# 474
Синът ми е в Англия. Има настинка, болки в гърлото и грип. От аптеката му предписали Gelsemium 30 C на Weleda. По гранулки на 2 часа. Какво е това разреждане С? Да не е съкращение от CH?
Виж целия пост
# 475
Синът ми е в Англия. Има настинка, болки в гърлото и грип. От аптеката му предписали Gelsemium 30 C на Weleda. По гранулки на 2 часа. Какво е това разреждане С? Да не е съкращение от CH?
Да. Стотично разреждане по Ханеман.
Относно лечението: Фармацевтът да си преразгледа добре правомощията и знанията....
Виж целия пост
# 476
Здравейте,каква е разликата между хомеопатичните лекарства с разреждане CH и тези с разреждане D ? Има ли разлика в силата на действието им?
Виж целия пост
# 477
За разликите вижте в интернет, пълно е с инфо. За разлика в действието им -има огромна разлика. Десетичните Д разреждания действат с мноооого голяма сила. Ако с 30 СН могат да ви потупат леко, с 30 Д може да ви ударят с чук. Зная, че звучи несериозно, но е показателно като пример.
Виж целия пост
# 478
http://www.zdravnitza.com/a/nav/news/s/s/news_id/8092
Може да е полезно за запознаване с хомеопатията
Виж целия пост
# 479
Класическата хомеопатия е по-опасна от всяка шарлатания, най-вече практикуващите я шарлатани. Жестока гавра с човешкото здраве, игра за наивници.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия