Изпекох патладжан на барбекюто, но не знам какво да го правя...

  • 1 957
  • 21
# 15
Оле..побъркахте ме с тоя патладжан..Днес купих още. И както не знаех какво да го правя предният, довечера ще опъна мъжът ми да изпече и тоя дето го купих днес...Искам да направя и патладжана със сиренцето и на салатка....


Само дето на барбекюто става малко сух сякаш  Thinking Дали не трябва да го овъргалям в олио преди да го метнем на барбекюто, с цел да не е много сух?
Виж целия пост
# 16
белиш режиш на хапки и запържваш с олио, заливаш с кисело мляко и чесън това е нормално, а ако искаш нещо по-така запържи с кайма    Mr. Green
Виж целия пост
# 17
Задължително поръсено с мазнинка ..... даже може да го понакиснеш в марината - малко олио ,малко соев сос , може и подправки
Виж целия пост
# 18
Само дето на барбекюто става малко сух сякаш 
Направи смес от олио, скълцан със сол чесън, ситно нарязан магданоз и/или копър. Мажеш (но не обилно) с четчица от двете страни - и на барбекюто.


В тава от йенско стъкло редиш ред печен патладжан, ред смес от яйце, сирене и чесън на прах, ред галета.
  Peace Същата рецепта става и с тиквички, печени на барбекю.


На салата: с извара, кисело мляко, една идея майонеза и/или скълцани орехи.
На рулца: навиват се с плънка от тази млечно-орехова смес.
Виж целия пост
# 19
Направи патладжанени сандвичи Simple Smile

Филийка патладжан - филийка сирене (топено, пушено, каквото имаш) - пак филийка патладжан и пак сирене - последният ред да е патладжанен. Отгоре поръсваш с настърган кашкавал  и запичаш само отгоре да се разтопи.

Отделно си правиш доматен сос - няколко настъргани домата се слагат в тенджерка със загрято олио, добавят се сол, черен пипер и малко захар. Оставяш да къкри, да му поизври водичката и накрая слагаш една лъчица брашно, размито с малко водичка. Рабзъркваш и готово. С този сос заливаш сандвичите.
Леле, от това ми потекоха лигите!  Embarassed
Виж целия пост
# 20
Аз правя т.нар. лятна манджа или прясна лютеница с патладжан. Освен него - настъргани домати, чесън и печени белени чушки - всичко на дребно и да поври заедно на котлона. Става на консистенция като лютеница. Яде се студено и с много сирене. Вкусно!
Виж целия пост
# 21
Последния път патладжана,на филийки, изпечен на скара веднага го залях с маринатата - олио,оцет,счукан чесън,магданоз и сол - докато е горещ,да се задуши и да поеме повечко.Стана разкошна салатка.  chef
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия