Мохито...

  • 15 328
  • 155
# 60
...Само дето някъде така мачкат ментовите листчета, че ми влизат през сламката и е неприятно. Немога да ги гълтам, ...Смачкани яко ги предлагат в един бар  в Лозенец. Там повече няма да си поръчвам Crossing Arms Всъщност знам ли newsm78толкова ли намачкани трябва да са ???
...



Да, намачкани трябва да са. Ето това е muddler (не знам как точно се превежда?) за мохито. Не само ги мачка, ами ги накъсва.


Виж целия пост
# 61
Пила съм в Испания. Страхотно е, много ми харесва. Там не го правят като на твойта картинка. Ледът е счукан на трохи и ментата е накълцана и вътре в чашата. Изглежда зелен и заскрежен, страшно е вкусно  Simple Smile
Виж целия пост
# 62
ето снимка на mojito at Ping Pong, London





точно така изглеждаше и в" Каза де Куба "
Виж целия пост
# 63
ич не съм бабиейрос, но и аз лягам ( е, не ставам) с него  Laughing
в софия има мохито от поне 10-15 години, оттогава датира и възхитата ми, защото не пия алкохол, а това ми допада.

в домашни условия сезона е идеален, правя го по ето тази рецепта:
http://www.bacardimojito.com/home/default.aspx

листенцата идеално се намачкват и с машинката за фрапе  Wink
Виж целия пост
# 64
Пила съм в Испания. Страхотно е, много ми харесва. Там не го правят като на твойта картинка. Ледът е счукан на трохи и ментата е накълцана и вътре в чашата. Изглежда зелен и заскрежен, страшно е вкусно  Simple Smile

И в България го правят така! Точно, както изгежда на снимката, предоставена любезно от Карил. Голяма съм фенка съм. Има и мохито с ягоди, ноооо се въздържам от коментари
Виж целия пост
# 65
Някой ден ще го пробвам - след толкова аплаузи.  Mr. Green
Виж целия пост
# 66
Някой ден ще го пробвам - след толкова аплаузи.  Mr. Green
Никакъв "някой ден"! Още днес! Аз се удавих в лиготии, само като зяпам снимките тук...

macoballHeart Eyes Ще ме развалиш ти, мурафетчийке! Joy Какво кротко дете бях, какво станах    ..преди има- няма 18 години..
Виж целия пост
# 67
Обичам да си пийвам Мохито, защото е с ром, а аз много обичам ром и то Бакарди, а ментата вътре действа супер освежаващо.
Виж целия пост
# 68
Мохито ми е любимо, но не навсякъде го правят както трябва. Аз си държа на джоджена и лайма вътре, а като ми кажат в заведение "да, правим мохито, само дето нямаме джоджен" и тъпо ми става.
Виж целия пост
# 69
Мнооого и отдавна обожавам Мохито! Много ми е лятно и приятно:) Аз съм по този вид питиета - Кайпириня, Мохито, Лонг Айлънд, само концентрант не пия от доста време.
За софиянки да споделя, че в Бразери ( на пресечката на Ангел Кънчев и Солунска), го предлагат освен в оригиналната версия, също и с личи, диня, праскова... Интересно е, това с личи ми допадна, макар че аз лично го предпочитам в оригинал:)

А къде във Варна правят добро Мохито?
Виж целия пост
# 70
мохито обожавам Heart Eyes и кайпито също Heart Eyes, дори вариaцията ´и с нар-сок и зрънца....Хемингуей също е харесвал мохито...прави се с мента,а джоджена е вид мента ->mentha viridis
Виж целия пост
# 71
Обичам много да си пийвам Мохито Grinning. Много свеж коктейл.
Виж целия пост
# 72
За малко да пропусна темата.
Това в подписа ми е едно от най-добрите варианти, които съм пила. На плажа м/у Смокини и Веселие. Класика.
Вятър, плаж, перфектна компания и мноооооого свежест.
ММММММ!!
Обичам мохитооооооо!
Обаче в София хубав, пресен лайм трудно се намира.
Предпочитам с мента, не с джоджен. Но и от двете винаги имам във фризера. За мохитото-не за боба Laughing
Искам с Малена в Лондон! Crossing Arms
Виж целия пост
# 73
Този коктейл на снимката много много не ми прилича на добро Мохито ! Crossing Arms
Любимото ми питие е и в къщи си го правя-прекалено често !  Mr. Green
За да се направи хубаво Мохито захарта,лайма и шепа листа мента се начукват хубаво в чашата с дървено чукалце(или там както се казва) за да си пуснат соковете.Пълни се чашата с натрошен лед, сипва се качествен ром и се долива малко тоник/сода. Наздраве!  Grinning
 ЧерешОвка ,Кайпириня се прави с качаша само -бразилски ром от кафява захар !  Naughty
Като дойдеш на гости ще те науча аз на мурафети !  Grinning

Ей т'ва е вярната рецепта за Мохито! Grinning
Много си права за Кайпиринята и кашаса, за която се казва, че е местната бразилска ракия от тръстика.
И още нещо: спеърминт означава джоджен, което е разновидност на ментата.Мохито се прави с джоджен! Simple Smile
Навремето, когато работех в един варненски бар си добавях и Трипъл Сек (кюрасо или ликьор от портокалови кори и лимон май беше)на Мари Бризар - няколко капки за аромат и по-добро усещане. Wink Пробвайте!
Виж целия пост
# 74
Oooooooooooooooххх........защо ми трябваше да влизам в клюкарника днеска...........
Малко, да започна от далече....откакто съм на тема деца(има няма вече 2 години и половина ) не пия алкохол, като не броя 5 глътки бира или вино или нещо за наздраве за празниците примерно.Преди обаче си пийвах редовно, обичам нощния живот, заведенията,  купоните и т.н. не се напивам , но обичам алкохола определено.Та...с тази ми бременност толкова ми се пиеше алкохол, че 2 пъти сънувах разни ми ти там алкохоли сервирани пред мен.........и сега като прочетох темата и така ми се допиииииииииииииииии  едно ледено мухито......направо място не мога да си намеря пред компа...еееееееееееех толкова ми е любимо

Иначе, за мен си го имало винаги
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия