Почитатели на индийската кухня има ли :)

  • 9 399
  • 48
# 15
За съжаление незнам, може би от набухвателя става такъв?

Колкото по-силен е набухвателя толкова по-кухо става , нали?

 Thinking
Виж целия пост
# 16
Интересна ми е не само Индия, но и културата и, кухнята, всичко..
Ще си харесам нещо и ще пробвам да приготвя.

Някой може ли да даде линк към темата с италианската кухня? Никъде не мога да я открия тази италианска кухня  Sad
Виж целия пост
# 17
Интересна ми е не само Индия, но и културата и, кухнята, всичко..
Ще си харесам нещо и ще пробвам да приготвя.

Някой може ли да даде линк към темата с италианската кухня? Никъде не мога да я открия тази италианска кухня  Sad


Ето я! Grinning
Виж целия пост
# 18
Интересна ми е не само Индия, но и културата и, кухнята, всичко..
Ще си харесам нещо и ще пробвам да приготвя.

Някой може ли да даде линк към темата с италианската кухня? Никъде не мога да я открия тази италианска кухня  Sad


Ето я! Grinning

Благодаря!  bouquet
Виж целия пост
# 19
Явно няма почитатели на индийската кухня  Cry
 Sad

жалко, а си заслужава  Peace


Виж целия пост
# 20
За съжаление незнам, може би от набухвателя става такъв?

Колкото по-силен е набухвателя толкова по-кухо става , нали?

 Thinking

В Наан-а няма набухвател. Пекът се само под грил(горен реотан), по време на печенето се обръщат да се изпекът и от другата страна. Та точно като се пекът само от едната страна, горната страна се издува и така питката става на мехури.
Само веднъж съм правила питки Наан, от пълнозърнесто брашно и станаха много хубави, рецептата обаче така и не я записах. Ще се пробвам пак някой път и ще я напиша.




Виж целия пост
# 21
Juturna написа рецепта за Наан в която има мая, всъщност ще поразпитам и аз ще се отчета  Laughing

Tannita , много благодаря!
 Heart Eyes
  bouquet
Виж целия пост
# 22
Да и аз се поразрових сега и видях че в повечето рецепти за Наан има мая, в тази дето правих аз обаче нямаше.
Но мехурите все пак идват от начина на печене, не от маята.

Ето намерих две клипчета на индийки как правят Наан

http://www.youtube.com/watch?v=vow-kxTPatc

http://www.youtube.com/watch?v=ZXOSO6nU_Z8&mode=related&search=
Виж целия пост
# 23
Май се оказа, че наанът ми се е получил не от рецептата, а защото съм налучкала начина на печене  Embarassed. В моята книга нищо не пише за горния реотан обаче  Thinking, а по принцип обясняват такива неща.

Мерси Таннита   bouquet
Виж целия пост
# 24
Наизвадих си разни книги за хляб и колкото книги, толкова и различни рецепти за Наан и начини на печене. Явно като нашите пити, рецепти много Simple Smile В едната пише да се пекът в загрята фурна, другата само на горен реотан в предварително загрята тава, без да се обръщат. Наистина обаче начина на печене оказва влияние за мехурчетата. В The baker's bable пише точно това което обясних по-горе, че се пекът на горен реотан по 2-3 минути от всяка страна. Naan is a yeast-risen flatbread which puffs up on cooking under a very hot broiler, because this creates an air pocket inside the bread.

Като гледах клипчетата на индийките, видях че ги пекът върху някаква загрята дебела плоча и пак под грила само, но без да ги обръщат, явно отдолу се изпичат от плочата.  Едната индийка освен мая слагаше и хлябна сода, а в рецептата в The baker's bable освен мая има и бакпулвер, в другите книги пък е само мая. Аз обаче толкова книги имам, че не мога да намеря точно откъде правих тези пълнозърнестите.

Трябва Тандури да се намеси, тя е живяла там и може би ще даде най-достоверно инфо.

Виж целия пост
# 25
Tannita bouquet

Тандури
къде си   bouquet  bouquet  bouquet

наистина ли е живяла там искам да я питам разни неща  Praynig , ако може да се включи
 Blush
 Hug
Виж целия пост
# 26
Тук съм, питайте Simple Smile

 Относно рецептите и разминаванията в тях, като каже човек Индия, всички си представят една държава. Като си там обаче далеч не е така. Индия има 28 щата, които нямат нищо общо със щатите в САЩ. Кухнята, обичаите, традициите, езиците са толкова различни понякога, че не можеш да кажеш, че имат въобще нещо общо. Затова и Наан печен в Кашмир и този в Карнатака ще са коренно различни Simple Smile
А, забравих ли да подчертая, че индийските ресторанти извън Индия са доста различни от местната храна Simple Smile В чужбина храната ( особено по степен на лютивина) е пригодена за чуждестранния вкус, което е и нормално, иначе нямаше да имат клиентела, освен индийци кореняци разбира се  Laughing Имайте предвид, че Наан-а се пече в тандур( а това в домашни условия просто няма с какво да се замени, приблизително плочата на онова бабе дето е пуснала Танита може и да свърши работа, но пак е по-различно) и от пълнозърнесто ( чапати) брашно, затова и може да ви става различно.
От различните видове хляб аз обичам роти( без мая) и пуури, тези също са от чапати брашно.   Peace
Виж целия пост
# 27
Имайте предвид, че Наан-а се пече в тандур

Да минем да го печем у вас тогава Joy   bouquet
Виж целия пост
# 28
Имайте предвид, че Наан-а се пече в тандур

Да минем да го печем у вас тогава Joy   bouquet



Хахахахахахах Joy hahaha
Виж целия пост
# 29
Някои индийски неща ми харесват, тези дето мога да ги вкуся де Embarassed, не издържам на много лютиво. Butter chicken със задушен спанак и леща правя често. Откакто открих марсалата един голям буркан ми е винаги пред очите Grinning, според мен е гениално да смесиш и кимион и кайен пепер и  бахар и карамфил и тумерик и какво ли не още ... Слагам на много манджи, отива  Peace. Тандори паста също ...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия